x

Och vinnarna är…

18 mars, 2017

Clinic Divine öppnar i Malmö

18 mars, 2017

Sjukstuga och ingefärste

18 mars, 2017
empty image
empty image

C spydde i måndags morse och det är ju minst 48 timmar efter sista som gäller. Passande till onsdagen var han piggelin så tänkte att jobb och förskola på torsdagen skulle funka men så blev han dunderförkyld och vaknade av hemska magkramper senare på natten. Det blev vab hela veckan ut och guess what, i dag vaknade jag med hosta, ond hals och riktig sån sjukdomskänsla. Neeej! 😭 Tur att jag inte har några fler uppdrag på förlossningen denna månad för är det något jag inte skulle göra så är det att gå sjuk dit.

Denna helgen kommer gå åt till att vila och kurera. Ingefäracitronhonungste, alvedon och extra kortisoninhaleringar brukar göra susen.

Ingefära borde vara en del av vardagen då det bygger upp immunförsvaret och hjälper kroppen att mota Olle i grind. Om det har läkande effekt på en redan utbruten sjukdom (exempelvis förkylning) vetefasen men en sak är säker, det lindrar symtomen och det tycker jag är bra nog!

Så här gör du ingefärste:

Riv färsk ingefära grovt. Koka upp vatten. Lägg i ingefäran och låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Tillsätt pressad citron och söta med honung efter behag. Stäng av plattan och låt stå i 10 minuter. Sila och drick. Man kan också köpa det färdigt på flaska som B och M så fint visar i videon ovan. 😉

Ha en fin lördag, och glöm inte säsongspremiären av ”Talang” i kväll!

17

4 comments

  1. Såå himla mysiga videos! 🙂 förresten, googlade på ”kärleksmums ljus” i helgen för jag ville variera mig från den vanliga (som är min favorit att baka) och tredje länken var denna http://stinalee.se/2013/03/28/ljusa-karleksmums-till-pasken/ !! Jag snodde receptet rakt av och kakan blev GUDOMLIG<3!! (förutom att jag missat att jag inte hade kokos så det fick bli krossade digistive-kex och hälften riven mörk blockchoklad=jättegott det med!). Tack så jättemycket, hehe. Blir ju såklart också väldigt väldigt nyfiken på om du har hittat/fått tag på receptet din mamma hade? I någon kommentar skrev du att hennes var riktigt gott. KRAMAR.

Leave a comment