x

Sjukstuga & Smoothie

2 februari, 2013

Med händerna knäppta

2 februari, 2013

Goodiebag deluxe

2 februari, 2013
empty image
empty image

Det fanns en tid då goodiebags var the number one thing bland bloggarna. Okej, mina vänner. HÄR snackar vi goodiebag, haha. Jag glömde att ta med det i mitt senaste förlossnings-inlägg men när man kommer till BB-avdelningen möts man oftast av en påse eller väska (eller både och) med lite blandat smått och gott i som kan tänkas vara till nytta den första tiden. Förutom lite god läsning och info om tiden efter förlossning (en lapp om mjölkdonation hade de gött kunnat slänga med där tycker jag) kunde jag i mina goodiebags hitta två små paket blöjor, bindor och trosskydd, en ny uppsättning av världens skönaste nättrosa, ett natusan-kit med amningskuddar, badlotion och olja, olika salvor som kan vara bra att ha, en liten barnvagnsmobil, en söt bomullsmössa och dessutom en gratis bebisfotografering värde 799 kronor. Nåväl, nu var det ju inte riktigt så bra för i går fick jag hem ett ”grattis till bebisen” och en diskret påminnelse om den gratis fotograferingen – som är gratis om man samtidigt köper en 1-årsfotografering. Hehehe. Men annars, riktigt nice goodiebag!

Jag har förstått att det är ganska olika över landet, fick ni något när ni kom till BB-avdelningen/patienthotellet?

Sneak peek ur BB-goodiebag.

 En ”liten” binda och världens skönaste nättrosa som håller paketet på plats. Guld värt dagarna efter förlossningen!

Sköna nättrosan och jag, nyss hemkomna från BB.

0

39 comments

 1. Hihi, två Boråsare =) Hej på er! Fick ni ingenting alltså, inte hos barnmorskan på efterkontrollen heller? Tråkigt, en liten ”belöning” är man faktiskt värd tycker jag, och märkligt att det kan vara så olika. Jag fick konstigt nog inga bindor när jag födde 09, däremot en hel del annat. Denna gången fick jag en tygpåse och en plastväska fulla med grejer. Plus bindor! Riktigt uppskattat.

 2. Tummen upp för nättrosan!!! Bättre trosor efter en förlossning finns inte 😀

  Här hos oss på Sunderby sjukhus får man ingen goodiebag men jag fick tips om att man kunde maila ex Libero efteråt och få en hemskickad.

 3. Caroline: Ja just det, det har jag hört vissa som gjort. Bra tips till alla gravida!

  Visst är den sköööön? Jag skulle vilja bunkra upp med ett litet lager här hemma, kan ju vara praktiskt att ha inför mensens ankomst, haha. Det sägs ju att den ofta blir mer riklig efter förlossning. 😉

 4. I Jönköping fick man ingenting, jag tyckte det var lite trist. Ingenting på efterkontrollen heller. Inte för att prylarna egentligen spelar någon roll, men det gör ändå underverk för humöret 🙂

 5. Födde också på Sunderby sjukhus och då fick vi våran ”goodiebag” när barnmorskan kom på hembesök 🙂

 6. Vi fick två påsar med saker varav en från libero men allt var ju till bebisen vilket är jättekul. Stora bindor och nättrosor fanns det tillgång till på BB under tiden vi var där. Men vi fick inga små leksaker och annat. Fast man fick ju lite i olika babyboxar under graviditeten från babyproffsen o apoteket.

 7. Fick en liknande påse här i Halmstad men då av bvc sköterskan vid första besöket. Har varit så med båda barnen. Har innehållit ungefär desamma som i din påse (minus nättrosa o binda, det fanns fritt på BB) samt några rabattkuponger, body samt dregellapp eller en snutte.

 8. Några bindor och några blöjor låg i 2 små högar, i övrigt inget annat i Linköping. Nättrosor fick man ju under förlossningen. Låter fantastiskt att få en goodie.

 9. Födde i Jönköping och fick ingenting! Fast man fick ta jättebindor utan kostnad på BB under tiden vi var där.

 10. På Södersjukhuset i Sthlm får man ingen ”goodiebag”. Visserligen får man obegränsat med blöjor, tvättservetter, bindor och nättrosor när man ligger på BB, men endå.

 11. Jag fick nästan exakt lika dant när jag födde på Kalmar sjukhus, uppskattat faktiskt 🙂 samma tygpåse, lilla djuret som man kan hänga, små första blöjor, oljor och krämer, liten filt från polarn och pyret osv , 🙂

 12. Vi fick Liberos väska med badolja, blöjor, biet, bindor, mössa o lite annat för 20 mån sen. I Trollhättan. Biet var älskat i många månader kan jag säga. Första leksaken typ =)

 13. Fick samma som du, i Ystad. Men kasslertrosorna och bindan låg väl inte där i?! Eller?
  De fick jag av barnmorskan, sen låg där ett lager med bindor och trosor inne på toa så man kunde ta hur mkt man ville

 14. Fick ungefär detsamma som du. Födde nere i Ystad! Konstigt det är så pass olika i landet! Tycker verkligen man är värd något efter:)!

 15. I sthlm får man exakt samma minus nättrosan ^^ man får även en väska med typ samma saker. Har fortfarande oljor och krämer kvar från de där både från min 2,5 årings förlossning och lillans på 9 månader ^^

 16. Hej Stina! Jag har precis fått mitt första barn o är lycklig o tillfreds – nu börjar livet! jag helammar, gjort i sex veckor, o har tänkt fortsätta amma så länge jag kan och dottern vill. Tänker mig att hon då hon börjat äta mer riktig mat ammar typ morgon o kväll. När folk frågar o jag ammar får jag vidriga reaktioner när jag svarar detta… iofs kan jag ju strunta i att svara men jag blir så jäkla ledsen. Vet att du varit för amning och undrar om du kan ge mig lite kött på benen? hur tänker du kring amning? Jag förstår inte när folk säger åt mig att de är äckligt om jag ammar henne efter sex månader o att de är vidrigt att amma henne när hon är ett år?!? Jag och mina syskon har alla ammats uppemot 2,5 år istället för välling som vi vägrade och är alla högutbildade med universitetsstudier brukar jag säga o ge som exempel. men de köper inte folk heller. kanske är de fortfaranee för de är då nytt som jag tar illa vid mig…

 17. Frida!
  Jag har inte barn själv, men det verkar som många där ute i världen har ett sjukt starkt behov av att hävda sig, bara få säga vad dom tycker osv. När de inte har med varken din amning eller ditt liv att göra. Varför ska du ha dessa människor i ditt liv som trycker ner dig så? Gör dig av med dessa minusmänniskor och gör det som känns bra för dig. Fan vissa är så jävla rabiata och måste säga allt de tycker. Det har ingenting med dig att göra!! Njut av din nya bebis – jag längtar till min. KRAM

 18. Nättrosan är ju helt underbar. Älskade den, kan man ha något mer bekvämare så efter förlossningen? 🙂

  Vi fick två olika ”goodiebags” från libero och ett från pampers. Med blöjor, salvor, en snuttefilt, en mössa, broschyrer. Lite smått och gott! 🙂

 19. Gud vad olika det kan vara. Min dotter är född på SÖS (Södersjukhuset i Stockholm) och där fick man ingen goodiebag. Men de var vana vid att man tog med sig sig dessa supersexiga, men ack så sköna, nättrosorna hem:)

 20. I Skövde skulle man nog få en liten kasse med bindor och blöjor för BB-tiden men den missade dom ge mig liksom jag glömde be om libero-väskan. Hade klickat i att jag ville ha en sådan någonstans i förväg men jag hade min lille son och glömde av allt annat 😀

 21. I Växjö fick man inte någonting på BB när jag födde (hård ransonering på bindor och blöjor. Hade man tur låg det några framme i badrummen).

  Med den första (2008) kunde man dock hämta ut en förpackning med en blöjbyxa och flera stycken tyg vikblöjor. De har vi använt massor till båda barnen.

  Med den andra (2010) fick jag ingenting. Inte ens blöjor på BB. Dock blev vi efter några dagar inlagda på vanliga barnavdelningen. Då tilldelades jag nappflaskor, blöjor, amningsnappar och diverse saker. De var så ovana vid nyfödingar så de hämtade en drös saker till oss på neonatal. ”Men inte ska du väl behöva ha med dig blöjor till honom. Jag går och hämtar.”

 22. Till FRIDA
  Varför bryr sig folk om hur du tänker göra? Det påverkar väl inte dem!! Gör det som känns rätt för dig och ditt barn.
  Om du iaf känner att du vill ”förklara” eller ”motivera” så kan du ju tala om att WHO(världshälsoorganisationen), och även Barnens rätt eller något liknande, rekommenderar helamning till sex månader och delamning till 1 år eller helst ännu längre. Amning är det bästa för barnet och om det fungerar bra, barnet växer som det ska och mamman och barnet vill så bör man amma tills barnet är över 1 år. Amning är dessutom bra för immunförsvaret.
  Jag ammade min son fram tills några dagar innan han fyllde 2 år och det är jag glad över. Han är inte alls sjuk lika ofta som de andra barnen i hans ålder. (Det kanske inte beror helt på amningen men iaf)
  Måste tillägga att efter sex månader är det viktigt att barnet äter även annan mat, eftersom amningen inte är tillräckligt näringsrik för en så stor bebis och måste kompletteras med vanlig mat.
  Men som sagt, så länge det fungerar bra för er och ni vill fortsätta med amningen så gör det!
  Alla behöver inte vara likadana och amma till 6-8 månader.

 23. I Karlskoga får man ingen bag, men allt annat är fritt! Hur mycket blöjor, bindor, nättrosor, skjortor, handdukar du behöver! Och riktig buffé vid varje måltid och man får stanna precis hur länge man vill/behöver! Guld!!

 24. ja herreguuu för nät trosorna, finns ett par andra också som inte riktigt är nät men typ samma material som cubus har i vissa av sina trosor. bästa jag fått efter en operation när allt ömmade i nedre regionerna. Seriöst nått som jag skulle plockat med mig flera av efter operationerna haha .

 25. Hej!

  Undrar om du använder våtservetter till dina barn?
  Vi har en liten diskussion här hema hur vi ska förhålla oss till detta. Jag vill inte använda detta medan min man gärna vill det.
  Vi får barn snart

 26. Nej jag har inte fått någon sån. Med barn nr 2 som föddes under dramatiska former i 34+1 blev vi kvar nästan en månad på sjukhus och jag hade inte hunnit med att köpa bebisartiklar och boa så jag frågade om dom någon sån väska på sjukhuset samma dag vi skulle åka hem för vi hade inte ens blöjor hemma =O Tyvärr hade dom ingen men vi har nära till affären och det var så mysigt att få shoppa på sig blöjor och nappar osv då =)

 27. Vi födde på Norrlands universitetssjukhus här i Umeå och fick både Liberoväskan och babykassen 🙂

 28. Födde i Falun fick ungefär en exakt likadan som du visar här fast med en body från lindex istället för vagnleksak!

 29. Jag födde på Södertälje sjukhus och fick en tygkasse och en plastväska med massa fina grejer. Den ena var ifrån Libero tror jag och om jag inte minns fel har jag läst någonstans att om man inte får en sådan väska på sjukhuset kan man beställa en på Liberos hemsida.

Leave a comment