x

Forever young

10 maj, 2017

Grodynglen börjar få ben!

10 maj, 2017

Grodyngel

10 maj, 2017
empty image
empty image

Säg hej till våra nya husdjur! 🐸 Processen ‘rom till färdig groda’ har alltid fascinerat mig så det känns kul att få visa M och C på nära håll hur den faktiskt går till. De har ju ingen skola i form av en damm i trädgården som jag hade. Vi ska vårda dem väl, allt enligt konstens regler med vattenbyte och fiskmat och förhoppningsvis är det sex glada grodor som släpps tillbaka där de kommer ifrån (viktigt tydligen) om ett par veckor. Nu väntar vi med spänning på benen… 😂 Stay tuned!

25

7 comments

  1. Jag har alltid tyckt det varit lite läskigt med grodyngel. Kanske späddes på efter att jag gick i sexan och några av klasskompisarna sparat ”grodyngel” som visade sig vara mygglarver! Jag tror liksom alltid att det är samma efter det, grodor är ju söta (har faktiskt haft 2 stycken klogrodor som tyvärr dog på ålderns höst här nyligen. Den ena för bara någon månad sedan) men mygglarver är mindre söta faktiskt.

  2. Maria: Du har rätt att dra upp några grodyngel om du sedan sätter tillbaka dem på fångstplatsen. Det är undantaget från den generella fridlysningen av grodor.

    För att citera naturvårdsverket:

    ”De vanligaste arterna (kopparödla, mindre vattensalamander, skogsödla, vanlig groda, vanlig padda och åkergroda) får man ta upp och studera om man inte flyttar dem från platsen och snarast sätter tillbaka dem där de infångades. Man får också samla in rom och yngel i begränsad omfattning och förvara dessa för studier av utvecklingen. När ynglen har utvecklats till vuxna djur ska de snarast sättas tillbaka på den plats som de samlades in på.”

Leave a comment