x

14 udda fakta om mig

8 mars, 2016

Blödig i dubbel bemärkelse

8 mars, 2016

OLAPLEX No.3

8 mars, 2016
empty image
empty image

FY4A5634

Ok, nu ska jag tipsa om världens bästa inpackning! OLAPLEX No.3. Ni vet ju att mitt hår har varit katastrof under lång tid vilket har gjort att jag fått avstå helt från kemiska behandlingar och värmeverktyg. Jag blev rekommenderad denna produkt av en vän, var skeptisk som alltid men wow, märkbar skillnad efter första användning och nu några veckor senare kändes mitt tidigare så risiga hår redo för ett frisörbesök. I helgen bokade jag tid och resultatet, det har ni nedan! 🙂

Så underbart med lite förändring äntligen, har känt mig som en grå liten mus alldeles för länge.

InstagramCapture_1e1d7843-75ae-477f-af83-12c8ec76ebf1

Mörk botten och uppljusade längder. Älskar’t! Håret tog inte stryk av blekningen alls.

För optimalt resultat av OLAPLEX hemmabehandling:

 Tvätta håret med schampo*
  Handdukstorka
 Applicera generöst med OLAPLEX i hela håret, från rötterna och ut i längderna. Kamma igenom med en gles kam så att produkten fördelas jämt.
Låt sitta i minst 10 minuter, gärna längre.
 Skölj ur, schamponera och avsluta med balsam. Detta är viktigt!

Produkterna som jag har använt tillsammans med OLAPLEX är de ni ser på bilden ovan – Paul Mitchell, strength super strong. Ni hittar allt hos devinastore och på Paul Mitchell´s och KMS sortiment är det just nu hela 50 %, tror inte att det står nånstans på hemsidan utan rabatten blir synlig först när man lägger varan i kundkorgen. Bra att veta.

Just det, OLAPLEX-inpackningen har jag använt en gång i veckan och det kommer jag att fortsätta med!

*Schampoo, Shampo, Shampoo, SCHAMPO kan vara det mest svårstavade ordet ever, får googla varje gång… ?

14

17 comments

 1. Sååå fint! Kul att du bloggar mer regelbundet nu, det uppskattas 🙂
  /trogen läsare

 2. Men så kul! Var hos frisören idag och hon frågade om jag hört om Olaplex och om hon skulle köra på det i färgningen (blekningen?). Så det gjorde vi och jag fick (köpte) med mig den där lilla flaskan hem och ska fortsätta med den behandlingen. Kul att du ger den bra omdöme!

 3. Tips, gör en Olaplexbehandling hos frisör! Den du köpt för att ha hemma är endast det sista steget i en trestegskur. De andra två stegen görs antingen som en del av en färgning eller separat som en kur.

 4. Och PS, man behöver ej applicera generöst av produkten då den sedan sväller i håret ger alltså inte bättre resultat att ösa på 🙂 Ca 15 g är en behandling! Sen har jag för mig att min frisör sa att den skulle appliceras innan schamponering, men man kanske även kan ta efter. Man kan även sova med den!

 5. Jag skriver enbart utefter mina egna erfarenheter. Jag har hört både bu och bä om olaplex när det används i samband med blekning, vissa får fantastiska resultat och vissa det motsatta men denna nr 3 ska vara skonsam och endast fungera som en ordentlig inpackning, perfekt om man vill stärka upp håret innan kemisk behandling exempelvis. Tydligen VIKTIGT att produkten tas i rent hår (därför tvättar jag det alltid med schampo precis innan) och att den tvättas ur med schampo och balsam efteråt. Jag brukar ha i den ca 30 minuter, har också hört att man kan sova med den men det har jag själv aldrig testat.

 6. Jätteroligt att du bloggar mer ofta nu! Hoppas att det är tack vare mer ork och inspiration :)!
  /Läsare sedan 2009

 7. Åh tyvärr har jag inga bra erfarenheter av Olaplex. Min frisör introducerade det när jag skulle göra samma som du, mörk botten och ljusa toppar. Hon sa att med olaplex i blekningen så skyddar det håret , men blekningen behöver sitta i lite längre. Visst tänkte jag!
  Det satt i bra länge och resultatet efteråt var perfekt! Håret kändes superfriskt!

  Men.. dagen efter började helvetet. Håret hade då förvandlats till ett megatorrt kråkbo och för varje gång jag borstade gick alla hårstrån av i olika längder. En vecka senare hade håret tappat säkert två tredjedelar av sin tjockhet, var supertorrt och massa hårstrån gick av bara jag drog handen genom det. Gick tillbaka till frisören som påstod att det var helt normalt att tappa lite hår efter en blekning. Jovisst.. detta hade aldrig hänt mig förr.

  Dom skickade hem mig med gratis Olaplex no.3 och deras bästa schampoo och inpackning med löfte om att det skulle bli bättre. Det blev det icke! Inte förren nu, nästan ett år senare, har jag fått bukt på håret med hjälp av kokosolje-inpackningar 3 dagar i veckan och intensiva besök hos en annan frisör för att toppa av allt slitet.

  Olaplex är säkert bra enbart som hårkur, men jag kan inte rekommendera att ha det i blekningen.

 8. Jag har tyvärr dålig erfarenhet av Olaplex No3, och har använt den på rätt sätt, men nu efter 2 omgångar av att ha använt den så har mitt hår blivit så frissigt och super sprött som svinto, inte ens när jag bleker mitt hår hemma med blekning från ica affär så ser mitt hår ens ut såhär. så nu har jag varit tvungen att klippa bort 4 cm, och inte ens det gör att mitt hår ser friskt och normalt ut som innan.. så jag är verkligen besviken, jag är ju glad att jag inte har gjort en salongsbehandling med olaplex N01 och N02 heller, då lär det ju ha blivit ännu mer katastrofalt som L skriver…

Leave a comment