x

Att vara lillebror: del två

12 augusti, 2013

essie – blanc & sunday funday

12 augusti, 2013

Ett barnrum att växa i

12 augusti, 2013
empty image
empty image

Bästa köpet på länge! Jag älskar världskartor och blev så glad när jag hittade denna stora i tyg att hänga på väggen i dotterns rum. Till den finns massa olika tillbehör såsom flaggor, djur, städer osv som kan sättas upp med kardborre på länderna man tycker passar. Perfekt att förena nytta med nöje, lära sig massor genom bara lek. En fantastisk present (dop?) som kan följa med genom hela livet!

Mamman får tänka till så det knakar, haha. Som tur är medföljde ett facit! Tillbehören köps separat och jag slog till på kontinenter och huvudstäder, berömda platser, flaggor och djur. Till dessa får man söta små förvaringspåsar i olika färger. Massa cred till oscar&Ellen som gör så otroligt fina, annorlunda, roliga och pedagogiska tygleksaker som kan uppskattas av hela familjen!

Förutom kartor har jag en förkärlek till gamla skolplanscher. Mayia tycker att det är spännande med havet och dessa två visar de vanligaste hajarna och saltvattensfiskarna. Intill varje bild finns kort info, intressant för både stora och små.

De här djuren kan ses lite varstans i rummet, typ överallt förutom i bondgården som står tom. 😉

1

27 comments

 1. Perfekt för oss föräldrar att lära oss med. 😉 Superfint! Underbar hylla med, vart kommer den ifrån? 🙂

 2. Men åh, så fint! Snälla snälla svara på var bokhyllan och dockvagnen är ifrån!!! Måste ha när jag snart ska fixa sonens rum! 🙂

 3. Vilket fint rum hon har! Gillat att det är leksakerna som sätter färg i rummet. Är inte sådär jätteförtjust i massa färgglada väggar/gardiner/lampor osvosv. Är ju enligt många mer ”ok” att ha mycket färger på barnrum. Men tycker att en del blandar lite vääl mycket, så rummet känns sådär oroligt. Nej, är nog mer för det jordnära. Även när det gäller barnkläder. Har inte ens barn eller ens planer på det än. Men har ibland i affären snokat lite på newbie-kläder och de är såå fina! Och det är mycket tack vare dig och t.ex Linda blom som jag fått upp ögonen för det märket 🙂 Vet man vad man ska handla i framtiden i alla fall, haha! Gokväll!

 4. Men åh, så fint!

  Och SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA, vill du svara på vart du köpt dockskåpshyllan? Bara MÅSTE ha en sån, känner jag (samlar på dockskåp, nämligen, och hade varit sjukt härligt att ha en hylla också!).

 5. Åhhhh vad FINT rum 😀 Gillas skarpt. Snälla Snälla säg vart du köpt dockhus byrån 🙂 SÅ fin!

  🙂

 6. Kul att det är fler som gillar Oskar&Ellen! Jag har tittat på den här kartan flera ggr, men mina barn är bara 2 år respektive 6 månader så det får vänta ett litet tag. Som tur är så har Oskar&Ellen mycket fint som även passar riktigt små barn (deras sångpåse är en riktig favorit här hemma ), så det kommer inhandlas en hel del presenter och julklappar därifrån framöver 🙂

 7. tack! Älskar tips som dessa!
  Jag hittade förra året ett tyg med världskartan, så sydde en hissgardin till barnens rum av det. Blev alldeles lagom klick till deras annars väldigt stilrena rum. Nu är den dock nedplockad och ersatt med fina vimplar..
  Fint mysigt rum hon har!

 8. Jättesmart, skulle själv behövt en sån karta förra året då jag läste geografi. Inte helt lätt alltså 🙂
  Dock har jag lärt mig så mycket som att Rom verkar har hamnat i helt fel land Stina hahaa 😉

 9. Nathalie: Di ligger ju så nära varandra di dära ländera ;P Haha!! Verkligen inte helt lätt, man vet på ett ungefär men det är allt. Superkul i alla fall och med facits hjälp ska vi nog få fason på våra geografi-kunskaper.

  Tack för alla fina kommentarer, roligt att ni gillar rummet! 🙂

  Hyllan som går från vägg till vägg har vi själva mätt ut och fått utsågad på Bauhaus, uppsatt med rejäla konsoler från samma ställe. Riktigt nöjd med den! Den vita dockvagnen kommer från Kalikå och husbokhyllan från Millimini. Kram på er!

 10. Superfint! Jag har hittat något liknande på en barnbutik i Sickla i Stockholm.
  Där man kan med kardborrband sätta på flaggor, djur och andra saker.
  Lade faktiskt upp en bild på en annan karta i går på min blogg, fast det var en tapet!

 11. Hej! 🙂 Tänk vad roligt att jag läste detta inlägg precis innan jag av en slump såg att det finns jättefina ”världskartor” i spännande färger. man klistrar upp länderna/kontinenterna på väggen. De kostar 129 kr, ordinarie är 352 kr, och erbjudandet gäller i två dagar. Tänkte på dig och kände att det var värt att skicka iväg ett litet tips 🙂 Ha det så bra!

 12. Åh, fiskplanschen till höger hade mina föräldrar uppsatt någonstans i hemmet under min uppväxt och jag minns ut mycket jag tyckte om att titta på dom olika fiskarna och hur rolig jag tyckte mittfisken var (den med stora fenor både på rygg och mage 🙂

 13. vart har du köpt hus-hyllan och kartan? helt underbara!
  gör gärna ett inlägg om inköpsställena, brukar inte hitta tillbaka till där jag kommenterade 😉

 14. Tokyo, Kanada och Rom ligger helt fel 😉 Får nog kolla facir igen, om inte dottern flyttat dom förstås.. 😉 Ha en bra kväll!

 15. Åh vad fint! Helt klart något jag måste köp till vår dotter som äntligen ska få ett eget rum! (iaf till att förvara sina grejer i. Sover gör hon helst med mamma och pappa. haha)

  Det underbara skåpet -varifrån kommer det? 🙂
  Kram

Leave a comment