x

Nytt år, ordning i garderoben!

5 januari, 2014

Min hudvårdsrutin med Dermalogica

5 januari, 2014

Gardiner från tak till golv

5 januari, 2014
empty image
empty image

Vad härligt det var att komma upp i morse och mötas av vår nya gardinupphängning, stannade uppe länge och fixade med detta i går och se så fint det blev! Innan hade vi en vanlig gammaldags gardinstång ovanför det stora fönstret vilket inte inte gjorde sig bra alls i vår moderna lägenhet med högt i tak. När man klev in i rummet drogs ögonen mot den tunga stången vilket automatiskt gjorde att rummet upplevdes mindre och taket lägre men nu är det tvärtom, stort och luftigt, vilken skillnad! För att ge upphängningen rättvisa borde jag ha väntat tills våra måttbeställda gardiner har kommit men jag är alldeles för ivrig för att inte visa er nu direkt, haha. Om ett par veckor räknar jag med att de nya sitter uppe, till dess får mina gamla knytbandsgardiner fungera som insynsskydd. Inte fy skam det heller!

Desktop6

Över soffan sitter vår underbara världskarta från happywall. Älskar färgklicken!

IMG_3261

Kunde inte låta bli att köpa en bukett, brukar vara rätt bra på att leva i nuet och att njuta av det men nu längtar jag så efter våren!

1

28 comments

 1. Fint! Gardiner får verkligen ett hem att se ombonat ut. 🙂 Förresten, var kommer er soffbord från? Gillar skarpt!

 2. Blev verkligen jättesnyggt!! Jag har funderat på att göra samma sak här hemma och blev ännu mera sugen nu. Vad använde du för gardinstång?

 3. Helena: Jag ville ha en silent gliss (en dyrare skena med bättre glid) egentligen men bestämde oss ändå för det billigare alternativet ”kvartal” från IKEA, blev bättre än vad jag trodde att det skulle bli så bra val så här i efterhand! 🙂

 4. Stina, du har en så otroligt mysig blogg. Så hemtrevlig och kär 🙂

  Något som jag tycker extra bra om med din blogg är dina härliga läsare som kommenterar. Så mycket nätkärlek! De stöttar, kommer med råd, sprider glädje och unnar även dig och din familj glädje. Så tack för en jättehärlig, charmig blogg och tack till alla Stinas läsare, som även ni ökar på mysfaktorn här inne 🙂

  Kram, Josefine

 5. Jättefint! Vanliga rdinstänger förstör egentligen hela intrycket 🙂 Såg i svaret ovan att det är en skena?! Sitter den i taket då och hur fäster man gardinen? Med nypor? Har varit lite inne på en gardinstång fäst från taket men det här kanske är bättre..

 6. Tusen tack, Josefine, för att DU sprider din härliga energi här inne <3 Jag kan inte annat än hålla med, så tacksam för alla goa människor som skriver fast att de inte behöver!

 7. Undrar också om du har fäst skenan i taket, eller bara i väggen? Har velat ha en sorts skena (har också ”tunga” gardinstänger) men känns lite jobbigt att behöva borra i taket! Men det blev verkligen jättefint 🙂 Gillade allt annat på bilden också!

 8. Elin&Sara: Skenan är fäst i taket med hjälp av några takbeslag (ikea), lite meck var det allt men då är vi långt ifrån några superfixare! 😉 Nu ska vi byta ut resten av gardinstängerna också är det tänkt och sovrummet står näst på tur. Gardinerna kan fästas på olika sätt, med nypor, fingerkrokar etc. Kramar!

 9. Åh, jag vill också ha gardiner från golv till tak med en skena. Det ger en sån lyxig hotellkänsla!

  Vill helst ha dem i två lager, en mörkläggningsgardin längst in och så en tunn gardin ytterst. I alla fall i sovrummet. Där har vi just nu två vita gardiner i två olika längder, haha! Avklippta från IKEA, lite misslyckat..

 10. Skulle vilja beställa tavlan men undrar vilka mått du har på din? Storleken ser helt perfekt ut!

 11. Sofia: Vi har den största storleken 150×100, fått massa komplimanger för den så tror verkligen inte att du kommer bli besviken! 😀

 12. Åhh är det ektorp soffan från IKEA? Har funderat länge på att köpa en vit sådan men vet inte om jag skulle ångra mig med så pass ljus soffa. Har du ångrat dig?

  Kram

 13. Ellinor: Ja, det stämmer! Ektorp hörnsoffa, köptes för några år sedan och nog har jag hunnit ångra mig några gånger när det vankats tvätt, haha. Men faktiskt har det gått över förväntan! Jag brukar ha ett par filtar på som skyddar sittytorna och den är ju så himla bekväm!! Skönaste soffan 🙂

 14. Ser jättefint ut, så skönt när man är nöjd och verkligen trivs med det man har.
  Såg en fråga om soffbordet, skickade du efter från trademax? Har funderat på det men läst så mycket negativt om dom att jag inte vågat. De verkar ha en hel del bra priser och fina saker.

  Kram

 15. Å vad snyggt det blev! Det gör verkligen mycket att ha gardiner från golv till tak, särskilt när man har högt i tak men inte så stora fönster. Jag har likadant, men med Ikeas ”hårda” panellängder som är just till den skenan. Är dock lite trött på dem, och det finns så få andra att välja mellan eftersom jag behöver 2.80m långa.. Var måttbeställde du dina? 🙂 Supersnygg tavla också!!

 16. Hej Stina, kan du lägga upp en bild på tavlan? Jag har letat en bra karta att ha på väggen länge och funderat på just denna. Men den ser så ljus ut på hemsidan, men på dina bilder ser den ut att vara mycket mörkare i färgen. =)

 17. Kan du inte fota gardinstängerna närmare? Hos oss är det jättesvårt vad vi ska a, så vi har faktiskt kirsch (hur det nu stavas?) för att det är så trångt i ändarna…

 18. Älskar tavlar, supersnygg!! Är det plexiglas alternativet ni köpt eller vilken av dem? 🙂 Kram!

Leave a comment