x

Frågor och svar

14 juni, 2012

Bohemian influence

14 juni, 2012

Nya kläder till Ektorp

14 juni, 2012
empty image
empty image

Utdrag från tidigare blogg-post: ”Jag vet, vit tygsoffa, oerhört praktiskt när man har småbarn (+ husdjur) som både kladdar och kräks! Nej, men ärligt talat blir det vad man gör det till och det funkar hittills hur bra som helst. Till vardags har jag mysiga filtar som skyddar och skulle det bli någon fläck är det bara att kasta in i maskinen med lite klorin så blir det som nytt.”

Tillåt mig att skratta. HAHAHAHOHOHOHIIHHAHAHAHAA!!!!! Detta var för ett och ett halvt år sedan. Vill ni se hur den ser ut nu? Nej det vill ni inte. Efter den första permanenta fläcken grät jag blod, efter andra och tredje svor jag och köpte Vanish och någonstans efter det sket jag bara i allt. Nämen titta en fläck till, så trevligt. Lite chocklad, nyponsoppa, mosade jordgubbar. Tvätta? Hell no. Jag slänger en filt över skiten och förtränger ett tag till. Lalalalalalala.

Men nu har jag fått nog! Någon ny soffa kan vi inte köpa nu, och den vi har är trots allt underbart skön, men lite nya kläder får det bli. Valet står mellan grå, ljusbrun och ljusbrun med ränder. Räffligt tyg ett måste. Vilken är finast nu då? Resten av inredningen går i vitt.

Den ljusbruna har samma nyans som den randiga till vänster, bortsett från de tunna ränderna då.

4

39 comments

 1. Personligen så hade jag valt den gråa klädseln, tror att det hade passat bäst till en vit inredning!

 2. Hej Stina!
  Jag vänder mig till dig eftersom du verkar vara en snäll och jordnära person och jag behöver lite tips. Jag är gravid i vecka 20 och har sedan start kräkts som en galning. Fick lergigan comp utskrivet som fungerar bra, även om jag fortfarande mår illa ibland. Nu under sommaren har jag fått fast anställning på ett arbete som KRÄVER att jag kör bil under hela arbetstiden. Nu till kruxet: Jag blir oerhört trött av medicinen som jag måste använda om jag åker/kör då jag annars spyr som en galning. Min doktor ansåg att jag skulle öka dosen till 10 tabletter om dagen!!! Förstår inte hur det ska gå ihop med bilkörningen vilket jag också sa, men hon ville ej lyssna. Har hört att lergigan används för ångestdämpande och även för folk som har sömnproblem. Det står också att man ej ska köra bil om trötthet uppstår. Vad ska jag göra och vem borde jag vända mig till? För jag tänker ABSOLUT inte framföra ett fordon med medicin som gör mig trött och ouppmärksam.

 3. Den randiga tycker jag. Lite mer vågat och jag älskar mönster. Dessutom tycker jag det matchar din stil så som jag har uppfattat dig 🙂
  (+ att grå är min o-favoritfärg) ;D

 4. Grå! Svår att tröttna på och passar vitt, pasteller, blått, rött, svart, you name it. Mitt vardagsrum är grått och vitt <3

 5. Jag skulle valt den gråa klädslen, tycker grått smälter bra in tillsammans med vitt

 6. Jag skulle valt någon av de ljusbruna. Eftersom jag alltid själv kör säkra kort hade jag nog valt den helt ljusbruna utan ränder eftersom man nog kan tröttna ganska lätt på en randig soffa efter ett par år (iofs bara att köpa ny klädsel, men ändå).
  Tycker det blir en fin lantlig touch med ljusbrunt till vitt. Grå soffa hade jag och min sambo när vi bodde ihop… tillsammans med typ 5 miljoner andra svenskar, känns trist och uttjatat i mina ögon, men som sagt, smaken är som baken, jag delar enbart med mig av min smak och mina tankar! 😀

 7. Jag röstar på den grå 🙂 Den är snygg och du kommer inte se en enda fläck!

 8. Jag hade kört på enfärgat! Jag hade valt grå. Tror att även om de kan vara vågat o snyggt med den randiga så är nog risken stor att man tröttna tillslut. Den gråa är lättare att variera med andra färger på kuddar o plädar! 🙂

 9. Jag har samma som du väldigt vit inredning och hade mina funderingar på att köpa den vita Ektorp soffan men när jag läser vad du skriver så är jag glad att jag valde den grå istället den är jättebra fläckar syns inte på den och den är så snygg ihop med allt vit, jag är helnöjd med den, rekommenderar den. Tror man lätt skulle tröttna på att ha en randig soffa. 🙂

 10. Jag hade kört på den blåa. Den kan du matcha med alla möjliga färger och fläckarna kommer inte synas lika tydligt som på den randiga 🙂

 11. Jag tror den ljusbruna med ränder passar bäst till vit inredning. Men mest praktiskt med barn och husdjur är ju mörkare färg…

 12. Jag är osäker på vad du har runtomkring soffan men jag skulle ha valt ett mönstrat tyg med lite vitt i, som det randiga. Just för att det inte blir så hård kontrast mot allt det vita, som du säger att det andra är. Annars behöver du nog ta upp den grå färgen på fler ställen och i andra toner för att göra det lite mjukare, tex i fårskinnfällar, kuddar, lampskärmar osv. Hoppas jag kan vara till hjälp 🙂 /Emelie

 13. Hahahah, jag vet precis hur det känns, köpte en vit Ektorp-soffa för 2 år sen…. eller alltså, den var vit.. första veckan. Efter envisa klorinbad och Vanish gav jag upp i våras och köpte ett nytt överdrag i en ”kladd vänlig” grå nyans. Välj den gråa, du kommer INTE bli besviken 🙂

 14. Den randiga bruna skulle vara skitsnygg till den vita inredningen tycker jag då. 🙂

 15. Det brunrandiga tyget är givet! Det gråka känns stråkigt, vanligt och 2009. Jag är bara ärlig, det brunrandiga var jättefint!

 16. Hej, har en bekant som kör med Ikeas Ektorp i svart, hon ville köpa ny klädsel i grått eller lila men såg sedan att dom endast går att kemtvättas eftersom det är lin i dom.. Så ett tips är att kolla upp vilka klädslar som går att maskintvätta, vilket ju är smidigt att kunna göra när man har småbarn 🙂

 17. Jag och min sambo tampades med samma fundering, jag ville ha den ljusbruna och han ville helst ha den grå.
  det blev den grå tillslut och jag har inte ångrat mig, den går lätt att ”ljusa upp” med några ljusae kuddar och filtar.
  Den är mycket ”smutsvänlig”, smutsen syns inte så väl 😉

 18. Elin: Tack! Då blir ju valet desto lättare – den grå klädseln är endast kemtvätt!

  Nathalie: Går den verkligen inte att tvätta i maskin?

 19. Jag skulle lätt valt den gråa, men det är ju bara min smak och det blir säkert bra vilket du än väljer 🙂

 20. Haha, tycker det är lite roande hur folk tycker att du ska välja den grå för att du då inte kommer se en enda fläck.

  …WHAAAT? Jag har en mööörkgrå soffa, men nog fan är den fläckig alltid. Vita, fina fläckar… Haha 😉

 21. Stina du måste titta in vilket tyg jag köpt till vår ektorpsoffa! Vi har samma sofford och tvbänk som dig. Hade också vitt tyg på soffan innan men det blev alldeles för vitt i rummet enligt mig.

  Titta under kategorin inredning. Är supernöjd med färgen vi valde. Du kanske ångrar dig om du tar en för mörk ”tråkig” färg.

 22. den grå, är det svanby grå? den har jag och är SKITNÖJD. fläckarna syns inte alls så bra som man kanske kunde trott! 😉 hehe.

 23. Vi har en grå klädsel till våra ektorp-soffor. Funkar jättebra, bara det att katten är ju ljushårig…fast det går rätt bra att få bort med dammsugare och roller 🙂 Nu är det visserligen lite bebiskräk på två av kuddarna (glömmer alltid tvätta dem när jag tvättar). Men äsch! Det syns knappt om man inte vet vart det är 😉

 24. Jag tycker att du ska ta ljusbrunt eller grått, tror att det blir supersnyggt till vitt ^^

  Grattis till bebis i magen 🙂

 25. Jag har ektorp soffa och är jättenöjd! HAHA kommer faktiskt ihåg ditt blogginlägg ang eran vita klädsel men mig lurade du inte;) jag valde svart. Och fy så det ser ut nu då, med öjusgrås fläckar som man inte ens vill gissa om vad det är..
  En sak bara, många klädslar har kemtvätt och vissa då 60 grader maskintvätt. För enkelhetens skull kanske de utan kemtvätt är smidigast? Ingen aning om de du väljer mellan har kem eller 60 grader men ett tips bara:) kolla det innan:)
  Jag ska nu köpa nytt och dina tre förslag plus ett blommigt väljer jag i mellan, svårt val hurru!

 26. Den bruna, randiga..definitivt! Det blir lite mjukare och hemtervligt, jämfört med grått och vitt.

 27. Jag som älskar randigt tycker ni ska välja den randiga. Annars är grått fint, och passar det mesta 🙂

 28. Om du inte får en kräksbebis så skulle jag säga grå, annars randig om du vill dölja fläckar in i det längsta. Jag har grå soffa och en kräksbebis, det ser inte så fräscht ut efter några olyckor…

 29. Ja, det är ju beroende på vilken känsla du vill ha. Den randiga är fin och lantlig och den grå mer sober och passar till mer. Säkert kort=grå lite mer annorlunda och charmig = randig. Kram Malin

 30. Den ljusbruna! Jag har själv en liten vit hund och hade tidigare en grå soffa i den nyansen, allt hår syntes och det tog inte 5 min att dammsuga av soffan.. Då hade jag endast en 2a. Plus att när hunden tex låg och tugga ben eller nått i soffan så blev det också vita märken (benklägg). Tror den ljusbruna är rätt bra, varken det ljusa eller mörka smutset syns 😉

 31. Min lägenhet gick i bara vitt förut, med en vit ektorp soffa. Men sen bestämde vi oss att köpa ny klädsel för den vita blev så skitig även utan barn.. Haha så vi valde den grå. Och det blev skitfint till. Så jag säger grå.:))

Leave a comment