x

Dreamy

16 maj, 2015

Bokskogen

16 maj, 2015

Father, mother, sister and I

16 maj, 2015
empty image

Lillebror har fått en ny t-shirt. Den är söt och väldigt passande med tanke på att vi är fyra i familjen men… jag kan inte låta bli att störa mig lite grann på att pappan nödvändigtvis ska sitta först på cykeln. Varför gör han det, för att han är den som ”styr”?!

37

16 comments

 1. Viktigt med genusanalys (!), men här tänker jag att det ser ut att vara i storleksordning? Om man tittar på sadlarna liksom. Väldigt fin tröja iaf!

 2. Han kanske är äldst? Eller som föregående skrev. Storleks ordning? Tror inte det handlar om att det är han som styr…

 3. Oavsett vad Zara tänkte när de designade t-shirten så talar motivet sitt tydliga språk – pappan/mannen är i täten. En liten detalj som bidrar till att förstärka de normer och strukturer som redan genomsyrar hela samhället, bra, dåligt.. ja vad tycker ni?!

 4. Näe…Man ska inte läsa in i allt för mycket.Någon ska ju sitta först bara…

 5. Jättefin tisha men jag håller med, hade gärna sett mammi längst fram! Eller varför inte mother, mother, sister and I?! 😉

 6. Haha, Är det någon som tvingar er att följa med på cykelturen? Sedan Hade jag aldrig ens köpt en sådan t-shirt som återspeglar ett samhälle som är
  dåtiden. Idag finns det mammor, mammor barn eller pappor, pappor barn eller vilken uppsättning som man nu önskar. Det viktigaste är kärlek, trygghet, tillit
  och god omsorg.

 7. Vadå storleksordning? Finns ju många mammor som är större än pappan? Jättegullig tröja som hade passat fint in i vår familj också då vi råkar vara mamma och pappa men jag hade såklart önskat att det fanns mamma och mamma osv också, det hade lätt gjort att jag hellre köpt tröjan! Trist att Zara lever kvar i dåtiden.

 8. Det här är en sån grej jag inte tycker är konstig överhuvudtaget. Kan inte ens förstå hur man kan få upp tanken om att det är ”störande”
  Ta inte allt så allvarligt 😉

 9. Tycker nog du överanalyserar lite, men respekterar din åsikt/tanke. Kan hålla med om att de kunde gjort en tröja med en annan familjekonstellation OCKSÅ, men samtidigt – det finns så många olika konstellationer att någon grupp alltid skulle känna sig diskriminerad.

 10. fick oxå den tanken Stina. Skriver ett paper om ojämlikheten inom genus nu och hur mannen klassas som normen och överhuvudet i samhället. Sådana saker som denna lilla t-shirt är faktiskt många gånger en del av det stora strukturella. Kram på dig!

 11. Håller med dig, Stina! Fast syrran sitter före ”and I”, vilket i detta fall är brorsan ju

Leave a comment