x

Skam den som ger sig

13 oktober, 2012

Let’s get this labor started

13 oktober, 2012

Nej, ingen bebis har kommit

13 oktober, 2012
empty image
empty image

Tycker ni att jag uppdaterar  flitigt nu för tiden att ni vågar dra till med ett ”grattis till bebisen” när jag inte har gjort det på ett heeelt dygn? Hihi. Precis så var det när jag väntade Mayia också, så kan lika gärna länka till inlägget jag skrev då. Vi har varit ute hela dagen, mamma är på plats och kan stanna nästan en vecka så nu håller vi tummarna för en någorlunda punktlig bebis. BF imorgon, men inga känningar alls. Hur startade det för er med andra barnet? Jag väntar mig en smygande mensvärkskänsla, precis som den jag hade när det började bli dags sist, men det kan ju faktiskt komma som en ”blixt från klar himmel” också. Spännande!

1

36 comments

 1. Åh vad spännande!
  Mitt fjärde barn föddes för en månad sen & hon kom verkligen som en blixt från en klar himmel!

  Ingen förvarning alls, utan vattnet gick & så kom värkarna några minuter efter det..en halvtimme senare var hon född!!;-)

  Lycka till, kram Helena

 2. För mig startade allting bara sådär hade direkt 2min mellan min värkar och vatten avgång så det var bara till att ringa ambulans, min son föddes där i ambulansen 24/8 12 . Med första barnet tog d 2dagar! Lycka till

 3. Man kan ju inte låta bli att tänka att bebisen har kommit när ingen uppdatering har gjorts på ett tag. Man sitter lite spänd och nyfiken! 😉 Lycka till med allt sen när lillebror väl kommer! 🙂

 4. Livet på landet: Åh, då kanske det bara sätter igång ikväll eller inatt. Hoppas! Även om det känns himla avlägset just nu.
  Grattis till fjärde barnet! ♥

  Susanne: Oj, vilken grej! Inte vad man väntar sig direkt, att det ska komma så plötsligt.
  Det verkar som att allt gick bra i alla fall, grattis till din lille 🙂

  Elina: Hihi, förstår det 🙂
  Tack så mycket!

 5. För mig startade det mitt i natten, fick upp vid två för att kissa och då hade jag fått en liten blödning. Gick och la mig igen med förhoppning om värkar, ca 02:30 fick jag första smygande värken som kändes mest i ryggen, sen eskalerade värkarna fort i täthet och smärta så kl 05:29 föddes vår lille son 🙂 jag tyckte det gjorde ondare att föda andra gången för jag var mer medveten om allt som hände! Första barnet tog 7 timmar och använde bara lustgas och andra barnet tog 3 timmar och bara lustgas men lustgasen gav inte samma effekt denna gången tyckte jag! Men så var allt mer intensivt andra gången för det gick mycket fortare vilket se positivt, efter 30 min på förlossningen frågade jag om det inte var klar snart 🙂 lycka till och förbered dig på värsta smärtan så kan det bara bli bättre! Hm, peppande kommentar 😉

 6. Var beräknad en dag efter dig men vi fick vår älskade Noel den 11:e <3 Andra barnet, och kände en smygande molvärk i ryggslutet på kvällen så anade något då… Fick sen lättare värkare kring fyra på natten och de tilltog därefter under dagen.

  Kikar in här varje dag för att se om det blivit lillebror än för er 🙂 kram o lycka till!

 7. För mig gick vattnet mitt i natten 10 dagar innan bf men det dröjde dock 2 dagar innan lilleman tittade ut för dom satte igång mig men sen gick de fort efter de . Nu har vi glädjen att vänta vårt 3 barn hoppas det går lika fort denna gången oxå 🙂

  Lycka till hoppas allt går bra när det väl är dags 🙂 du får väl prata med lilleman och säga att nu får han komma ut för mamma vill se honom gjorde jag och vips sa de 3 timmar efter gick mitt vatten hehehe 🙂

 8. Hej, spännande med en liten till för er. För mig startade min andra förlossning med små värkar ungefär var 10e minut mellan kl 21-00 (som inte gjorde så ont alls) och sedan strax efter kl 00 gick vattnet och en halvtimme därefter började värkarna var 2-5 minut (som gjorde rätt ont direkt) och så föddes hon kl. 7. Min första förlossning tog mycket längre tid så för mig var det lättare med den andra. Önskar er all lycka!

 9. Andra förlossningen startade som med första här – värkar som en blixt från klar himmel. De tom kändes på samma vis som med sonen 🙂 spännande väntan du har nu. Lycka till när det är dags, Stina! Kram

 10. Jag fick mitt andra barn för snart åtta veckor sedan.. Jag vaknade klockan fem på morgonen och tre timmar senare så var han här 🙂 Kan dock tillägga att det gick fort även när vår dotter kom, dock inte riktigt lika fort! Alla lyckönskningar till er.

 11. Andra förlossningen startade 4:45 med lite molvärk i magen. Kl 5 hade jag rejäla värkar med 3 minuters mellanrum. Kl 7 hade barnvakten äntligen kommit och vi fick ringa efter en ambulans men en medföljande barnmorska, när den kom och dom gjorde en undersökning så ville dom förlösa mig hemma för det var bara en kant kvar men jag vägrade. Så jag fick andas mig igenom krystvärkarna och fick vad jag än gjorde Inte trycka på. Vi hann in på förlossningen med 14 min till godo, 7:54 är lillebror född.

 12. Jag vaknade 5.30 av en rejäl värk. Hade haft förvärkar länge utom just kvällen innan då det varit superlugnt. 6.30 hade det bara kommit tre värkar till men jag väckte pappan och storebror och sa att jag vill att vi börjar göra oss i ordning. Vi har 4 mil till sjukhuset/barnvakten och jag fick bara en känsla av att ’vi måste åka’.

  Tur var det för i bilen hände det grejer 😉 8.10 kom vi till sjukhuset. 8.30 fick jag av mig brallorna och 8.50 kom vår fiiiina lillebror. Han föddes med segerhuva, kul!

  Det var så härligt andra gången, egentligen bara 20 min med skitont och när de efteråt frågade om jag var trött så var jag bara lycklig och hungrig, vi missade ju frukosten 😉

  Andra gången visste jag ju verkligen hur galet mycket msn älskar ett barn så jag var (och är) så enormt tacksam och kär i min lilla två!!

 13. Vår andra dotter föddes för snart fem månader sen å jag hade sovit gott hela natten, vaknade pigg å utvilad! Hade lite magknip när jag steg upp, men tänkte inte särskilt på det, va ju ändå en vecka före bf. (Med första barnet gick jag lver 1 vecka). Men vid frukosten kände jag hur det knep ihop i magen, släppte, knep efter en stund igen, etc, så då förstod jag att det va på gång! Sen eskalerade värkarna rätt snabbt å en timme efter vi kom in till förlossningen så föddes hon, fina, fina lillasyster! <3 Första förlossningen tog 18 timmar, andra 6, så vi hann knappt fatta att det redan va dags att krysta när vi kom till sjukhuset! 😉 Hoppas det går bra för dig när det är dags! Väntar med spänning, lycka till!

 14. För mig började det med lite sammandragningar vid 12-tiden på kvällen. Surade för att det inte bara kunde bli värkar av det istället. Gick och la mig, och vaknade vid 1.30 ungefär av att jag hade mensvärk. Tänkte att med lite tur startar det nu, men inget hände på en halvtimme. Sen kom lite mer mensvärk, 10 minuter senare kom nästa, 20 minuter efter det kom en tredje osv. Tänkte att i den här takten blir det ingen unge förrän nästa vecka. Men så föddes hon 3.44 🙂 Sista timmen gjorde det så ont så jag trodde jag skulle dö, låg med ctg men så plötsligt kom krystvärkarna. Jag som tänkte jag skulle hinna med ptminstone lustgas den här gången, eftersom jag inte hann första. Men så kan det gå!

  Snart är han här, lycka till!

 15. Klart man funderar lite när du inte uppdaterar, men jag skulle aldrig skriva grattis till bebisen förrän du själv berättar att han har kommit 🙂 Men som läsare är man ju lite extra nyfiken just nu, kollar din blogg betydligt oftare för tillfället. Lycka till när det väl är dags!

 16. Med Samuel började det med svag mensvärk, med Alexander hade jag förvärkar i fyra dagar innan det satte igång och med Ida startade det med att vattnet gick. Samuel kom som beräknat, Alexander fyra dagar före bf och Ida tyckte vi skulle vänta på henne i 10 dagar över bf. Väldigt varierande. 🙂

 17. Med mitt andra barn startade värkarna precis när jag vaknade på morgonen (10! dagar över tiden, någonting jag inte räknat med då första kom 2 dagar tidigt) och höll i sig fram till kl 15. Sedan stannade det av, vi som ringt in barnvakten och allt! Frustrerad och irriterad vankade jag av och an i huset tills det satte igång vid kl 00 igen och då åkte vi in. Kl 05.05 5/5 tittade han ut och det blev en underbar förlossning trots att den egentligen tog längre tid än den första 🙂

 18. Min förstfödda är född 16 dagar över tiden. Men honom blev jag igångsatt.
  Lillasyster kom 9 dagar före BF. Inga förvärkar, sammandragningar eller så . Vakande mitt i natten v att vattnet gick. 3 timmar senare är hon född med snitt då hon låg på tvären.

  Stort lycka till nu och hoppas att bebisen snart kommer.

 19. Min andra kom två veckor innan BF efter en storstädning. Överrumplande! ALdrig hunnit fram till BF, nästan så man känt sig lite snuvad på den där pirrigheten.

 20. Varje gång jag kikar in här nu och läser om er väntan (det är ju så fantastiskt spännande när man inte vet NÄR det kommer ske) minns jag tillbaka till vår egen väntan på vår dotter. Den tiden känns i efterhand så väldigt väldigt speciell. Nyfikenheten på att få veta vem som egentligen gömmer sig där inne. Önskar er stort lycka till!

 21. Åh 🙂 är bara i vecka 17 nu, bf imars. Har inget bra minne från min första förlossning så hoppas jag inte kommer dö av mardrömmar förjust nu vet jag inte vad jag gettmig in på.. Men det är det häftigaste och finaste man kan vara med om och.. Okejdå. När jag läser kommentarerna ovanför längtar jag nästan lite ändå. (det där var det inte jag som skrev?) 🙂 all lycka till!! Hoppas lillebror tittar ut snart!
  Kram

 22. ohh så spänande! med andra barnet började jag känna av små, små sammandragningar en eftermiddag. var då bara i v.33 så tänkte att det skulle ge med sej. 5 timmar senare var jag öppen 6 cm =)

 23. Jag är också beräknad till idag och det är mitt första barn 🙂 Har dock inga som helst känningar så vi får se när min lille kille behagar att titta ut 😉 Vem vet, vi kanske ses på BB om du ska föda på SUS Malmö 🙂 Kram och lycka till!

 24. Samuel kom en vecka över tiden, med Jacob vaknade jag kl 03 två nätter innan BF av att vattnet gick och värkarna satte igång. Tog det lilla lugna, men efter ca 30 min kom värkarna så tätt så vi åkte in- bor 30 min från sjukhuset så den färden kommer man sent att glömma. Lämnade av Samuel, 20 månader, hos nära vänner efter vägen. Kom fram till sjukhuset 04:30 och var helt öppen, kl 05 föddes Jacob! Vi bodde i USA då och hade bestämt mig för water birth och det var precis att de hann fylla poolen 🙂 Det var en fantastisk upplevelse!

 25. Åh, jag är så avundsjuk på dig som har så mycket spännande framför dig i dagarna!:-) Jag har ett barn och det började med att det fortsatte komma ”kiss” när jag satt på toa fast att jag hade kissat färdigt:-) Kommer aldrig glömma hur otroligt skrämmande, spännande, exalterande och förväntansfullt det kändes. Nästa gång blir det planerat snitt så jag kommer aldrig igen att få uppleva den där speciella spänningen av att inte veta NÄR och HUR. Jag sprack från Ystad till Haparanda och hade en allmän mardrömsförlossning. Men på något sätt är det ändå det bästa och häftigaste jag varit med om. Önskar dig lycka till 1000 gånger om!:-)

 26. Fick mitt andra barn för en vecka sedan 🙂 Hade molande värk i ryggen kvällen innan och på morgonen vid 6 började värkarna när jag gick upp på toa. Regelbundna med en gång och 7 h och 45 min senare var hon ute. Det tog dubbelt så kort tid som med första barnet.
  Lycka till!

 27. Jag hade BF en dag före dig (13 oktober) och fick min lilla pojke i tisdags. Han är finast i världen! Förlossningen började med att vattnet gick plötsligt på måndagskväll utan att jag hade några värkar eller sammandragningar. Sedan kom de småningom igång under natten. På slutet gick det enormt snabbt och resultatet är helt underbart!

 28. För mig startade andra barnet med att vattnet gick dagen innan bf. EN JÄTTECHOCK VA DET! Plask sa det när jag skulle kliva in och sätta mig i bilen=)
  Samma kväll började värkarna och morgonen efter är han född, alltså på bf- dagen. En punktlig liten herre=)

  Nu väntar jag tredje barnet, har 29 dagar kvar till bf och väntar med spänning på hur det ska bli denna gången!

  Lycka till och hoppas du slipper gå allt för länge över tiden!

 29. Första kom på bf+10, startade med smygande mensvärk.

  Andra ville inte komma ut så på bf+18 sattes vi igång 🙂

Leave a comment