x

Skor in, skor ut

20 april, 2015

Hej!

20 april, 2015

Dagens skörd

20 april, 2015
empty image

Jag som brukar se fram emot att duscha gör inte det så mycket längre, här är dagens skörd av tappat hår. Gaaah! Har nu börjat äta Priorin med förhoppningen att det snabbare ska växa ut nya, starka strån. Har ni någon erfarenhet av detta kosttillskott? Jag är minst sagt skeptiskt när det kommer till piller av olika slag men just dessa har jag hört och läst så mycket gott om, vore ju fantastiskt om det funkar. En läsare vid namn Sofia efterfrågande ett utlåtande om Keune-inpackningen som jag köpte hos frisören senast. Jag kan kort och gott säga att jag är jättenöjd, utan den och mina andra produkter hade håret varit i ännu sämre skick.

Min hårrutin just nu ser ut som följer:

IMG_4171

Schampo, Joico K-Pak | Jag schamponerar håret noga och låter det sitta några minuter innan jag sköljer ur.

Inpackning, Keune Intense Hair Repair | Kramar ur och handdukstorkar innan jag applicerar rikligt med inpackning som jag låter sitta minst en kvart men gärna längre. Ihop med värme gör inpackningen maximal nytta, därför brukar jag samla upp håret i en handduk eller sätta en hätta i form av en vanlig plastpåse över det. Seriöst jag vet men vad gör man inte för att rädda sitt stackars hår. Går sedan ut ur duschen och passar på att göra annat.

Balsam, Joico K-Pak | Tillbaka i duschen sköljer jag ur, kramar ur så mycket vatten jag kan och avslutar med balsam som masseras in även i hårbotten. Viktigt att det görs i denna ordning, ni vet det säkert redan men schampo öppnar fjällskiktet på hårstråna och balsam sluter det. Däremellan ska den vårdande inpackningen göras.

 K-Pak Liquid Reconstructor | En återuppbyggande leave-in som ger skydd och elasticitet åt skört hår. Jag sprayar lite i handdukstorkade längder och jobbar sedan in produkten med händerna. Låter det oftast självtorka men i bland fönar jag lite lätt. Resultatet är ett glänsande hår fyllt av nytt liv. Totalt förälskad i denna!

Detta gör jag var tredje/fjärde dag.

Tänk på att använda produkter som är anpassade efter din hårbotten och hårtyp. Har du torrt och skadat hår kan jag varmt rekommendera alla produkter ovan!

Keune säljs hos min frisör på Bunkeflo Hair & Beauty Center (för er som bor i området) och K-Pak hittar ni här.

Vad gäller Priorin så lovar jag att återkomma med rapport! 🙂

18

17 comments

 1. Så brukar jag också få, men inte vid hårtvätt.
  Det kommer när jag borstar håret. Bytte till Tangle Teezer och då blev det inte alls så mycket hår kvar i borsten 🙂

 2. Tappade också en massa hår ett tag så jag gick till frisören för att fråga vad jag kunde göra tyvärr fick jag det trista beskedet ”ingen ting”. Oftast är typ 90% av hårsäckarna aktiva, men ibland kanske bara 80% varför man upplever att man tappar mycket hår. Inget som går att göra något åt utan bara vänta ut!

 3. Brukar också kunna samla upp en liten ”hamster” efter dusch… och efter borstning. Har väldigt mycket och tjockt hår men på sista tiden har jag upplevt det som lite tunnare. Tror det är stress för min del. Önskar det fanns en quickfix. Ska man förresten använda balsam i hårbotten? Alltid trott att det främst gällde topparna/nedre hälften av håret 🙂

 4. Jag vet inte exakt vad det har för effekt på håret, men min kille har väldigt tunt hår och fick myycket tjockare hår efter att ha ätit tillskott av järn, D-vitamin och multivitamin ett tag. Tips! Sen tror jag att ens mående (psykiskt framför allt) har större betydelse än man tror. Min killes hår verkar bli tunnare när han har det stressigt på jobbet, hehe. Själv har jag mängder av hår men är orolig att det ska ändras nu när min bebis ska födas och jag ska amma..

 5. Hej Stina! Jag har samma problem som du med håret efter avslutad amning. Jag har nu ätit priorin i drygt 2,5 månader och ser ett tydligt resultat. Håret börjar växa tillbaka och bli starkare. Så håll ut, det blir säkert bättre för dig också.

 6. Jag har alopecia och har tappat ca 60% av mitt hår och jag tycker att silica plus har stoppat håravfallet men inte förbättrat något än. Måste också rekommendera Nisim schampo (finns på apotea.se)!

 7. Hej Stina! Ditt håravfall behöver per automatik inte betyda att du måste äta priorin….det finns betydligt enklare sätt 😉 Se istället till att du får i dig extra D-vitamin och framförallt A-vitamin 🙂 Brist på dessa två vitaminer leder till håravfall! Lycka till

 8. Priorin har jag ätit i flera omgångar och det har fungerat väldigt bra varje gång 🙂 även naglarna har blivit bättre 😉 Priorin är det bästa, enligt mig.

  Kram

 9. Visst är det jobbigt att tappa hår i duschen? Fast jag tror grejen är såhär, vi tappar alltid hår dag som natt. Om du samlar ihop allt från tiden mellan hårtvättarna så skulle den högen vara tre gånger så stor. Jag tappar mer än så vid mina hårtvättstillfällen men väljer att vissla och snabbt plocka bort det. Ska bli spännande att höra om pillerna fungerar! 🙂

 10. Hej Stina! Sådär ser min borste ut efter att jag borstat mitt hår (kan väl erkänna att jag hatar att borsta håret, långt hår och hatar att borsta är ingen bra kombo..:). Men jag hoppas priorin funkar för dig. 🙂

  En fråga. Hur tycker du din Canon G16 funkar? Jag är själv ute efter något mellanting mellan mobil och systemkamera. Är ingen fotofantast så har verkligen noll koll på vilken jag ska köpa. Har själv kollat på Fuji:s olika modeller och även Olympus.. men jag känner mig helt vilsen! Varje säljare försöker ju sälja sin favorit dessutom..

  Skulle bli superglad om du har möjlighet att svara!
  Stor kram!

 11. Hejsan !

  Efter att jag gjorde min gastric by pass operation så tappade jag hur mycket hår som helst och jag har testa allt som finns känns det som för att det ska komma tillbax igen. Cilica fungerade så där, priorin tyckte jag inte hjälpte något heller men sen fick jag tipset om folsyra. Jösses ! Håret växte som ogräs… Testa det så får du se 🙂

 12. Jag tappar mycket mer hår än så när jag duschar. Efter två graviditeter är inte heller mitt hår sig likt. Det har fått gå igenom stora kroppsliga förändringar och det tar tid innan det gamla håret bytts ut till nytt fräscht, starkt hår igen. Jag är utbildad frisör (jobbar inte längre) och jag säger att det inte finns mycket att göra än att sköta sitt hår så som du gör, undvika yttre påverkan (värmeverktyg, färg/blekning osv.) sova mycket, undvika stress och äta allsidig kost. Kan kännas hopplöst nu, men ditt hår kommer repa sig och bli bättre med tiden, men det tar tid. Hår växer sakta.

Leave a comment