x

Frågestund

11 oktober, 2015

Ecco soft 7

11 oktober, 2015

Bullbak

11 oktober, 2015
empty image
empty image

I går kväll fick jag ett infall att baka bullar, något jag får var tredje år ungefär. Det hela fortlöpte som det brukar och efter typ två plåtar (och trettio gräddade bullar som bara ropade mitt namn) började jag tröttna lite smått och tittade uppgivet på den jättelika degklumpen som låg outbakad på bänken, baaah. Kan man frysa in jäst deg?! Jag var redig och gjorde några plåtar till men sen åkte resterande deg faktiskt in. Vi får väl se om det blir några bullar gjorda av den, nästa vecka eller om tre år. 😉 Enligt receptet ska detta vara ”de godaste bullarna i världen”, det kan jag inte hålla med om riktigt men ned gick dem, helt klart!

Bullar med mandelmassa:

500 g smör
1 liter mjölk
2 pkt jäst
3 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
ca 1,8 kg vetemjöl

Fyllning:

smör
3 msk vaniljsocker
riven mandelmassa

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här:

1. Smält smöret.
2. Tillsätt mjölken och kontrollera att degspadet är fingervarmt.
3. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
4. Tillsätt socker, salt, ägg och resten av degspadet.
5. Arbeta in mjölet.
6. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
7. Arbeta eventuellt in mer mjöl och kavla ut degen på bakbordet.
8. Rör ihop smör och vaniljsocker och bred ut på degen. Strö över mandelmassa.
9. Rulla ihop och skär till bullar.
10. Lägg bullarna i formar och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
12. Grädda i 225 grader, ca 8-10 minuter.

12

4 comments

  1. Det bästa är att göra alla
    Bullar låta dom jäsa sen in i frysen, sen den dagen man ska äta dom plockar man ut de låter jäsa en liten stund sen in i ugnen så har man ny gräddade bullar till fikat

  2. Det må vara mysigt att baka men jag saknar faktiskt inte att äta socker ! Blir rent av äcklad på mängden smör socker o mjöl som jag tidigare med glädje tryckte i mig.. Men fina är dom o doftar säkert ljuvligt också ! Just kanelbulledoften är väl ganska oslagbar ? 🙂 Mitt favorit snacks i höst är stekta äppleskivor (inget smör) o kanel ! Varmt o kaneligt o höstigt o gott 😀

Leave a comment