x

Hälsningar från Lalandia

1 juni, 2015

GreenGate

1 juni, 2015

Knuthenborg Safaripark

1 juni, 2015

Så sa vi hej då till Lalandia för den här gången och körde sedan vidare mot nya äventyr – Knuthenborg Safaripark, som visade sig bli helgens höjdpunkt! En mycket välhållen djurpark med betoning på park, makalöst vackra omgivningar med vidder som sträckte sig längre än mina ögon kunde nå vilket gav alla de drygt 1000 olika vilda djuren gott om plats att vistas fritt på.

Parken bygger på att man har sin egen bil som man åker runt i området med, något jag personligen älskade då det gav oss utrymme att ta allt i vår egen takt helt utan stress och SÅ skönt det kändes att ha barnen i säkert förvar. Inget jagande eller gnäll om trötta ben. I vissa delar av parken fick man lov att kliva ur och gå bland djuren, medan det i andra delar var strängt förbjudet, exempelvis på ”savannen” och inne hos tigrarna. När jag gick ut för att fota de bedårande fölen nedan tog jag väl lite för lång tid på mig eller nåt för när jag vände mig om hade familjen rullat vidare… WTF!! Det var liksom lamor och allt möjligt med långa horn där i närheten, haha. Med kameran över axeln SKYNDADE  jag långsamt, för att inte dra allt för många djurblickar till mig, och bakom krönet kunde jag snart skymta vår röda pärla. Pjuh!

FY4A2615FY4A2630FY4A2635
I slutet av den långa allén fann vi entrén.

FY4A2654FY4A2662
Det första vi möttes av när vi passerade den gigantiska stenporten var ett öppet fält där bland annat dessa hästar gick och betade. En fröjd för ögat!

FY4A22834FY4A2858
Hej kompis! Vissa djur (läs: åsnorna) var väldigt nyfikna och gästvänliga.

FY4A2846FY4A2847
Välhängd.

FY4A2985
En struts spatserade förbi mitt fönster.

FY4A2805FY4A2768
En annan som höll huvudet högt var denna… 🙂

FY4A2746FY4A2730FY4A3033
Att vi inte fick klappa några nyfödda killingar på Lalandia gjorde inte så mycket för här fanns många. 🙂

FY4A3053FY4A3071
Mor och bebis på varsin sida av stängslet, oj som det bräktes! Det inhägnade området fanns till för getterna så att de även kunde vistas avskilt från besökarna.

FY4A2998
Powernap.

FY4A2951
<3

FY4A2896
Det var med skräckblandad förtjusning som M gick runt i Knuthenborgs Safaripark. Hon tyckte att det var oerhört spännande och fascinerande men var ständigt på sin vakt, här prasslade något till i buskarna och vips så satt hon uppe på biltaket. 😉

FY4A2885
Rhododendron-trädgård, otroligt vackert! Glöm inte att packa picknickkorgen, här fanns massa mysiga ställen att slå sig ned på.

Höjdpunkten måste ändå ha varit när vi avslutningsvis körde in i ”tigerburen”.
Vi kontrollerade att dörrar var låsta och fönster stängda, sedan öppnades grinden…

FY4A3129

Jag hade läst innan att det inte är alltid som man får syn dem och med det i bakhuvudet vässade jag mina örn-ögon och spanade långt in i skogen i hopp om att åtminstone få skymta något orange och…. BAAAAM så kom denna bjässe gåendes rakt emot oss! Alltså, WOW! Fick en känsla av att det kanske är wildlife-fotograf jag ska bli, haha. Vilken kick.

FY4A3150FY4A3154FY4A3179-001

En upplevelserik dag minst sagt och då tog vi inte ens del av allt som parken hade att erbjuda. Den omtalade naturlekplatsen, vattenlandet med Danmarks högsta vattenrutschbana, aphuset, fåglarna och de vita vargarna hanns inte med då vi vart så uppslukade av det som bilderna visar ovan – rätt som det var hade flera timmar gått. Kul ändå att ha nåt kvar tills nästa gång för ja, hit åker vi garanterat igen! 😀

39

8 comments

  1. Tack för bra semestertips, nu är våra barn visserligen bara 13 månader och än så länge ofödd men om ett par år så sticker vi helt säkert dit. Ser kanon ut 🙂

  2. wow! Som Kålmådern på gamla goda tiden. Kommer så väl ihåg den dör skräckblandade känslan närbild körde in i bilparken på Kålmådern.
    Det här måste skriva upp på to do listan.
    //Johanna

  3. Ser härligt ut ! Också varit där när jag var liten 🙂 Så smidigt med Danmark så nära o lättillgängligt !

    O all heder till dig som inte visar upp dina barns ansikten i bloggen ! Så glad jag blir att det är NÅGON som tänker på det ! <3

Leave a comment