x

I detta ögonblick:

26 september, 2012

Får det lov att vara en daily microfoliant?

26 september, 2012

Fisksoppa

26 september, 2012
empty image
empty image

Börjar morgonen med ett gott, enkelt men festligt recept på fisksoppa.

1 st stor burk Chunky Salsa, valfri styrka beroende på om man föredrar mer sting eller inte.
1 st pressad vitlöksklyfta
½ liter fiskbuljong (tärning+vatten)
½ purjolök
1 st röd paprika
2 dl majs
400 g fryst torsk eller annan vit fisk.
2 dl Grädde
Salt, svartpeppar, paprikakrydda

Blanda salsa, vitlök och buljong i en stor gryta och låt koka försiktigt i ca tio minuter. Strimla purjon, skiva paprikan, öppna en burk majs och ha i det tillsammans med fisken som du tärnat, låt sjuda i tio minuter eller tills fisken är vit. Tillsätt grädde och kryddor efter behag. Jag brukar även ha lite champinjoner och saffran i, dock inte denna gång. Servera med en klick crème fraiche och tacochips. Gör gärna dubbelt av allt när ni ändå är igång, soppan är helt underbar och blir nästan bara godare ju längre den får stå. Soppa är en underskattad maträtt förövrigt, varje gång jag äter det – och då speciellt denna soppan – inser jag att det händer alldeles för sällan.

PS: Nej jag har inte repat en liten kvist ”plättar på tråd” för att garnera med, det ser ju vem som helst att det där är… eh… timjan! 😉

0

40 comments

 1. Åh det ser så gott ut! Älskar fisk så ska definitivt göra denna soppa inom en snar framtid. Köpte ”vi föräldrar” gravidtidningen med dig i och på omslaget. Vad fantastisk vacker du är och vilken fin familj!

 2. Åh så gott det låter! 😀 Fisksoppa är gott överlag, oavsett recept! 🙂 🙂
  Jag gillar din variation på inlägg – du är väldigt genomgående huslig och mammig i dina inlägg, men det är väl inte så konstigtt, och jag klagar absolut inte! 🙂 Det är mysigt med dina recept och alla hemma-bilder, bilder på barnkläder, inredning och alla bilder på dig och din otrolig vackra mage!
  Kram från en läsare som följt dig från Lidköping och tonårig till den du är idag!

 3. Verkar supergott med undantaget att det är fisk i, har väldigt svårt för det tyvärr! Tror du det går att ersätta den med något annat kött?

 4. Åh så gott det ser ut, ska definitivt testa denna! Låter du fisken tina i soppan eller tinar du den innan du lägger i den?

 5. MUMS! Vad gott det ser ut, detta måste jag bara prova någongång 😀 Förövrigt så testade jag ditt recept på lax i ”knyten” förra veckan – mums säger jag bara. Likaså säger min mamma, det var riktigt lyckat!

 6. Ser verkligen gott ut, får jag prova när vi bestämmer oss för att köpa fisk igen (har hela frysen full med egenfångad makrill, haha)

 7. Ser riktigt gott ut 🙂 Måste prova att göra nåt liknande snart…. Du får jättegärna göra middagsinlägg lite oftare, eller när du har bloggtorka nån gång, för det är så mysigt och hemtrevligt med mat – och bak tycker jag ^^ Hihi. Fint med tacochipsen på toppen!

 8. Kör du allt utom fisken i blender eller låter du soppan vara ”grov”? Har lite svårt för majs i en soppa… är det bacon som ligger där uppe på bilden? :0

 9. Tack för receptet! Gjorde denna fisksoppan idag och den var så enkel och god! Bytte ut majs med 2 morötter bara och hade även i räkor. Denna kommer jag garanterat göra flera gånger. 🙂

 10. Jag köpte tidningen ”Vi Föräldrar Gravid” för att jag ville läsa reportaget om dig och din familj (och för att jag själv är gravid då, hihi) Åh, vad jag log när jag såg familjebilden. Jag vet att du skrev att du inte behövde höra hur söt din dotter är men åh, jag smälte. Det är nästan lite komiskt men ni ser verkligen ut som en ”idealbild”, helt perfekta, ha ha. Och du verkar så varm och härlig Stina! Jag skulle verkligen vilja känna dig på riktigt, tror att vi hade kommit bra överens (även om jag kanske bara får en liten del av dig här på bloggen så känner jag på det sättet).

  Kram till dig!!

 11. Provade soppan ikväll och herre vad god den var! Nästa gång ska jag prova med lite räkor i 🙂 var skeptisk till majsen men i sista sekund hade jag i dem och de var hemskt goda 😉 stor kram!

 12. Provade denna soppa nu ikväll på min extremt fiskhatande sambo och han sleva i sig minsann! Så härligt att få i sig fisk utan att det smakar massa…fisk! Denna blir en rätt att göra till alla fiskakeptiker jag känner (:

 13. Hej Stina-lee!
  Först vill jag tacka för en inspirerande och mysig blogg 🙂 Sen undrar jag om du sett programmet om förlossningsskador. Har för mig att det gick igår eller möjligtvis förrigår. Det skulle vara intressant att höra hur du ser på det hela eftersom du har ett intresse och tom är utbildad doula 🙂

 14. Efter magbilderna i måndags blir jag lite, lite pirrig i magen varje gång jag kikar in här, för kanske har du skrivit att det är på gång (eller inte skrivit något alls och är och föder barn) 🙂

 15. Hej Stina 🙂
  Jag följde din blogg väldigt regelbundet innan, men jag valde att sluta blogga och då slutade jag även följa bloggar.. Men så klickade jag in på din igen och vad ser jag, att ni väntar nr 2! Jag blev så glad 🙂 vad kul! men att jag har missat detta, då det bara är dryga två veckor kvar? 🙂
  hoppas allt går bra 🙂
  kram stina 🙂

 16. Skriver ned receptet direkt!
  Jag fick barn för åtta veckors sedan. En underbar liten prinsessa blev det! Förlossningen var så häftig och vi tog en del bilder… Men när jag såg dina fotografier från den unga tjejens förlossning så blev jag helt hänförd! Så nu längtar jag till nästa graviditet så jag kan ha dig som förlossningfotograf 😉 Der dröjer säkert 3-4 år.. och då är du troligen en av Svergia främsta förlossningsfotografer, om jag får gissa, så jag tänker höra av mig i samma sekund som jag ser plusset på stickan 😉 Ha en underbar dag! Kram

 17. Jag skulle egentligen göra fiskgratäng i dag, men kom att tänka på denna soppa. Det blev ingen majs i, och ajvar istället för salsa, men väldigt gott ändå! Och en smörgås till för vi hade inga tacochips (till min barnmorskas förtjusning?) 🙂

 18. Sjukt god soppa, som gick väl hem hos familjen denna regniga höstdag! Gjorde receptet x 2, så nu kan jag njuta många dagar framöver! :))

 19. Precis avnjutit den underbara soppan. Sambon var skeptisk innan men älskade den! Tack för underbart recept 🙂 hade i räkor också.

 20. Hej Stina

  Jag hade blivit otroligt tacksam om du hade kunnat dela med dig av dina synpunkter angående dieter här på bloggen. Atkins, GI, LCHF, you name it..

  Bra eller dåligt, sant eller falskt? Jag förstår att frågan är väldigt individuell.

  Själv ser jag dieter som en marknad som allt annat. enbart en ekonomisk vinning. Ät lite av ALLT i lagom mängd och RÖR PÅ DIG! Uteslutingsmetoden är bara skadligt!

  Tack för en fin blogg och hoppas bebisen kommer snart!

  Kramar! ( om du känner att du vill svara på min fråga så publicera helst inte mitt mail som ” mall ” på bloggen!

 21. Provat soppan nu, huuuur god som helst var den! Tack för att du delar med dig av dina recept, jag uppskattar det väldigt mycket 🙂

 22. Bytte ut fisken och buljongen mot kyckling och det blev verkligen jättegott! Ikväll blir det med fisk enligt receptet, ser redan fram emot kvällsmåltiden 🙂

Leave a comment