x

Atelier

5 januari, 2015

Nytt

5 januari, 2015

Sjuk under pågående penicillinkur

5 januari, 2015
empty image
empty image

Är det normalt att bli sjuk under pågående penicillinkur? Sista dagen i dag och jag har blivit asförkyld. Att man är mer mottaglig för nya infektioner när antibiotikan har tagit död på både onda och goda bakterier låter inte helt ologiskt i och för sig men ORKA, som ungdomarna säger. På tal om penicillin så har jag tvingats lära mig att svälja tabletter igen, har ju så svårt för det och i synnerhet när jag har halsfluss. Läkaren skrev ut 500 mg i stället för 1000 mg och tillsammans med de där glatta överdragen som smakar citrus gick det fint och nu klarar jag mig utan. Medcoat tror jag att produkten heter, genialisk uppfinning. Tips!

bild (21)

I sann nostalgi-anda åkte vi till Överby i mellandagarna. Det fina halsbandet fick jag av B i julklapp.

0

8 comments

 1. Penicillin är inriktade mot vissa typer av bakterier, så man kan alltså bli sjuk av andra sorter eller andra virus under en pågående behandling. Man vill ju ta en penicillin som är så ”smal” som möjligt, inriktat mot just den bakterie som den ska behandla – utan att slå ut övriga bakterier man har i kroppen.
  Bakterien kan ju tyvärr också bli resistent mot penicillinet – så om man får tillbaka samma symptom under en pågående kur är det viktigt att söka vård igen och få en annan sort penicillin.
  Tänk vad man har lärt sig – min dotter går på långtidsbehandling med antibiotika då hon får återkommande njurbäckeninflammationer. För ett år sen hade jag ej vetat detta! (något gott med det hela..)

 2. Jeskan har rätt ovan men i det här fallet så har de två inget med varandra att göra! Antibiotika används mot bakterieinfektioner medan förkylning orsakas av ett virus som inte påverkas av antibiotika!

 3. Tråkigt att du blivit förkyld! Tyvärr är det doca inte så konstigt då nästan alla förkylningar är virus som antibiotika inte verkar emot. Krya på dig!

 4. Samma här! Äter penicillin för en inflammation i samband med en visdomstand, och efter några dagar blev jag TOKFÖRKYLD. Känns så himla otippat! Krya på dig 🙂

 5. Tråkigt att bli sjuk! Ser ut att vara ett fint halsband! Kan du inte lägga upp en bättre bild på det? 🙂

 6. Men hallå! Överby är ju dit jag åker cirka hundra gånger varje månad för att shoppa! Bor i Vänersborg och ska till sommaren (förhoppningsvis!) föda min första på näl där din syster födde när du var med, om jag inte minns fel? Hade jag inte legat hemma i gravidillamående som vägrar släppa hade jag kanske sprungit på dig där på Etage 🙂

 7. Medcoat var ju ett jättebra tips! När jag var gravid åt jag några folsyratabletter som var så sträva och stora att jag nästan kräktes varje gång jag försökte få ner dem :-/ Nu vet jag vad som ska inhandlas nästa gång jag stöter på såna tabletter! Tack =)

Leave a comment