x

Öresund by night

30 oktober, 2014

00.14

30 oktober, 2014

Hur tvätta vit soffklädsel? Vanish!

30 oktober, 2014
empty image
empty image

IMG_5057

En fråga som jag har fått många gånger genom åren är hur vi, trots småbarn och husdjur, lyckas hålla vår vita tygsoffa så vit. Eh alltså, nu är den ju inte alltid så vit, faktiskt rätt sällan… 😉 Men nu för tiden när jag väl tar tjuren vid hornen och tvättar den går fläckarna åtminstone alltid bort! Svaret är Vanish! 90 grader, tvättmedel och Vanish Oxi Action i både förtvätt och huvudtvätt plus lite Vanish direkt i trumman = vit soffklädsel som ny! Funkar toppen på kläder också, tillsätter alltid lite grann i varje tvätt.

Vad är ditt bästa tvättips mot svåra fläckar? Svara på frågan och ha chansen att vinna ett Vanish-kit innehållandes Powder Pink, Powder White, Powergel, Power Hygiene samt Pre-treat. Tävlingen pågår t.o.m 7 november. Lycka till!

IMG_9080

Om du inte vill tävla men ändå är nyfiken på att testa Vanish produkter kan du beställa gratis samples på deras facebooksida, här.

I samarbete med Vanish.

0

33 comments

 1. Galltvål är räddaren i nöden. Flytande som fast. Fungerar på alla fläckar jag haft. 5 av 5 solar!

 2. Åh, det där priset hade jag behövt som nybliven mamma till en liten kille som kräks nästintill hela tiden och dessutom kissar åt alla möjliga håll och kanter om man inte är snabb vid blöjbyte.

  Mitt bästa tips för att få bort fläckar är yes diskmedel! Funkar på det mesta!

 3. Nu vet jag inte vad det vanishet jag har heter, det är mamma som precis introducerat det. Men det skummar när man sprayar. Jag brukar spraya på kläderna när sonen fått fläckar och sen spraya en till gång innan jag kör in det i tvättmaskinen. Funkar toppen!

 4. Märkligt! Jag har provat alla former av vanish i alla möjliga tvättvarianter mot olika fläckar. funkar aldrig!

 5. SIXTEN! Det är grejer det.
  En liten sprayflaska som tar bort det allra mesta – inte bara på kläder, utan allt! Kombinera med en microfibertrasa och du kan skrubba nästan vilken yta som helst ren.

 6. Min mor ville för övrigt att min son skulle få heta Sixten, som en hyllning till den lilla sprayflaskan! 😉

 7. TaBort har jag alltid använt men vanish kanske är bättre? Jag skulle gärna ge det en chans om jag vann!! Gillar rosa 🙂

 8. Att inte låta fläckarna ligga obehandlade/tvättade för länge är mitt bästa tips 🙂 kan inte leva utan vanish, har två små killar som spiller rätt duktigt på sina kläder, utan vanish hade de aldrig kunnat ha vita kläder 🙂

 9. Vanish funkar inte alls. Har försökt i månader att få bort en fläck på mitt vita linne. Är lika grönt som tidigare. Får nog kasta den.! 🙁

 10. Mitt bästa tips är nog att blötlägga fläckar direkt och hälla vanligt salt på dem :). Funkar bra på röda fläckar framförallt.
  Ett annat ovärderligt tips som jag lärt mig är att aldrig tvätta syntetkläder i blekmedel, tvättmedel för vittvätt osv. Det gör dem gula. Blekning funkar bara på naturmaterial :).

 11. Har en vit Ektorpgrupp och vi tvättar den med Vanish och klorin. Klorinet har räddat från kaffe och rödvin!

 12. Förstår att du vill/måste få in lite pengar också, men saknar att läsa DINA inlägg väldigt mycket 🙁

 13. Min son har massa vita kläder så jag har testat det mesta nu sen han började äta mat. Det som funkar, även med kläder som är tvättade typ 17 gånger på olika sätt utan resultat, är att ta en tom vanishburk, tycka ner bodyn eller vad man nu vill tvätta, i med en skopa vanish, varmvatten, skaka, låt stå några timmar, in i maskinen= fläckfritt. Jag har inte misslyckats med något plagg än.

 14. Jag använder mig av ta bort, sen ska man inte låta kläderna ligga för länge med fläckar.. Det är mina tips.
  Skulle gärna prova vanish igen. Har provat innan men inte fått det att funka. Men man kan alltid prov igen 🙂

 15. Får man fläckar på kläder, soffan, mattor osv så vänta inte för länge med att behandla fläcken och sätta igång en maskin tvätt. Både när jag bodde hemma och i huset vi har nu, kör vi alltid med ta bort. Tycker det fungerar på alla sorters fläckar. Så det är mitt tips på fläckar 🙂 Har dock inte testat på vanish i någon form alls, så det vore ju roligt att få vinna detta kit.
  Ha en skön halloweenhelg! /Kikki

 16. Jag och min sambo tränar mycket. Det är inga problem med mina kläder, men min sambos kläder däremot! Fy vad de stinker! Även att de hängs upp och får lufttorka innan de slängs i tvätten så luktar de fortfarande lite surt efter tvätten.

  Då är mitt tips en skvätt ättiksprit med tvätten! Det tar bort den sura lukten och kläderna luktar gott. 🙂

 17. Mitt absolut bäst tips för att få bort svåra som mindre svåra fläckar är att gnugga in en gnutta Vanish på och omkring fläcken en stund innan tvätt. I tvätten använder jag alltid en skvätt Vanish och inga textilier i vårt hem har några synliga fläckar. Toppenbra! Jag vägrar tvätta utan Vanish, på riktigt.

 18. Mitt allra bästa tips mot fläckar är Yes diskmedel på fläcken och Vanish i tvättmaskinen. Fungerar alltid och används dagligen då min sjumånaders är en riktig kräkis.

 19. Mitt är nog inget tips men själv lägger jag plagget i vasken, öser på med tvättmedel som jag sen gnuggar allt vad jag kan på fläcken/fläckarna. Sen tar jag lite varmt vatten som jag gnuggar in och låter ligga ett tag . Fläckarna brukar alltid gå bort men jag får sätta mina fingeravtryck på spel varje gång då jag gnuggar fingrarna illröda 😉
  Därför hade jag gärna vunnit vanish kitet. Hehe!

 20. Mitt bästa tips är att att stoppa in fläcken under hårt tryck i kranen med kokhett vatten under lång tid. Fick bort en stor rödvinsfläck på favoritduken på detta sätt. Dock kan detta vara svårt på mindre plagg eftersom man bränner fingrarna om de är under vattnet. I dessa fall fungerar handdiskmedel jättebra och annars galltvål eller vanish. Jag blöter alltid en vit handduk och tar på diskmedel och så gnuggar jag mot fläcken. Utan handduk finns stor risk att fläcken gnuggas ut eller att området runt blir missfärgat. Tänk på att ta en handduk/trasa som inte kan färga av sig på plagget!

 21. När man får banan eller fläckar av bär, på kläderna, så brukar pressad citron, vinäger/ättika fungera ganska bra! Man låter det verka några minuter, sen tar man en droppe hårschampo, lite kokande vatten, och gnuggar som en besatt, haha! Så testar gärna Vanish, som verkar vara både effektivt, och mindre kladdigt!

 22. Jag önskar att jag hade något härligt husmors-tips när det gäller fläckar. Men helt ärligt så slår VANISH allt!! Jag är inte längre orolig att spilla på finkläderna, när jag helt säkert vet att vanish tar bort det i en tvätt. Jag älskar det! Vore riktigt roligt att vinna detta kit, då jag väldigt ofta köper det själv!
  Ha en fin kväll.

 23. MJÖLK är mitt bästa tips mot svåra fläckar, t.ex. rödvinsfläckar! Koka upp mjölk i en kastrull, dra av kastrullen från plattan och lägg ner tyget med fläcken på och låt ligga och dra sig i en 30-60 minuter. Gnugga på fläcken och släng sedan in i tvättmaskinen! Det funkar superbra och även på jättegamla fläckar!
  Kram!

 24. Har två superbra tips när det gäller blåbär och bajs 😉 Har man fått blåbär på ett plagg doppar man det i kokande vatten, fläcken försvinner direkt och det funkar varje gång.

  Har man fått bebisbajs på ett plagg funkar det fint att bara skölja av det, tvätta som vanligt och sen hänga ut i solen på tork. Man kan faktiskt SE fläcken försvinna då. Skulle det fortfarande vara kvar en svag gul fläck efteråt är det bara att tvätta och hänga ut i solen igen, då går det bort.

  Det är de enda fläckar jag behärskar, tydligen äter vi mycket blåbär och skiter i den här familjen 😛

 25. Ett tips som har räddat många plagg år mig då min dotter fått burk-barnmat (som alltid är orange!?!?) på sina kläder är att först tvätta i tvättmaskin och sedan hänga ut i solen. Trodde inte det va sant när jag prövade och ALLA fläckar försvann! Hade en hel hög med kläder som jag tänkt slänga efter att jag gett upp hoppet om att få dom rena igen. Och det bästa av allt är att det funkar att hänga i solen även vintertid! Sen är ju tipset även ekonomiskt och miljövänligt 😉
  Kram Catrin

 26. Melodi: tre små gummor.

  Obs, texten måste sjungas. Högt! 😉

  :/Tre små grisar skulle gå en gång,
  till lekparken uti staden :/
  Vi ska ha roligt sa grisarna de små,
  ”Det kommer bli smutsigt” – så svara mamma då.
  Ni kommer kladda ner med sand, och plaska i en pöl, och halka i gräset på en huuuundbajs.

  :/Tre små grisar kommer hem igen,
  från lekparken uti staden:/
  ”Titta va sandigt” – så sade storgrisen.
  ”Kolla va kladdigt” – sa mellangrisen då.
  Och lillgrisen hen log, å vände sig där hen stod,
  och visa mamma bajset utmed beeeeenet.

  :/Tre små grisar hoppa i ett bad.
  i badkaret uti hemmet:/
  Mamma hon fyllde handfatet med vatten.
  Pappa han hämtade Vanishbuuurken.
  De gnugga lite grann, och tvätta i maskin.
  Å sen var plaggen rena liksom baaaarnen.

  🙂 🙂 🙂

 27. Jag är med och tävlar =)

  1. Svar på frågan: oj funderar riktigt noga så är det bästa så fort jag ser att min son fått fläck på kläderna som blåbär telexempel så tar jag alltid bort kläderna så fort jag kan för att behandla, Vanish Oxi Action är det bästa för mig att ha i hemmet för fläckar men gnugga inte innan ni lägger in i tvätt maskinen för då blir fläcken större. Men att hinna med all tvätt är inte lätt då man är ensamstående men nog blir de springa till tvättstuga 2 gånger i veckan =)

  2. Delat i min blogg: http://www.nattstad.se/Emnitus/vanish-16106136

  Nu håller jag tummarna här hemma.

Leave a comment