x

Kalas

7 maj, 2015

Saturday

7 maj, 2015

Vanish gold och tävlingsdags

7 maj, 2015
empty image
empty image

För en tid sedan fick jag frågan om jag ville agera test-pilot för Vanish Gold och som den trogna Vanish-användare jag är var det inget svårt beslut att tacka ja. Och i stället för att bara skriva ett krystat inlägg nu om hur himla bra produkten är så tänkte jag att det kunde vara kul att visa er. Upp till bevis liksom! 🙂

Så jag rotade fram ett gammalt örngott ur garderoben som jag gick loss på ordentligt med rödbetor, jordgubbssylt, ketchup och jord/gräs, sådant som kan vara en utmaning att få bort med vanligt tvättmedel.

Medan jag gick till jobbet och avverkade en åtta timmars arbetsdag fick fläckarna torka och gro in sig riktigt rejält (vilket ju är det absolut sämsta man kan göra då det gör fläckarna ännu svårare att få bort) innan jag kom hem och förbehandlade med Vanish Gold, för att sedan tvätta i 40 grader.

Resultatet?

IMG_4505

När man ser de här arga fläckarna framför sig är det svårt att tro att de någonsin kommer att gå bort.

IMG_4512

Jag förbehandlade enligt anvisningarna = ”Blanda lite pulver och varmt vatten i skopan, lägg på blandningen över hela fläcken och använd undersidan av skopan för att gnida in. Låt sitta max fem minuter”.

IMG_4523

Efter bara en minut såg jag hur fläckarna började lösas upp, likt trolleri. Kolla bara gräs- och jordfläcken!

Jag slängde in örngottet i maskinen med tvättmedel + lite mer Vanish gold och ut fick jag sedan detta:

IMG_4548

Inte en tendens till missfärgning nånstans. Coolt! 😀

Den permanenta pennan sitter dock där den sitter, mjehehe, även om texten förvisso bleknade något.

Vilket är ditt bästa tvättips mot svåra fläckar? Svara på frågan i mitt kommentarsfält eller på Vanish facebooksida och ha chansen att vinna produkter från Vanish samt en lyxig sidenblus som kan ses här. Tävlingen pågår till och med måndag den 11 maj. Lycka till!

I samarbete med Vanish.

20

24 comments

 1. Jag använder en flytande variant av Vanish som jag gnider in på fläcken som jag vill få bort.
  Sen tar jag även lite i tvättmaskinen och vips så är fläcken borta! Använder vanish ofta och är lika nöjd varje gång!

 2. Jag har inget bästa tvättips då jag inte vet hur jag ska få bort fläckarna? brukar använda tabort-spray men det är nog inte lika bra som vanish hehe skulle vara kul att prova vanish gold!

 3. Inte för att jag någonsin vinner något, men tänkte att alla borde upplysas om detta tipset! Vanish är ju bra när man behöver använda det, men jag använder helst så miljövänliga städ- och tvättgrejer som möjligt. Till vissa fläckar behövs inga kemikalier, och då kan man begränsa användandet till när det verkligen behövs.

  Något jag fick veta av min älskade mormor när jag ringde i panik och fått blåbär på min bordsduk var att blåbärsfläckar enkelt går bort med kokande vatten. Sagt och gjort, tog med min tidigare pastellfärgade duk in i duschen tillsammans med en stor kastrull kokande vatten, hällde vattnet genom duken och magi! Fläckarna bara rann bort!

  Dock, tänk på att vissa tyger inte klarar så höga temperaturer utan kan bli förstörda! Funkar dock bra på mina oömma blåbärsplockar-byxor som tur är! 🙂

 4. Filmjölk, funkar bra på både gräs och kaffefläckar, nackdelen är att det är ett ganska
  kladdigt sätt att ta bort fläckar, och det går åt mängder här hemma eftersom alla
  bidrar med nya fläckar, hela tiden! Särskilt hundarna är duktiga på att lämna spår
  efter sig, men även resten av familjen, ingen nämnd, och ingen glömd!
  Har varit omedveten om hur bra Vanish kan vara, har inte haft lust att köpa
  ett medel som kanske inte fungerar, men testar mer än gärna, haha!
  Ha det så gott!

 5. Vid svåra fläckar har jag alltid använt Vanish Spray. Min kära mor som fört sin ”fläck-ritual” vidare så det har hängt med ända sedan jag lärde mig att tvätta 🙂

 6. Bästa!
  Brukar också använda deras fläckmedel 🙂
  Fick bort svart tuschpenna som jag trodde skulle vara helt omöjligt på en vit tröja.
  Det gick hur bra som helst. Har aldrig misslyckats på att få bort en fläck någonsin 🙂

 7. Ja, förutom Vanish då så brukar jag använda bakpulver, det tar bort det mesta!

 8. Senast förra veckan fick jag olja från min cykelkedja på mina favoritjeans, fick lite panik och trodde det var kört men gav det ett försök. Sprejade först på 556 (oljespray mot rost tror jag det är) vilket löste upp fläckarna lite, sedan sprayade jag på vanish och sen in i maskinen på 40°. Fläckarna försvann helt och återigen kan jag cykla till universiteten i mina underbara byxor. 😀

 9. Återkom när du fått bort bananfläckar. Har hur mycket barnkläder som helst som har fula bananfläckar som inte går bort

 10. just vanish är faktiskt mitt allra bästa tips, det säger jag till alla som undrar om bra fläckborttagningstips 😀

 11. Sjukt 😛 Har provat Vanish i alla former, har ALDRIG fått bort såna fläckar.

 12. Använde Vanish white på ett vitt-beige linne. Och efter några tvättar så blev linnet kritvitt. Blev så glad för linnet blev mycket snyggare än från ursprunget :D! Kanske ett annorlunda tips men det visar att tvättmedlet har ytterligare ett användningsområde 😀

 13. Mitt bästa tips är kokande vatten på bärfläckar! helt otroligt hur de bara försvinner från helvita tyger direkt:)

 14. Hej! Jag använder citronsaft på fläckar på färgade plagg innan det tvättas I maskin, både klimatsmart och miljövänligt!

 15. Lena, prova att droppa citronsaft på bananfläckarna, låt verka en stund och skölj ur innan tvätt I maskin, det hjälper!

 16. Hej! Jag använder citronsaft mot fläckar på färgade plagg innan tvätt I maskin, både klimatsmart och miljövänligt! Lena, det funkar mot bananfläckar också!

 17. Jag har inte testat nya Vanish än men är väldigt sugen på attgöra det. På fettfläckar använder jag alltid yes diskmedel. Galltvålen används en del här hemma också. Men har fläckarna fått sätta sig lite tycker jag att det är väldigt svårt att få bort dom.

 18. Jag har inget fläckborttagningstips men är det någon där ute som har ett dundertips till hur man får bort bebisbajs frpn kläder? //nybliven mamma

 19. Galltvål använder jag mot fläckar. Hade nyss mina fina syssling-barn här och fick en härlig kram av lilltjejen som hade blåbär över hela mun, händer och tröja (jag säger aldrig nej till en sån go kram), vilket såklart kom på min vita t-shirt. Blötte ner den och hällde på flytande galltvål som jag gnuggade in lite och sen in med t-shirten i tvättmaskinen. Fläckarna är borta 🙂

 20. Wow grymt!! Själv använder jag vanish i spray men är verkligen sugen på att testa den nya! Har en liten kille hemma på 11 mån och som småbarnsförälder blir det mkt fläckar och tvätt som du vet. Kram!

 21. Jag använder oftast Vanish men till riktigt envisa fläckar använder jag fönsterputs, har lyckats fått bort en ”intvättad” oljefläck från en tröja med fönsterputs. 🙂

 22. Vanish är bäst! Alla vita plagg som blivit tråkiga efter några tvättar blir som nya efter att legat i vanish över natten innan tvätt. Jag hade oturen att få rödvin ( en hel del) på min vita vägg och efter ha testat allt från bakpulver till diskmedel gav jag upp.. Skulle precis köpa målarfärg och måla om hela väggen när jag kom på att jag hade vanish hemma. Alla hemska lila/grå fläckar på väggen försvann helt och hållet (efter att ha haft fläckarna där i någon månad). Syns inte en fläck längre och jag slapp måla om. Så stor tummen upp till vanish , verkligen!

Leave a comment