x

Clinic Divine öppnar i Malmö

25 mars, 2017

Vem är du och vad vill du se mer av här på bloggen?

25 mars, 2017

MåBra-kväll i Malmö

25 mars, 2017
empty image
empty image

Downloads1

I går var det äntligen dags för MåBra-kväll på Slagthuset i Malmö. En välfylld hälso-goodiebag stod och väntade på vår stol när vi kom vilken jag hann smygkika lite grann i innan första föreläsaren tog plats på scenen – Leila Söderholm, vilken inspiration! I ärlighetens namn hade jag inga större förväntningar. Jag visste knappt vem hon var innan och tänkte ”jahapp ännu en sån där träningsnörd som vill dela med sig av diverse tråkiga tips” men tänka sig vad fel man kan ha. Hon hade inte sagt många ord innan jag visste att jag ville höra fler.

file4 (1)thumbnail_file-1 (1)

Hon berättade om när hon mitt i livet som nybliven trebarnsmor fick diagnosen tarmcancer med 50 procents chans att överleva. Hon berättade om kampen mot sjukdomen, om den äckliga ”snoppen” på magen (stomin) och om drivkraften som hjälpte henne upp på fötter igen när allt kändes kolsvart. Hon visade hur finurlig vardagsträning kan göra våra liv både friskare, effektivare och roligare och jag som inte kommer iväg till gymmet så ofta (typ aldrig) fick många bra tips. Trots det tunga hon delade med sig av genomsyrades hela föreläsningen av humor och igenkänningsfaktorer. Otroligt härlig människa! Ni kan beställa hennes nya bok här.

thumbnail_file3 (1)

Näst på tur var Katarina Althin som med glimten i ögat berättade hur vi ska och inte ska klä oss utifrån våra kroppsformer – äpple, ananas, purjo, sparris, etc. Vi gjorde även en övning som gick ut på att man skulle titta på personen bredvid och upprepa ”shit, vad snygg du är!”. Hehe.

Sedan blev det paus med lite mingel bland företagen som ställde ut och smarriga wraps.

IMG_9222IMG_9217IMG_9251IMG_9238

Och sist men inte minst – fantastiska Mia Törnblom! Som med erfarenhet, kunskap och massa självdistans tog oss alla med storm. Jag skrattade så jag höll på att ramla av stolen emellanåt men kunde ändå förstå ”allvaret” i allt hon sa.

thumbnail_file-1 (2)

Avrundar med ett citat som berör det här med att leva i det förflutna eller i framtiden som så många av oss inklusive jag själv lätt gör…

– ”Står du med ena foten i går och andra i morgon så pissar du på i dag”. Sant! 👏🏻

Ta vara på nuet mina vänner och glöm inte att livet suger regelbundet… 😉

Tack alla föreläsare och MåBra-teamet för en inspirerande kväll!

14

2 comments

Leave a comment