x

Nej, ingen bebis har kommit

14 oktober, 2012

BF+1

14 oktober, 2012

Let’s get this labor started

14 oktober, 2012
empty image
empty image

Färdknäppen, åka bil på guppig väg, dricka hallonbladste, stimulera bröstvårtorna. Jag är skeptisk till att det finns något som kan sätta igång förlossningen, om den ändå inte skulle ha startat – bebis kommer när hn är redo, eller när min livmoder eller kropp är det. Men det kan vara värt ett försök, och färsk ananas till frukost är ju faktiskt inte fel. Mums!

Ananas till frukost! Jag var lite osäker på hur jag skulle ”skala” den, haha. Hur fasen gör man?

0

51 comments

 1. Eller så skär du bara av skalet och skär sedan ruda skivor och äter runt den hårda ”ringer” som sitter i mitten 🙂
  Om man inte är en storätare av ananas och tycker att det är helt klart värt att köpa en ananasskalare 😛

 2. Haha! Vi testade också allt möjligt för att få ut Elton, men inte ville han titta ut heller =) Och färdknäppen gav mig bara fruktansvärda förvärkar som inte gjorde någon som helst nytta på tappen =/

 3. Om jag intr minns helt fel ska man ära 7 ananaser? (plural) 😉 om dagen för att de ska göra någon effekt 😉 Gör och planera saker. Ja födde på BF gjorde saker varje dag sista veckan. Helt galet och från ingenstans kom värkarna 01. på bf 😉

 4. Vissa kommentarer svarar du på andra inte. Undrar vart du köpt tallrikarna med rosor längst kanten. Tack så länge

 5. Du kan också skära ananasen i skivor med skalet på, och SEN tar du av skalet genom om skära i en cirkel. Då kan du ju bestämma hur långt ut du vill skära! 🙂

 6. Jag brukar skiva ananasen först, och sen äta den som apelsinklyftor, typ. Eller skiva den först, och sen hacka bort skalet på varje skiva 🙂 Går inte så mkt till spillo då 🙂

 7. Jag har hört att man ska få igång tarmarna så får man igång livmodern.
  Jag åt en hand läkerol på kvällen, sen satt jag på toaletten ett par gånger. På natten fick jag värkar och 4 timmar efter föddes Ia-Li 🙂 prova!

 8. Jag brukar skära av toppen först och fortsätter sedan att skära skivor genom resten av ananasen. Runt skivorna skär jag sedan bort ananas ”skalet”. Sedan brukar jag lägga alla skivorna på varandra igen som hel anans och överst lägger jag på ananas locket. Riktigt tjusigt blir det! 🙂

 9. Ännu en ananas-besserwisser-kommentar:

  *skär av toppen och botten
  *se till att den ’står’ någolunda stadigt
  *skär bort kanterna/skalet
  *skiva i cirklar

  Sen kan man såklart ta bort ’stammen’ om man vill, men det brukar inte göra någon större skillnad förutom att det är lite hårdare än resten?

  Lycka nu till med förlossningen, och din lilla påg! Kram <3

 10. Hej Stina! Älskar verkligen din blogg. Jag och min sambo planerar att skaffa en bebis så fort det tar sig. Kan du inte skriva ett inlägg om hur ni gick till väga för att bli gravida. Om du höll koll på ÄL och sånt. För en annan nybörjare är ju detta en djungel :). Kram och grattis till den snart födda sonen 🙂

 11. åh, jag kollar in här typ femtusen gånger per dag, är så nyfiken och glad för din skull, snart snart är det dags 😀

  supersuperstort lycka till fina stina (haha hört den ofta?) och massa goa kramar till dig!

 12. Jag var ute och gick i snö och snöstorm i en och en halv timme… sen drog det igång på natten..:))

 13. har haft två vänner som provat hallonbladste, och för båda (från första koppen) tog det mindre än 1½ dygn innan det starta! kanske bara ett sammanträffande o inte alls berodde på tet, men man vet aldrig 🙂

 14. Ja, annans är ganska svår att skala!

  Jag är en av de där som väldigt gärna vill höra uppdateringar men när det lilla hjärtat har kommit ut, ta det lugn och njut. Vi kommer finnas kvar här även några dagar senare! Föresten så är jag jätteglad över att du börjat uppdatera så ofta igen, fortsätt med det. Detta är en av mina favorit bloggar.

 15. Min erfarenhet är att bebisarna brykar vilja komma just då när man har gett upp o tänker att man blir elefantmamma för evigt. Min 4 barn trodde jag att de ska behöva sätta i gång mig dagen därpå för jag hade gått över tiden så länge o just då gick vattnet.

 16. Mot slutet är man ju nästan desperat, i alla falll jag=) Hade någon sagt att förlossningen startat av att äta en mask så vet i tusan om jag inte hade gjort det också=)
  Fast det är väl som du skriver, när kroppen är redo så händer det!

  Ut kommer den lille bebben i alla fall för jag har aldrig hört talas om någon som blivit kvar där inne=)
  Själv har jag idag 29 dagar kvar till bf, inte för att jag räknar…*hihi*
  Lycka till!!

 17. Åh vad spännande!
  Och du är så himla positiv inför födseln också… då märker jag att jag verkligen inte är redo för en bebis. Jag hade haft panik, ångest och en gnutta hat mot barnet som kommer att skada mig mer än vad någon annan någonsin har gjort… Usch!

  Om alla är så positiva inför födseln lär jag aldrig vara redo för ett barn..

 18. Det är roligt hur ”involverad” man kan bli i någons födsel som man egentligen inte känner alls! Fast det känns typ som man gör det. Haha. I alla fall, lycka till med förlossningen! Jag är säker på att du blir en supermamma till lille plutten. 🙂

 19. Hej!
  Din blogg är helt fantastisk. Jag har precis börjat följa dig. 🙂
  Blir verkligen inspirerad av ditt liv.

  Lycka till med förlossningen! 🙂

 20. Har du känt något än, svårt att få igång de med alla medel och knep som finns, jobbigt när man får gå över tiden. Fyy.. jag fick gå över 5 dagar, kändes som flera veckor.

 21. Det är sjukt att de första jag gör när jag knäpper på datorn är att kolla hur det går för dig/er!

  Stort lycka till! <3

 22. Du måste bloggaaaaa!!!! Går in på din blogg var tionde minut för att se om något barn har kommit ännu. 😀

 23. Du måste bloggaaaaa!!!! Går in på din blogg var tionde minut för att se om något barn har kommit ännu. 😀

 24. Det är sjuka mängder ananas du måste äta för att det ska göra nån verkan .. 😛 hihi..
  Googlade fram det när jag gick över tiden.. Kommer inte ihåg om det var typ 30 ananaser på en dag eller nått. Snacka om att få sår i munnen.

  Men snart är han här, er lillebror 🙂
  Spännande och få höra vad han får för namn.

 25. jag har hört att musik ska kunna påverka oxå, så det är mitt tips. Lyssna på mycket musik och dansa efter bästa förmåga =)

 26. Hoppas det går bra med lillen och att han vill kika ut snart!

  .
  Jag har länge länge läst din blogg (sedan tiden i Lidköping) och tycker det är så kul att följa utvecklingen från dess till nu. Flyttar, första graviditet, webshop, andra graviditet osv.
  Såklart sedan Mayias födelse har man undrar lite hur hon ser ut och så och såg sedan för ett tag sedan att du skrev att det fanns bild i mamma tidning och tänkte att jag måste bekräfta min inre bild på hur hon ser ut.

  En liten komisk händelse jag tänkte kunde vara kul att dela med mig av gällande det är dagens händelse i affären.
  Jag gick till tidningshyllan och kollar bland mammatidningarna och säger till sambon att jag måste kolla en sak och hans min att döma av situationen.
  Allt utstrålar lite rädsla och förvåning som om jag glömt berätta något. En liten komisk parentes bara.

Leave a comment