x

Ray-Ban 3016 Clubmaster

15 februari, 2016

Förlossningsfoto – Image of the year

15 februari, 2016

Teneriffa 2016

15 februari, 2016
empty image
empty image

Jag vill nog inte riktigt erkänna det för mig själv men bristen på aktivitet här inne talar sitt tydliga språk. Jag har kommit ifrån bloggandet och det känns… sorgligt! :'( Det har varit svårt att ro runt allt och få tid att räcka till vilket i kombination med minskat gensvar från er har tagit udden av det roliga med att uppdatera. Så är det. På instagram däremot är jag mer aktiv, snabbt och lätt passar mig ypperligt i dagsläget och jag känner att jag börjar återfå någon sorts dialog med er igen, där är ni liksom inte bara siffror och statistik och det gör allt så mycket lättare och mer lustfyllt. Ambitionen är dock att bloggen ska få fortsätta leva så jag får väl slå mig själv som Caroline Klüft gjorde innan innan hon sprang mot ribban och helt enkelt ta nya tag. Om inte annat får den bli ett ställe där jag delar med mig av mina förlossnings-uppdrag, för sådana väntas minsann i vår. 🙂 Jättekul och jag antar att det är där jag har mitt hjärta och största fokus just nu.

Hälsan som har trilskats de senaste tre åren gör det än vilket sätter käppar i hjulet mellan varven men jag håller modet uppe och kör på så gott det går. Senaste nytt är att min läkare har skickat remiss till både neurolog och reumatolog som förhoppningsvis (OM de tar emot mig) ska kunna ge fler svar på vad det är som är knas i kroppen min. Jag känner ju så tydligt av det och efter all denna tid kan jag bestämt säga att det inte bara är psykiskt.

Jag har alldeles nyligen gått ned i arbetstid och det ska bli intressant att se hur livspusslandet påverkas av det, kanske blir det ingen märkbar skillnad här inne men jag hoppas att det ska lindra vardagsstressen något så att man får mer energi över till annat. Ni andra som har tagit beslutet att jobba deltid, hur upplever ni det?

Semestern gav oss alla en välbehövlig vitamininjektion och även om jag helst hade stannat kvar på Teneriffa ett tag till så kunde jag lämna ön nöjd och helt varm i själen. Så oerhört tacksam för att vi fick göra detta tillsammans hela familjen. Ett minne för livet, verkligen. Min systemkamera som jag så envist skulle kånka med mig blev mest liggande så någon större bildbomb kommer jag tyvärr inte att kunna bjuda på som utlovat, men här kommer några bilder från när vi firade mammas 60-årsdag samt ett kort klipp som resumerar resan väldigt bra.

Tanken var först att vi skulle boka bord på någon fin restaurang men då vi är ett stort gäng med många barn kom vi fram till att ett litet surprise-party för mamma/mormor/farmor/svärmor på stranden i solnedgången vore mer passande…

FY4A5289FY4A5199 FY4A5191

Vi alla hjälptes åt under dagen med olika uppgifter. Ett besök på Mercadona resulterade i tilltugg och dryck, blommor plockades längs vägen, glas samlade vi på oss från våra lägenheter och av hotellet fick vi låna en stor ice bucket att ha champagne och annat i. Tack Gran Oasis Resort för så fin service! Jag, syster och svägerska åkte i förväg till platsen som vi redan hade sett ut – dekorerade, tände ljus och satte på musik. Så kom efter en stund resten, mamma och de andra, gåendes mot oss längs strandkanten passande till solnedgången som färgade hela himlen rosa. Alltså, tänk er stämningen! Där var vi, på en strand långt bort, alla samlade…

Magiskt och oförglömligt! ♥

FY4A53998FY4A55377FY4A555314FY4A5427FY4A5387FY4A55437

Min familj. ❤️

Ett filmklipp publicerat av Stina-Lee (@stinalee.se)

(För att få tyst på oss – klicka på klippet!:’D)

41

26 comments

 1. Jag är så glad att du inte kommer sluta! Även om vi bara får höra från dig då och då så är det jättekul att se dig poppa upp! Jag är jättedålig på att kommentera för jag kollar mest bloggarna på mobilen! :/ Hoppas livspusslet och hälsan skärper sig så att du får må bra!

 2. Först trodde jag att du skulle sluta helt och min tanke var NEEEJ!!! Så glad att du fortsätter 🙂 tar åt mig av det du skriver, jag är inne ofta men lämnar tyvärr inget mer avtryck än att jag är en i statestiken! Måste bli ändring på det. Däremot följer jag dig på instagram (pernillasofie så nu har du ett ansikte på mig med (: )

  Måste säga att er överraskning på stranden ser helt fantastisk ut!
  Fortsätt kämpa med allt du gör. 🙂

  Stor kram!

 3. Sååå himla härligt att se! 🙂 Får mig att tänka tillbaka på förra året i mars då vi firade min farfars 90-års dag på Teneriffa. Pigg farbror min farfar minsann. 😉 <3

 4. Jag har precis börjat jobba 85% vilket är skönt då jag aldrig slutar senare än 15.30 men jag har fått mellantider (jobbar också på förskola) vilket betyder att det blir jag som både lämnar och hämtar barnen, vilket tar rätt mycket tid även om det är mysigt att hämta dem. Men ska jag fortsätta jobba 85% så vill jag ha ett annat schema där jag kanske har nån stängning och nån öppning så att barnen kan få sovmorgon nån dag och hämtas extra tidigt nåndag. Hur mycket ska du jobba?

 5. Jag är ju också så dålig på att kommentera fast jag följt din blogg i så himla många år. Tror att jag började läsa den efter stt jag tagit studenten och det är 10 år sedan i år. Kan det stämma? I vilket fall : jag älskar dina inlägg även om de kommer varje dag eller en gång i veckan. Det är som att få en uppdatering av en gammal vän. Nu följer jag dig på instagram och det är så roligt! Som någon annan gjorde här över : camillajensen_87 heter jag på insta så har du ett användarnamn bakom följarna 🙂 stor kram till dig!

 6. Oj. Ser ut som du bodde på samma hotell som jag när jag var på teneriffa för 7 (åren går) år sedan på min första utlandsresa.

  Nu ska jag gå och göra i ordning ägglossningsspruta för på onsdag blir äggplock i min vad som känns som tusende ivf-behandling. Hoppas på en bebis i slutet av året och att kanske hitta nån duktig förlossningsfotograf i norr. Fast just ja, först ska ivfen lyckas. Då måste jag ta sprutan. Just ja.
  När jag skulle till teneriffa så sa jag faktiskt till en del att vi skulle dit och göra bebis. Efter 10 månaders försök trodde jag det till slut skulle bli för inom ett år blir de flesta gravida liksom. Haha, så det kunde gå. Många år senare och fortfarande inga barn. Och klockan tickar och sprutan väntar så hej då!!!

 7. Som andra skriver, tittar in men lämnar aldrig någon kommentar. Tycker du skriver så fina texter och blir alltid varm i hjärtat när jag ser att det kommit något nytt ifrån dig. Är glad om det så bara kommer ett inlägg då och då 🙂 Kram till dig!

 8. Åh vad härliga bilder! Har jag missat vad din nya kamera är för nåt? Eller är det magiska inställningar man kan ta efter?

  Kram!

 9. Åh, jag blev så rädd att du skulle sluta blogga helt och hållet! Har följt dig i många år, iallafall minst sju, och jag kikar faktiskt in här fortfarande så gott som dagligen ? Följer dig på Instagram också, ellisbellis heter jag där. Lovar att bli bättre på att kommentera om det kan peppa dig att kanske blogga oftare ?
  I april blir jag mamma till mitt första barn och om du fortfarande bort på schlätta hade jag mer än gärna anlitat dig som doula/fotograf! ?

 10. Håller med övriga, många gånger man kikar in, blir varm i hjärtat av ett inlägg och sedan klickar vidare, dåligt av oss! Du bidrar till att Jag lite oftare klickar iväg en kommentar, det är ju det minsta man kan göra för att visa sin uppskattning för att du delar med dig av ljusglimtar från din vardag, till oss!
  Ha en fin dag!

 11. Först; vilken härlig semester ni verkar ha haft tillsammans!
  Sen; jag är förskollärare och arbetar 90 %. För mig innebär det att jag är ledig varannan tisdag. Helt fantastiskt för både mig och min son. Vi brukar dela upp dagen i två delar, en del då vi gör något måste, tex städa, handla etc. En del då vi hittar på något kul, tex åker och badar, museum, något han önskar. Brukar lägga in läkarbesök och dylikt denna dag också. Hoppas att ni hittar er form för deltidsarbete! Men jag ser bara de positiva delarna.

 12. Hej! Jag har följt din blogg sen den startades. Men har faktiskt aldrig lämnat en kommentar.
  Eftersom bloggen inte uppdateras så ofta längre, så klickar jag såklart inte in här lika ofta som. Men när jag väl klickar in här så läser jag alla inlägg du skrivit den sist.

  Men jag kan faktiskt lämna en kommentar om något som gjorde mig varm i hjärtat. Det är att du låter din dotter få va precis den hon är. Jag har själv inga barn än men jag kan relatera till mig själv som liten. Jag va aldrig den där tjejen som gillade klänning. Varje gång det va kalas eller skolavslutning så envisades min mamma med att jag skulle ha klänning. ”Är man flicka ska man ha klänning när man går på kalas, så är det bara”. Det va alltid kaos hemma hos oss innan jag skulle på kalas. Det va bråk, skrik och tårar. Jag slet av klänningen och mamma satte på den igen. Det slutade ofta med att mamma tillsut bönade och bad om att jag skulle ta på mig den där klänningen. Mamma nöjd. Och jag kom med rödgråtna ögon till kalaset i en klänning jag hatade. Nu låter det kanske som att min mamma va hemsk och elak, min mamma är världens snällaste. Hon ville att hennes dotter skulle ha klänning, för det va det som förväntades. I övrigt fick jag va precis som jag ville, bara jag hade klänning på kalas och skolavslutningen.
  Idag är jag 26år och jag kan väll inte påstå att jag är sådär jätte tjejig av mig sådär så jag gillar att klä mig i rosa. Men jag blev inte vad samhället skulle kalla ”en pojkflicka”. Jag kan till och med ta på mig en klänning ibland. För att jag vill, inte för att samhället färväntar sig det av mig.

  Det här blev långt. Egentligen ville jag bara säga att det är härligt att se att du låter din dotter va en individ.

  Fortsätt göra det du gör, blogga när du känner för det. För din blogg är grym.

  Kramar Helena

 13. Jag är en av alla dina läsare som tyvärr också bara läser men sällan lämnar en kommentar här. Ska bli ändring på det!
  Älskar iallfall din blogg! Du känns så himla genuin och äkta.
  Känns även extra roligt att vi var gravida samtidigt och att min son föddes dagen efter din och att jag skymtade er på BB i Malmö ☺️?

  ?

 14. Jag har jobbat 75% (30h) på min förskola sen jag fick barn, nu i höst kommer jag att börja jobba 82.5 % (35h). Då börjar den yngsta förskoleklass och den äldsta ettan, de börjar 8.20 medan jag på mitt 75 schema börjar 9 4 av 5 dagar. Då kan jag lika gärna gå upp i tid och jobba den tiden. Barnen vill ändå inte gå hem kl 13 två dagar i rad som nu, deras kompisar är ju kvar på skola/förskola…..
  Hoppas det blir bra för dig med jobb, fritid och allt däremellan

 15. Jag vet inte om jag är ensam om det, men jag tycker typ att det känns som att man stör när man kommenterar bloggar.. Men så är det såklart inte, egentligen. Antar jag. Hur som helst.. Jag har följt din blogg sen urminnes tider, så jag har nog hunnit lämna en hel del kommentarer här genom åren (mest i början dock). Din blogg var den första bloggen jag nånsin läste, när jag hittade den så var det liksom ”blogg..? Vad är det för något?!”.. haha, det var ett tag sen. 2005 eller möjligen 2006. Nu är jag en desto flitigare kommentator på instagram.

 16. Ps: fina bilder. Vad härligt ni ser ut att ha haft det.. avis avis! Vi planerade en utlandsresa (dotterns första) nu i vår men vi avblåste det när vi fick veta att jag var gravid igen. Tyvärr fick vi missfall igår… Men satsar på en resa till hösten eller nästa vår istället, vi kan behöva komma iväg lite <3

 17. Vad fina foton. Din mamma måste blivit glad. Vilket minne för henne och er. Fint gjort. Kram fina du ?

 18. Jobba deltid är det bästa jag valt att göra i hela mitt liv! Min man jobbar också deltid. Varför ska man jobba heltid om man kan klara sig på mindre? Vi har tid för vila tid för varandra och tid för att göra sånt vi tycker är kul 🙂 läs på om downshifta 🙂

 19. Jobbar 80% för att överleva jobbet på förskolan och att vara en bra mamma hemma… Det bästa beslut jag tagit…

Leave a comment