x

Butterflies

23 maj, 2013

En normal, märklig, social och jädrigt trevlig prick

23 maj, 2013

Förlossningstokig

23 maj, 2013
empty image
empty image

Jag drömde att jag födde mitt tredje barn i natt, en son. Det gick snabbt, tre timmar allt som allt, men precis när han skulle till att göra entré skrek ena barnmorskan ”näe, detta kommer aldrig att gå, ut med honom NU annars klipper jag!”. Men herregud vad här forceras, tänkte jag – som knappt hade hunnit börja krysta. Jag bytte position från liggande till en lite mer upprätt (vilket många gånger är bästa medicinen) och ut slank bebisen som en hal ål… Haha, tror någon läst för många böcker!! På tal om böcker kan jag varmt rekommendera ”Föda utan rädsla” av Susanna Heli, den är en favorit.

God morgon, förresten! 😛

2

15 comments

 1. Hihi, märkliga drömmar man kan ha 🙂

  Vill ni ha fler barn i framtiden, eller är det lagom med två?

 2. åh, hoppas min kommer så snabbt och smidigt! Alla säger åt mig att min förlossning kommer ta 15-20 timmar säkert..
  Väntar mitt första barn, är vecka 40+2 nu och börjar bli otålig, haha!

 3. Haha jag drömde också att jag födde inatt. Fick dock inte amma på en gång på grund av att mitt järnvärde var för lågt. Tydligen så ammade jag blod istället för mjölk. Huvva. Dock tjuvammade jag lite när ingen såg på och blev så glad när hon tog bröstet på en gång. Bebisen liknade min katt och efter ett tag fick jag veta att det var en tvilling påväg och hoppades då att det barnet skulle likna min andra katt. Allt var verkligen hur konstigt som helst. I samma veva får jag ett sms av pappan till barnet som säger att han ska lämna mig men jag är så upptagen med att hitta någon som kan köpa järntabletter åt mig att jag knappt reagerar.. Alltså jag brukar drömma rätt så knäppa drömmar men denna tar nog priset.

 4. Den boken är ett måste får alla gravida att läsa inför förlossningen. Tipsade nyligen om den på bloggen då min doula rekommenderat den till mig.

 5. Tack för tipset om boken Stina! Jag beställde just hem den : )
  I november är det dags för oss <3

 6. Hej Stina, jag läste din blogg mycket förut men slutade när det blev mycket bebisinlägg då jag inte alls var intresserad av det just då. Har dock hittat tillbaka till dig nu när jag sökte ett kärleksmumsrecept, och fastnade totalt. Tycker allt du skriver är så otroligt intressant och idag längtar jag otroligt tills jag tar examen och kan börja planera att skaffa egna barn.

  Men jag måste bara fråga, har du några planer på att bli barnmorska? Hade kunnat åka över hela landet för att få ha dig som barnmorska. Kan verkligen inte tänka mig en mer lämpad person än dig för det yrket.

 7. Ska definitivt kolla upp den boken ! 🙂 Får mitt första barn i oktober och är redan lite nojig för hur förlossningen ska gå

 8. Haha, roligt man drömmer ibland. Födde min dotter i februari i år och jag läste Helis bok före. Den är jättebra. Fick tipset på gravidyogan. Ha det gott!

 9. Tänk om min BM lyssnat på mig så hade Lilleman kommit ut betydligt fortare och mindre stressad! Vill inte ligga på rygg under förlossningen vilket jag sa flera gånger! Men hon sa att jag var tvungen för att hon skulle kunna känna hur öppen jag var.. Nu kom han ut utan klocka eller klipp, men det var inte långt ifrån!

Leave a comment