x

Gokväll!

6 september, 2012

Tack från oss

6 september, 2012

Förlossningsfoto – välkommen till världen!

6 september, 2012
empty image
empty image

Ni som följer mig vet att jag är utbildad doula och att jag har som en liten dröm att på något sätt kunna kombinera detta med mitt intresse för fotografering. Att bli inbjuden att närvara vid födseln av ett barn. Att finnas där som ett stöd och en extra hand. Att få dela blivande föräldrars viktigaste dag. Att få föreviga den dagen, och i form av foton ge tillbaka små detaljer, ögonblick och känslor som många gånger förvinner bort i dimman av onda värkar, adrenalin, oro och förväntan. Det! Det är speciell ära och något jag verkligen vill göra. Nu har jag fått göra det, och min dröm har gått från dröm till verklighet.

Natten till igår föddes en välskapt liten gosse på Lunds lasarett. Tack Angelika för att jag fick dela denna speciella stund med dig och din familj. Det var helt fantastiskt! Du var fantastisk. Att knyta starka band till någon man aldrig tidigare träffat, på så kort tid, komma så nära någon man inte alls känner. Det är häftigt. Att uppleva en förlossning tillsammans gör att alla oskrivna lagar för hur man ska vara raderas, gränser suddas ut och hämningar man vanligtvis kanske har… bara försvinner, och ersätts av systerlig kärlek. Endast nuet existerar. Jag grät av lycka när du fick din son på bröstet. Jag grät av lycka tillsammans med er! Jag har två minneskort fulla med otroliga bilder från hela förloppet, från början till slut, eller ska man säga från början till början? För det är verkligen nu det börjar!

Här kommer några bilder som jag har fått tillåtelse att lägga upp här och dela med er,
resten vill lilla familjen behålla för sig själva.

Uppdatering: Jag vill hälsa och tacka så hjärtligt från lilla familjen, som efter att ha känt efter lite grann kommit fram till att de vackra bilderna från deras största dag nog hör hemma i det privata albumet. Så vi har helt enkelt valt att ta bort dem, de har trots allt legat ute ett bra tag nu och ni som sett dem har sett dem. Tack för era ord!

Jag klarade det!”. Lättnad, lycka, kärlek!

0

127 comments

 1. Å, så fint! Speciellt den när har precis kommit ut och mamman har en tår i ögat. Bra jobbat, både mamman och fotografen!

 2. Helt fantasiskt inlägg, vilken känsla, vilken magi ni upplevde ihop!

  Och vilka himla fina ögonblicksbilder du lyckades fånga! Gillar blandningen av ansiktsuttryck, känslor, en stilla klockbild och vågen som du fotade under armen (?) på någon. Du verkar ha fått med allt. Var det inte svårt att fånga bilderna mitt i natten med bara sjukhuslamporna tända? Det ser inte ut som om du använde blixt (det hade nog blivit jobbigt med att ha massa blixtrande för mamman …) men du har ändå fått bilderna rätt skarpa.

  VACKERT!

  Och vad himla snällt av lilla familjen som ändå gav dig tillåtelse att lägga upp så pass många bilder. Väldigt generösa människor, tack för att vi fick vara med och se!

 3. Åh vad fint. Det är med viss avundsjuka också jag skriver. Varför gjorde du inte detta förra året när min son föddes? Vilka bilder du fångar. Det är som om att man är med i hela förloppet. På bilden när hon ammar sin son kom det upp så mycket känslor att jag upptäckte hur tårarna rann. Otroligt fint Stina! Detta är du gjord för. Fortsätt!!!

 4. Så Fantastiska bilder Stina!! Blir alldeles tårögd. Så vackra ögonblick, och du har fångat dem så vackert!

 5. Började gråta, framförallt på ammningsbilden. :’) Längtar tills det är min tur även om det lär få vänta ett tag till. Har aldrig tänkt på att ha fotograf under förlossningen men jag kommer definitivt ha det för det här va helt fantastiskt att se! Du är superduktig Stina som har fångat alla dessa känslor på bild! och tack till mamman som ville dela med sig! 🙂 <3

 6. Hej stina! har aldrig kommenterat här förr, men läser ofta och måste bara säga att bilderna är jättefina! Riktigt bra, du har verkligen fångat många bra ögonblick och känslor!

 7. Vilka underbara bilder man kan verkligen känna känslan i bilderna underbart! Världens grattis till mamman på bilderna m familj!

 8. Stina din jävel! Här sitter jag och har precis sminkat mig för att gå ut och ta ett glas vin med en kompis. och vad händert ? Jag tittar på dina bilder och gråter mig fördärvad, så fiiint! Nu måste jag sminka om mig… Tack som fan 😛

  Men ockås tack för otroligt vackra bilder. Det måste vara guld värt att få ha såna bilder efter sin förlossning.

  Stor kram!

 9. Så fint, så fint – tårarna bara rinner! Helt underbara bilder, så mycket känslor. Helt enkelt vackert! Du har verkligen talang 🙂

 10. Stina, jag finner inga ord! Du är så fantastiskt duktig, helt otrolig. Vilka bilder du lyckats ta och vilka känslor dessa förmedlar – helt ofattbart. Sitter här alldeles tårögd, det känns rakt in i hjärtat. Underbart 🙂

 11. Åh Stina, fantastiskt vackra bilder!! Jag grät, många känslor från min egna förlossning kom tillbaka 🙂 finns inget mer underbart! Tack till tjejen som delar med sig också 🙂

 12. Fanns det ingen partner med? Eller ville han/hon inte vara med på bilder?
  Förstår att det blir mycket bilder på just mamman under förlossningen men saknade partnern/pappan på någon bild. Det är ju två som får barn, även om många mammor (i bloggvärlden, dock inte du Stina!) får det att verka som föräldraskap är ett enmansprojekt.
  Mycket fina bilder!

 13. Wow vilken bild! Sådana bilder skulle jag önskat att jag hade på min förlossning, då vet jag vem jag ska höra av mig till när nästa barn kommer när det nu blir 😉

  Kram Sanna

 14. Åh, jag missade bilderna 🙁 Men jag förstår dem, såklart. Älskar tårbilden du har kvar! Man vet ju minst sagt hur det känns…!

 15. Oh, vilket underbart fotojobb. Förstår att det var en överväldigande känsla att få ta del av denna otroliga förteelse, att föda barn <3

 16. Jag hoppas innerligt att du fortsätter med fotograferingen tills dagen då det är dags för mig. Jag bor nämligen också i Malmö och hade hemskt gärna fått min förlossning fotograferad utav dig.

  Kram
  Sanna

Leave a comment