x

Fluff.

10 juli, 2011

Grilltips i samarbete med Nybergs Deli del 1

10 juli, 2011

Oroa er inte för Hasse!

10 juli, 2011
empty image
empty image

Jag har fått arga mail angående Hasse. ”Det är lag på att att marsvin ska vara minst två för annars blir de deprimerade. Hoppas dina syskonsbarns föräldrar vet om detta och att stackars Hasse slipper leva ensam. Vissa människor borde fan inte få skaffa djur!!”.

Nu är det ju så att stackars Hasse faktiskt har en marsvinskompis. Bruno heter han. När vi ändå är inne på lagar, vad sägs om att införa blogglagen ”läs inlägget och kommentarerna innan du själv kommenterar”?

0

50 comments

 1. Hade ingen aning om att man inte fick ha marsvin själva för depressions risken..! Vårat blev 10 år – helt utan nån kompis… vad trött man blir på folk ibland! Tycker den nya blogglagen låter som en hit!

 2. Fast folk hittar säkert ändå något att gnälla över, så är det alltid. 😛 Att folk orkar bry sig!

  Jag gillar nya blogglagen. 🙂

 3. Vad är det för spån som skriver. Finns ingen lag som säger att marsvin (eller andra djur) måste vara två (eller annat antal) Sedan är det ju trevligare med fler då dom har sällskap av varandra.

  Trodde inte du hade så puckade läsare 🙂

 4. Jag skulle också vilja införa den lagen. Och hur kommer det sig att så många bloggläsare inte verkar vara medvetna om det faktum att de bara får insyn i en liten liten del av ett liv? Hur kan så många anta att de vet resten också?

 5. Folk har en tendens att lägga sig i saker de inte vet något om.
  Slappna av, människor, det mår ni bättre av.

 6. Jo, marsvin mår bättre ihop.. Vårat marsvin är dock ensamt och har alltid varit det, och hon är hur glad som helst..

 7. jätte söta!!
  och folk kanske inte ska hoppa på andra utan att veta saker, suck!!
  Du är i alla fall grym!!

 8. Det finns faktiskt en författningssamling, kan läsas på Jordburksverket för den som orkar tjafsa, som säger hur och varför gnagare ska/bör ha en kompis. Det går dock att komma runt om djuret har tillräcklig kontakt med människor. Han har det säkert hur bra som helst lille Hasse! Skriv nåt vettigt iställer för o klaga jämt eller ta reda på fakta så blir allt lite trevligare! =)

 9. Onödigt med sådana kommentarer och den arga/sura tonen när de faktiskt inte hade kännedom om hur det faktiskt förhåller sig för Hasse… Riktigt söta små trasselsudd i alla fall, och din lag låter som en bra lag 🙂

  Men däremot till tidigare kommentarer så tror jag faktiskt att det finns en lag för VISSA djur om att de ska hållas två, t.ex. marsvin och gerbiler. Att man sedan kanske kan komma undan lagen(?) som någon annan skrev, eller att lagen inte kanske är en ”riktig lag” vet jag dock inget om. Men jag förstår inte varför man ens ska försöka och ha ett djur som behöver sällskap ensamt, när det bara orsakar lidande för djuret. Vad är det då för mening? Och vad är man då för en djurvän? Jag har själv sätt hur det blivit för gerbiler som bott ensamma, de har verkligen blivit deprimerade(sover bara, äter inte…t.ex.)

 10. Vad löjliga folk är, drar sina slutsatser så fort man sagt första bokstaven i en mening – men att lyssna klart på hela meningen är det ingen som orkar sig med att göra.

 11. Visst är det så alltid. Jag kan meddela alla som läser här inne att HASSA & BRUNO har det väldigt bra här hemma, och snart så kommer familjen växa ännu lite mer =) Två kaninbarn väntas nämligen flytta in till dem ganska så snart. Deras hus är både STORT och rymligt, så platsen finns. En égen trädgård har de oxå. Hasse hälsar förresten och tackar så hjärtligt för alla fina ord om hans frisyr. ”Busken” har gått och blivit grabbens andra namn =P

 12. En lag/förordning finns det säkert, men samtidigt finns det marsvin som faktiskt mår bra även själva.
  Min Skrållan blev 7 år och var själv det sista 1½ åren av sitt liv då hennes kompis gick bort och hon mådde väldigt bra.

  Otroligt söta var dem där i alla fall och jag gillar namnen! Det ska vara lite orginellt! Jag hade en Hubertus bland annat (haft 6 stycken marsvin).

 13. Läser man din blogg så vet man ju att du och din familj är världens djurvänner (den bild jag får ialfl) och att ni garanterat har koll på alla olika ”djurlagar”.

  Hasse och Bruno är så jädrans söta att jag tycker du borde putta in dom i din header 😉

 14. Lite irriterad blir jag när folk skriver ”DET ÄR FAN INTE LAG PÅ DET” – för sanningen är att det finns en lag eller något liknande som säger att just marsvin (och många andra djur, särskilt gnagare) bör vara minst två. Just för att dem mår bättre att vara tillsammans. Det låter väl rimligt?

  Men jag håller med dig Stina, folk bör inte yttra sig innan dem vet hela historian, men det går nog inte att komma undan tyvärr.

  Du är den bästa bloggaren!

 15. Så fruktansvärt söta! 😀

  Säger också som många fler, det finns visst lagar och rekomendationer på att vissa djur bör vara två! I mitt fall tänker jag först och främst på hästar som är otroliga flockdjur. Sedan dessa små gnagare 🙂

 16. den blogglagen borde verkligen införas. Aningens irriterande med kommentarer som är helt orelevanta eller frågor som inlägget till och med svarar på. läs och kommentera sen, det skriver jag under på!

 17. Hej Stina! Kan informera både dig och dina läsare om att det inte alls finns någon sådan LAG! Det finns en REKOMMENDATION från jordbruksverket att marsvin bör vara två men det finns ingen LAG som säger att du tvunget måste ha två stycken även om det självklart är det bästa för marsvinen. Jag har jobbat i zoobutik i sex år och har samtliga utbildningar från ZOORF. Vi rekommenderar alltid minst två stycken ihop men jag kan inte neka en kund att köpa ett marsvin och det är heller inget dom kan ”åka dit för”. Stor kram!

 18. Hej Stina! Ville mest bara säga att förlovningsringen (antar jag att det är) ser ut att vara jätte fin och (i så fall) Grattis till förlovningen!!

 19. alltså kom igen! man behöver inte ha två marsvin! själv hade jag ett och hon klarade sig hur bra som helst ensam, så kom inte och kommentera något som ni inte vet någonting om!

 20. Hahahaha =) Detta blir ju nästan bara roligare och roligare =P Den sk. ”förlovningsringen” som några lagt märke till, är blott en barnring och sitter på Stinas systerdotters hand <3 Sen vill jag kommentera det där med att Stina (min syster) skrev om att vi (syskonbarnen) fått ett marsvin. Nu stod det ju inte precis ETT (1 st) marsvin, utan ett marsvin och bild på en av DEM. Tänk så olika man kan uppfatta en text och en bild. Inte konstigt att folk kan hamna i bråk och tråkigheter då inte. Kram te dej Stina <3

 21. haha altså dom ser verkligen fejk ut =) hur söta som helst! jag och min syster hade virvelmarsvin när vi var små (som även sov i våra sängar..heh) men dom här ser mycket ”strävare” ut i pälsen. Säg, är dom så sträva som dom ser ut =)

 22. Dom e så jääkla söta, själv haft uppfödning av marsvin:D Hade en teddy som hete Bamse såg ut som Bruno men var dubbel så stor med en STOR underläpp och dubbelhaka:D

  Och man får nog anpassa den ”lagen” efter varje djur……finns djur som inte går ihop med andra djur av samma ras……då kan man ju kombinera. Men så tråkigt att folk ska vara så jäkla ”viktiga” jämt!

 23. Pfft ”en lag eller något liknande” – men skarpning nu. Det ar stor skillnad pa en ”lag” och ”nagot liknande”. Antingen ar det ett brott att inte ha tva marsvin, och straffbart, eller sa ar det inte ett brott och inte straffbart. Och det ar det inte – straffbart alltsa, att bara ha ett marsvin. Daremot finns det ju rekommendationer som forklarar varfor man bor ha tva – och det har ju familjen ocksa. Man ska nog inte anta, bara for att man far se en bild hemmifran nagon pa ett marsvin, att de inte har ett, eller fyra, till. Det vet man inte. Trist att skalla pa nagon for att man antar att de gor fel.

 24. Hej!

  På min blogg kan du/ni läsa vad som är Skadligt för små barn att äta och vad barnen kan äta.
  och självklart skriver jag om andra saker.

  Sånna saker är alltid bra att veta 🙂

  gunbaby.blogg.se

 25. Fan folk ska alltid hålla på och hetsa. Dessutom behöver inte alls marsvin alltid en vän.

 26. Neh, de behöver inte alltid en vän men det är vid fall där de har en människa nära sig större delen av tiden.
  Kan man något om marsvin så vet man detta och då vet man också att de borde vara minst 2, och nu är de ju också det så det är ju positivt.

 27. Men suck… Hur vore det om ni skakar fram en lagbok? Det finns rekommendationer på djurhållning. Men det är naturligtvis INTE olagligt att ha ett marsvin ensamt.

 28. Jag är en riktig djurvän men inte fan skulle jag komma på att skriva nått så dumt! Vissa har bara för mycket fritid och för lite vett! 🙂

  ÄLSKAR din blogg Stina (låter som en ny kläckt tonåring men det är sant)

  Ha det himla bra! Söta marsvin förresten 😉

 29. jag hade ett marsvin som levde i 8 år, hon var ensam. eller ensam o ensam hon hade ju mig 🙂

 30. Jag hade ett marsvin som levde ensamt, hon var världens mest sociala och lyckliga lilla djur som alltid fick hänga med och vara ute. Tro mig hon dog inte deprimerad. Hon dog med ett leende på läpparna 🙂

 31. det är numera lag på att ha marsvin i par

  ”1§ Gnagare, utom guldhamtrar, skall hållas i par, av samma eller motsatt kön eller grupp.
  Dessa föreskrifter har tom sista juni endast gällt som allmänna råd…men from 1 juli blev det en föreskrift.”

Leave a comment