x

Teneriffa 2016

17 februari, 2016

Är du illustratör?

17 februari, 2016

Förlossningsfoto – Image of the year

17 februari, 2016
empty image
empty image

I USA är förlossningsfoto ett etablerat yrke och att ha en professionell fotograf närvarande under sin förlossning börjar bli lika självklart som det är att anlita en inför sitt bröllop. I Sverige är det fortfarande nytt och kanske lite konstigt för många men allt fler börjar få upp ögonen för det vackra i att föreviga minnet från sitt barns enda riktiga födelse-dag. The International Association of Professional Birth Photographers har just utsett vinnarna i tävlingen ”image of the year” som de årligen arrangerar. Nedan har ni några av mina favoritbidrag.

Vilken är din favorit och varför? 🙂

2016_223
2016_184
2016_031
2016_058
2016_011
2016_499

Det är inte vilken fotograf som helst som kan gå in i ett förlossningsrum och ta bilder som ovan. Vi som aktivt sysslar med detta har förutom foto-kunnande något viktigt gemensamt och det är ett genuint intresse för förlossningsvård och blivande föräldrars positiva förlossningsupplevelse. Många av oss inklusive jag själv är utbildade undersköterskor och doulor. Vi har kunskap om förlossningsprocessen och hyser stor respekt för kvinnan som föder, hennes partner och personalen på sjukhuset. Tillsammans blir vi ett team och utöver möjligheten att kunna bidra till fina upplevelser (doula-stina kommer med på köpet, haha, men bara om det önskas och utrymme ges) så får vi äran att med kamerans hjälp berätta fantastiska historier om när bebisar föds, och familjer skapas. ♥

33

17 comments

 1. Läser dom blogg varje gång du uppdaterar, och gillar dig så mycket. Spelar inte så stor roll att det inte dyker upp flera inlägg om dagen, utan att få följa dig ich ditt liv som det ser ut just nu är alldeles perfekt. Du verkar så ho och härlig Stina, och hela din familj för den delen.

  Min favoritbild är den andra bilden, så galet mycket känslor i den, så häftigt att kunna fånga det på bild!

  Fortsätt med det du gör på ditt vis, du gör det grymt. Och lycka till med att luska ut vad det är för knas med din hälsa! Och krya på dig!!

  Massa kramar. /Rebecka

 2. Vilka fantastiska bilder!

  Mina favoriter är nr 1 & 2. 1 för att den säger mig ”power woman” och får mig att känna att kvinnor som fött barn är riktiga hjältinnor. Och nummer 2 för att den har fått med flera personers reaktioner precis i ögonblicket när barnet fötts. Det känns som en ganska ovanlig bild som man omöjligen kan få till om man fotograferar själv.

 3. Bild 1 och 2 är de jag fastnar för direkt. Underbara bilder på en underbar upplevelse är de alla.

 4. Rebecka: Tack snälla du för din kommentar! <3

  Malin S: Ja, magiskt är ordet! Helt otroligt att som utomstående få uppleva det gång på gång.. Så jädra coolt och fint och vackert och ja.. magiskt!

  Julia: Jag älskar nr 1 och 2 av exakt samma anledningar som du! 🙂

  Pernilla: Håller med, alla är verkligen fina på sitt sätt. 🙂

  Lina: Det verkar som att bild nr två är favoriten! 😀

 5. Alla är fantastiska men jag gillar nr 2 och 4 extra mycket. Fyran för min sambo såg precis sådär känslosam och tagen ut när vår dotter föddes, men det finns inte på någon bild. Förhoppningsvis kan vi ju få det förevigat denna gången. 🙂 Längtar såå mycket tills det är dags nu!!

 6. Jag håller med många ovan, nr 2 är min favorit! 🙂
  Vet ju att du har fotat flera förlossningar Stina men blir nyfiken, var det någon som fotade er när ni födde era två barn? 🙂

 7. Carolin: Åh, jag längtar också! Kom snart lillebrooor… <3<3

  Petra: Nej, tyvärr. Men blir det en liten till så vill vi väldigt gärna ha en fotograf/doula med oss på förlossningen!

 8. Nr 1 är helt klart favoriten! Börjar böla bara av att se fotona, de har verkligen lyckats fånga känslorna helt fantastiskt!

 9. Nummer 2 och 4 helt klart! Underbara bilder! De ser äkta och naturliga ut, fångar verkligen känslorna. De andra tycker jag ser lite tillgjorda och ja, ”amerikanska” ut…

 10. Frida: Visst är det häftigt hur bilder kan förmedla känslor? Älskar det! 🙂

  Malin: Även fast ingen av dessa bilderna ÄR tillgjorda (det bästa med förlossningsfoto) så håller jag med dig. Det glädjer mig att bilderna ni gillar bäst är dem som är mest lika de jag själv tar! 😀

Leave a comment