x

Hej då kära matta!

5 juli, 2013

Din nya stil på fredag

5 juli, 2013

Having a bad day

5 juli, 2013
empty image
empty image

Vi har alla våra bra och dåliga dagar. Charlie också! Haha, surgubben. Nej, i dag förstår jag honom verkligen, plockade nämligen en fästing förut som hade satt sig precis på läppen. Brrrrrrr. Jag har inte ont av insekter och småkryp överlag men fästingar klarar jag bara inte av! Så otroligt vidriga och bara tanken på huvudet och de där små benen som rör sig får mig att rysa i hela kroppen, och att stryka handen över sin hunds mjuka päls och känna en blodfylld usling… kjdfjhfjkfd… ja, det är nog fan bland det värsta som finns. Jag hoppar runt som om jag fått eld i röven. Usch. Det gick smidigt att ta bort den i alla fall, Charlie tyckte inte om det men tror att han är tacksam nu. Själv har jag under mitt tjugosexåriga liv fått en fästing, som valde att festa loss på mitt ögonlock av alla ställen. Jag var sju år och minns så väl när mamma kom med pincetten. Har ni några fästinghistorier att dela med er av?

0

33 comments

 1. Det var för ett par år sedan jag fick min första(och hittills enda) fästing. Jag stod i duschen och tvålade in kroppen och när jag kom till benen så kände jag något konstigt. När jag tittade ner såg jag en vidrig fästing och benen bara hängde. Jag skyndade mig som tusan ut ur duschen, tog en handduk och skrek till pappa ”TA BORT DEN TA BORT DEN TA BORT DEN” medan jag fortfarande var helt intvålad haha. Han fick fram pincetten och så kunde jag fortsätta min dusch. Usch för dessa äckliga kryp!

 2. Jag håller med dig, de är vidriga! Här har vi mängder och jag har två stora Golden så du kan tänka dig mängden fästingar trots fästinghalsband från tidig vår till sen höst…

  Förresten såg jag filmen Call girl igår och kunde inte sluta tänka på hur lika du och Sofia Karemyr är! Ibland tror man nästan att det är du som är med i filmen 🙂

 3. Anna: Uhhhh jag ryser!! Tur att din pappa var hemma och kunde hjälpa till, haha.

  Ellinor: Ja, jag kan tänka mig det! Charlie har faktiskt inte haft många alls och det är jag glad för. Haha, jasså?! Var tvungen att googla namnet nu bara för det och hon var ju hur söt som helst, tack för komplimangen 😛

 4. Usch, fästingar är verkligen det äckligaste som finns! Just för att de sprider sjukdomar också… Jag hade en på bröstet när jag var 12 år och precis börjat få dem, haha. Så pinsamt att visa var den var! (På översidan dock, så ingen nipslip). Fick äta penicillin i två veckor eftersom ringen runt den blev större än en femkrona, vilket betyder borelia.

 5. Har faktiskt aldrig sett en fästing och det är jag glad för! Är uppvuxen i Norrland 😉

 6. För två år sen, några dagar innan makens 30årsdag, fick jag min allra första fästing. Och inte nog med det, den jävlen gav mig borrelia också! Snacka om otur haha!

 7. Hemma hos mina föräldrar hade vi förut en buske där verkligen ALLA fästingar huserade. Så en dag när min lillebror (för mååånga år sen ska tilläggas) lekte kurragömma så gömde han sig vid denna buske… Stort misstag! Jag ljuger inte när jag säger att han var helt full av krälande odjur efteråt så min mamma fick spola av honom i duschen, vattnet blev helt fullt! Efteråt fick de ändå plocka bort över 20st som satt sig fast!

 8. Hade borrelia när jag var yngre, kunde inte gå till skolan på tre veckor för att jag hade så ont. Inte kul alls, men är glad att det inte blev ännu värre:) Också plockat gigantiska fästningar från hunden, riktigt äckliga djur det där som bara orsakar massa elände!

 9. Min sambo lyckades få en fästning på insidan av ögonlocket. Han upplevde att de kändes som om han hade något i ögat, typ ett hårstrå eller grus eller nått. Han sköljde och gnuggade och gjorde allt möjligt men inget hjälpte och ingen kunde se att där var någon form av ”smuts” i ögat. Efter ca en veckas obehag åkte han till vårdcentralen och där konstaterades det att han hade en fästning på insidan av ögonlocket. Dem kunde inte plocka bort den på vårdcentralen så det blev ett besök på sjukhuset i Lund. Fästningen var visserligen död, dem kan tydligen inte leva på insidan av våra ögon lock (och tur är väl det) men uuuuuueeeee…så äckligt ändå. Jag ryser…tur det inte var jag för jag hade fått paniiiik!!!

 10. Jag har bara sett en fästing i hela mitt liv, och den satt på min katts.. :/ Jag är från norrland (mellersta) och här fanns inte fästingar över huvud taget när jag var barn! Men de har kommit hit de senaste åren.. :/ :/ TYVÄRR!!!! Var så skönt för mig när jag var barn, att kunna leka hela fritt och rulla i långgräs utan att behöva tänka på det!

 11. Dessa underbara kryp 😉 Har tappat räkningen på hur många jag plockat på våra katter genom åren, bor man på landet så gör man. Har dock varit relativt fri från dem själv, kanske haft tre varav det värsta stället var i naveln, haha.

 12. Har varken haft fästning på mig själv eller hundarna, bor uppe i Gällivare så kanske har att göra med det! 🙂

 13. Haha, fy fasen för att få den på ögonlocket! Jag hade dött!

  Bara tanken på fästningar gör mig hysterisk.

  Jag har faktiskt haft några själv, fem stycken samtidigt för att vara mer exakt!
  Alla satt på sidan av ryggen, så jag slapp se dem – hade jag gjort det hade jag fått panik 🙁

  Så går det när man rullar runt i skogen haha ^^

 14. Plockade en på en av katterna idag, usch!! Hade min första för bara några veckor sen. Satt på jobbet och hade rast, och tyckte det kliade så på ryggen när jag lutade mig mot stolen. Gick på toa och trodde jag fått ett myggbett , och kollade i spegeln. vad är det där?? Ryckte i den och vips så hade jag en fästing i handen. Fy!!! Satt precis vid bh-bandet. Burr!!

 15. Fästingar är det värsta jag vet.
  När jag var ungefär 9 år fick jag en fästing på nedre ögonfransraden. Den var så jätteliten när vi upptäckte att mamma inte fick tag på den med pincett, hon var rädd att sticka mig i ögat med såklart så hon ringde till sjukvårdsupplysningen som sa att den fick helt enkelt sitta kvar tills den gick att ta loss utan problem. Det var bara att vänta. Så himla obehagligt. Jag kände den hela tiden, speciellt när jag blinkade och kände hur den blev större dag för dag. Det var verkligen jättehemskt!!

 16. Jag hatar dem också, klarar inte av att ta dem alls! Men nu har jag köpt en fästingborttagare så dyker det upp några rackare så ska det förhoppningsvis gå lätt att få bort dem. Sist min chihuahua hade en fästing så sprang jag ut med honom till bilen och åkte raka vägen till min mamma. Klev in i huset och jagade upp henne ur sängen kl halv 8 på morgonen för att få hjälp med att ta bort krypet^^ Haha Och sist jag hade en fästing själv var nog när jag var i 14 års åldern, den valde att sätta sig på knäskålen. Hur mycket blod det finns att suga där vet jag inte men det var lätt att få bort den iaf då den satt sig så synligt och lätt åtkomligt.

 17. Gud så vidigt! Min katt får fästingar ibland och jag måste ha på mig engångshandskar för att klara av att ta bort den. Usch!

 18. När jag var elva fick jag borelia, utan att vi hade märkt att jag hade haft någon fästing. Slutade med 11 veckor på sjukhusets barnavdelning, då läkarna inte kunde förstå vad jag hade drabbats av.Bett litet skit djur det där 🙂

 19. Jag har haft tre st i mitt liv. Usch och tvi! Får panik bara av att tänka på det. Den första fick jag märkligt nog också på ögonlocket! Haha, trodde jag var unik fram till nu.

 20. Åh jag minns en vidrig fästing från när jag var yngre.. Det var efter en midsommar som jag fick såå ont i örat, mamma och jag besökte vårdcentralen som trodde att jag hade fått öroninflammation. Jag fick penicillin och efter en vecka hade jag ännu ondare trots medicinen, så vi åkte upp till vårdcentralen igen. Då upptäcker de att det är en fästing som växt sig stor långt inne i örat. Usch, den paniken jag fick alltså, det kändes som det krälade på hela kroppen och jag ville bara ha ut den medsamma!! Fick en tid på sjukhuset för att söva ner mig för att kunna plocka ut den, för den satt så pass illa till i örat. Den hade lyckats vandra ner in i örat från min midsommarkrans jag hade på midsommarafton. Sedan dess har jag aldrig burit en krans på huvudet igen 😉

 21. Ja dessa hemska kryp! Jag hade en i örat när jag var liten! Trots att min mamma arbetade inom barnsjukvården fick vi ändå åka in till sjukhuset och ta bort den eftersom den satt så dumt till. Hoppas att ni slipper mer fästingar i sommar 🙂 kram

 22. Tack (eller vad man nu ska säga haha) för alla läskiga fästinghistorier! Tessa din stackare, måste ha varit så hemskt 🙁 Och Sofie, hur tusan kom den innanför ögonlocket? Fy tusan! Ett annat minne jag har är från när jag var liten och vi födde upp två små lamm på flaska, vi låg inne i sängen och myste med den ena när jag upptäckte fästingar på heeeeeela den lilla kroppen. Jag har aldrig sett något liknande, det verkligen kryllade av dem. Hon blev dålig och dog några dagar senare 🙁

 23. Jag har haft borelia en gång, den jäkeln satt mitt på skinkan haha. Jag har hört ett tips för att få bort fästningar och det är att ta flytande tvål på en bomullstops, hålla den vid fästingen och dutta lite på den, så kommer uslingen dra sig till topsen! Har dock inte provat ännu (tack och lov).

 24. Jag hade varit ute en kväll med mina vänner, haft askul, gick hem och sov. På morgonen låg vi och sträckte på oss och jag kliade mig under bröstet och tänkte ”vad är detta för leverfläck?”. DET VAR EN FÄSTING! Blev kallsvettig, skakig och la mig ner på golvet så min kompis fick ta bort den. Var skakig i säkert en halvtimme efter haha!

  Mvh inte så jäkla tuff när det gäller fästingar

 25. Jag sprang mycket orientering som liten så har ofta haft festingar men oftast då en och en. Men en gång när vi va på Bornholm och sprang fick mamma plocka bort tio stycken en kväll!! Det var så jävla äckligt och jag tyckte aldrig att hon fick bort de tillräckligt snabbt, panik!! Är dock vaccinerad mot tbe iaf så det behöver jag ej oroa mig för!

 26. Ja fästingar är verkligen hemska!! Som tur var har jag inte haft någon, vet faktiskt inte vad som skulle hända då. Har en väldigt stark fobi för allt som har mer än fyra ben

 27. Fästingar alltså. AAAARGHHHH! Så jävla äckliga. för flera år sedan hade min mamma något skumt på ryggen om såg ut som en stor pormask och jag som älskar att klämma sådana slängde mig över den och började trycka och klämma. envis jävel tänkte jag och hämtade en pinsett och började pilla och då trillar det ett huvud och äckliga ben. bbbbrrrrr *ryser* en jävla fästing helt enkelt. Drömmer mardrömmar om det fortfarande höhö 😉

 28. Jag börjar tyvärr bli härdad när det kommer till fästingar. Bor på Åland vilket på nått vis verkar vara fästingarnas mekka. Jag är själv inte så ofta drabbad av att de små blodsugande kräken sitter fast, men min mamma brukar ha minst 40 per sommar som hunnit fastna. De älskar tydligen henne och då är hon ändå duktig på att kolla om hon ser någon när hon varit ute i skog eller gräs. Så för att hålla koll på eventuella boreliaringar så har jag varje år börjat skriva ut en sånhär http://2.bp.blogspot.com/-TH5OL1JJqx0/T-Tih6mXnBI/AAAAAAAAA_E/rRJF8L4azIU/s1600/body-image.gif så att hon med datum kan märka ut när hon haft dem och var de har suttit.

  Själv har jag haft borrelia minst 3 ggr, så fästingar är inte mitt favoritkryp direkt :/

 29. Jag har tappat räkningen på hur många fästingar jag har fått i mitt 18-åriga liv. Är scout och åker på skogsäventyr och läger några gånger om året och brukar få minst en varje sommar/vår-läger. Inga roliga ställen som jag kan komma på just nu men en kompis fick borrelia av en fästing som satt på rumpan. Inte så roligt att gå till doktorn då ;).

 30. Åh avskyr dessa kryp. Min häst kunde ha 10-20 om dagen, trots fästingplockare så fick jag panik av att ta bort de äcklena. Ha dock aldrig, tack och lov, haft någon själv. Panik!

 31. Jag verkar vara den enda som inte riktigt bryr mig om fästingar haha. Har vart ute i skärgården varje sommar under min uppväxt och fått fler än vad jag kan minnas, aldrig haft borelia och ingen jag känner har haft det förrän nu när min mormor fick det i år. Själv hade jag en nu på midsommar, och min pojkväns bror hade en med som jag fick plocka bort. Den på mig fick pojkvännen ta bort men lyckades knipsa av rumpan först och fick gräva ut huvet i efterhand, och inte ens då gjorde det mig någonting. Är väldigt noga med att kolla efter fästingar och ta bort dem direkt men jag får inte alls någon panik över dem. Hade en precis mellan benen förut, behövde dra lite på troskanten för att mamma skulle kunna hjälpa till att ta bort den haha. Annars har de satt sig på vanligare ställen, typ knäveck och armhålor men också mitt på magen och benen osv. Inget att stressa upp sig för egentligen även fast de inte är så trevliga. Så bränner man dem sen och spolar ned dem i handfatet så är man kvitt haha!

 32. Jag har en fästinghistoria från i morse faktiskt. Vaknade, sträckte på mig, klappade på magen (!!) och… Usch vad är det där? Tittar och där sitter minsann en liten fästing! Fy tusan! Som tur var hade en inte hunnit växa något för då tror jag att jag svimmat, fick bort den lätt iallafall. Håller helt med dig, fästingar är viiiiidriga!

Leave a comment