x

Mitt hår

3 februari, 2017

Du vill gärna ha stödet i en doula men tycker att det blir för mycket pengar – det finns alternativ!

3 februari, 2017

Fredag

3 februari, 2017
empty image
empty image

Jag pratar mycket med barnen på förskolan, om allt möjligt. I dag under lunchen kom vi in på att min mamma som varit på besök har åkt hem och att jag saknar henne, varpå ett klokt barn svarade: ”Du kanske kan bjuda hem några gäster så att det inte känns så ensamt?!”

Jag: ”Bra idé men jag har inte så många vänner som bor här i närheten så vet inte vem jag ska bjuda, hmm…”

Ett annat klokt barn: ”Stina, du har oss!”

Alltså… ♥😂

Jobbet är enormt krävande emellanåt men gud, ungarna är verkligen underbara!

På tal om det. Är ni sådana som ofta har gäster? Bjuder på middag och sådant? Och tycker att det är trevligt? Jag känner många gånger (inte alltid) att det tar mer än det ger men det är väl just för att jag inte har så många här nere i söder som står mig så pass nära att jag slipper ätas upp av stress och prestationsångest så fort det vankas bjudning. För barnens vänner däremot står dörren i princip öppen men det är något med att ha andra halvt kända vuxna i mitt hem som gör mig jädrigt obekväm. Sen ÄR det skönt att slippa socialisera och ha sig på helgerna, när man gör det hela veckorna. Jag tycker det.

thumbnail_FullSizeRender (13)

Alltid lite vemodigt när moderkakan åker hem men vi ses ju snart igen. 🙂

thumbnail_FullSizeRender (14)

Fredag i dag då. ✨ Har varit på ICA och handlat lite gott till i kväll, ska plocka i ordning här hemma och sen är det bara slappa som gäller. Hoppas ni får en skön helg! 🙂

25

11 comments

  1. Vi träffas ganska ofta hos oss eller vänner och fikar men middagar blir det inte så mycket. Ibland blir det att vi slänger ihop något tillsammans och det brukar inte vara någon stress över det, så skönt med vänner man bara kan slappa med 🙂

  2. Åh herregud vad skönt att höra att någon mer är som mig!!! Jag älskar att vara med min man och våra barn på helgerna, vi själva liksom. Men jag har alltid dåligt samvete för att vi inte umgås så mycket med andra. Jag avskyr att bjuda hem folk… Har sån prestationsångest och måste ha perfekt städat och god mat osv…. Och precis som du skriver tar det mer än vad det ger….

  3. Jag kan verkligen relatera till det du skriver! det är sällan jag tycker det känns riktigt roligt att bjuda hem någon för jag ser mer allt jobb som kommer med det haha. vill att allt ska bli bra och gott men orkar inte riktigt med tiden och prestationen som krävs hahaha. kul tjej hej.

  4. Skönt ned lugnet på helgerna. Och ja ska bjuda folk på midag så är det inte bekvämt med halvlånga folk då är det nej tack till bjudningar haha!

  5. Jag är också rätt ensam. Har sambo och son. Tänk om vi bodde i samma stad. Då hade vi kunnat hänga!
    Fick du inte några vänner i mammagruppen, om du gick på det?

Leave a comment