x

Tårtbak

22 maj, 2016

God morgon!

22 maj, 2016

Komsi, komsi!

22 maj, 2016
empty image
empty image

Mina små kämpar som överlevt både uppgrävning (gjord av nyfikna barnfingrar) och högtryckstvätt – ja, någon fick för sig att det minsann skulle högtryckstvättas kring altanen dagarna efter att jag hade odlat i mitt lilla land så fick göra vad jag kunde med skyddande plastsäckar och grejer men blött som attan blev det ju ändå. Det såg allt annat än lovande ut men titta nu så fint de kommer trots allt! Magisk känsla när det man har planterat börjar titta fram ur jorden, lite som när man hittar första ägget. Älskar’t! 😀

FY4A9792-001

En efter en kom de upp och nu växer de i en rasande fart!

FY4A9844-001

Cecilia undrade: ”Jag blev lite förvirrad när jag såg bilden och trodde att ni flyttat till radhus redan. Bor ni på bottenplan med en liten uteplats? Ser i alla fall väldigt mysigt ut”.

Vi bor på andra våningen men har en egen altan samt ett stort allmänt trädäck som är beläget över garaget. Jag odlar på taket med andra ord, trendigt värre. 😉 Nej men för att bo som vi gör så har vi det jättebra, med en vanlig balkong hade jag känt mig inlåst, speciellt med barnen som nu får utrymme till åtminstone lite frihet.

Den senaste tiden har det jobbats intensivt på däcket som vi på andra plan har direkt tillgång till. Brädorna hade börjat ruttna på sina ställen så ett gäng flitiga grannar gick ihop och rev upp allt för att bygga nytt. Grabbarna slet hela dagen i går och fick klart nästan allt, bara finliret kvar. Samtidigt passar vi på att renovera vår egen slitna altan så i veckan lär det ligga nya fina brädor där också vilket känns extra roligt nu inför sommaren. Man får göra det bästa av det man har som sagt och just nu känns saknaden efter landet inte riiiktigt lika stor. 🙂 Jag vet inte vad det är men att höra sågen, hamrandet och spikandet i bakgrunden gör mig helt lugn i själen, kanske för att det var så jag växte upp… ♥

FY4A9863-001

Nya trädäcket är snart klart. Får ni en liten bild av hur det ser ut nu? Detta är alltså på andra plan, ovanför garaget.

FY4A9878

Jag var på handelsträdgården i går och köpte lite nya blommor, bland annat denna. Åh, så fint det ska bli! 🙂

Fortsättning följer…

28

11 comments

 1. Ser ju riktigt mysigt ut, trots lägenhet! 😊
  Hus och landet kommer väl med tiden, man får ta en sak i taget

 2. Åh vad mysigt! Själv bor jag i en etta på 45 kvadrat en trappa upp UTAN balkong.. Aah det är såå jobbigt speciellt på sommaren. Är även uppväxt i radhus med altan och gräsmatta. Så nästa bostad blir med balkong eller uteplats..:D

 3. Hej Stina!

  Jag råkade nog nyss skicka ett mail när jag menade att kommentera här. Ops! Haha. Hur som helst så undrar jag om det stämmer att en doula måste vara en kvinna som själv fött barn?

  Jag läste det här: https://kit.se/2015/12/15/27501/att-foda-barn-har-blivit-en-klassfraga-sa-behover-det-inte-vara/?ksid=1464081814142-fb92-c9bb-a080-bba381e2fe34 och de hänvisade till 1177 som källa. De skriver ”En doula är en kvinna som själv fött barn och som har erfarenhet av att stötta blivande föräldrar i samband med förlossningen. I USA anlitar fem procent av alla gravida en doula. Begreppet kom till Sverige i slutet av 90-talet men det är fortfarande relativt ovanligt här.”

  Blev nämligen förvånad av det!

 4. Det där tänkte jag alltid på när jag gick förbi er lägenhet förut (bodde i 7L fram tills för två år sedan), att det såg så smidigt ut att ha sådär. (Nä, är ingen stalker men såg dig i fönstret ett par ggr)
  Ovanpå garaget alltså, så att ungarna inte kan smita så lätt. Och det ser ju jättemysigt ut 🙂

Leave a comment