x

Den ena sidan av sängen.

13 januari, 2011

Roomservice – Freeservice

13 januari, 2011

Svårnattad.

13 januari, 2011
empty image
empty image

Kan ni gissa vad jag har på mig på bilden ovan? Jo, ett sådant där svindyrt ChillNorway-plagg som alla luxuösa mammabloggare har blivit sponsrade med. Jag fick ett hemskickat, hoho. Kläderna är ursköna, fina också, men inga jag personligen skulle kunna lägga ut så mycket pengar på.

Halleluja vilken underbar nattning vi fick till idag. Mayia somnade på fem minuter och det mina kära vänner, det händer aldrig. Nej då för det ska vridas och vändas, nypas i bröstvårtor och busas i minst en timme innan hon ger upp och det gör hon sällan innan klockan tio. Det känns riktigt skönt att sitta här nu och samtidigt ha en del av kvällen kvar. Hur ser era kvällsrutiner ut? Tips och råd mottages tacksamt, speciellt från er som liksom jag fortfarande ammar.

Nu snöar det igen. Skit också! De är inte vana vid mycket snö här nere och det märks. Det plogas hemskt dåligt och vissa fastighetsägare tar dåligt ansvar när det kommer till att hålla efter deras trottoarer. Det är svårt att ta sig fram med barnvagn och för ett par veckor sedan var det en stackars äldre dam som halkade och bröt lårbenshalsen, en timma fick hon ligga innan ambulansen kom och inte var det någon som kom för att hjälpa till heller. Vi fick låna en filt från ett café i närheten men det var väl egentligen allt. Jag tyckte så synd om henne! Nej, tacka vet jag västgötaslätta på den fronten, där saltar vi så det står härliga till.

Kram ♥

0

80 comments

 1. Åh ja, Chillnorway-plaggen är ju så fina! Jag hade inte tackat nej till att få några hemskickade. 😉

  Hihi, ja jag håller med ang snöröjanden. Way better hemma på slättá. Men trots allt gillar jag nog skåne bättre! 🙂

  Kram

 2. Varför ser du ut som en tant på ALLA bilder? Nej – jag föredrog stinan med långt hår och cool klädsmak! Vad gick fel….!?

 3. Har aldrig tyckt att vintern varit lika jobbig som nu när man ska släpa på en barnvagn.

  Nu är min son bara 9 månader. Våra nattningar är offrade väldigt bra. Han får sin välling, ren blöja och tänderna borstade vid 20. Så lägger vi honom och han somnar i sitt rum själv, ibland är vi inne och stoppar om honom någon gång.
  Innan han började med välling var det att amma honom till sömns som var det enda som funkade.

 4. Stina med långt hår var väldigt vacker, Stina med "kort" hår är minst lika vacker. Allt kan inte vara som det alltid har varit, vad vore livet utan förändringar?

  Trots barn, hundar och mycket annat håller bloggen samma höga klass som den alltid gjort, Stort cred för det!

  Kram <3

 5. Vår nattning ser ut såhär:

  Sonen o jag hjälps åt att göra välling
  Går upp för trappen till sovrummet, hand i hand
  Lägger honom i sin säng och ger honom vällingen
  Han dricker, jag byter blöja
  Inväntar att han blir klar så jag kan borsta hans tänder, pratar o gullar lite med han undertiden
  Talar om att det är dags att sova, puss på pannan o säger nattinatt.
  Ser till att han har sin napp
  Lämnar rummet
  Lillen somnar
  Softar i soffan med datorn/tvn resten av kvällen

  Klart! 😀

 6. Grunden till att kommunen rensar så dåligt här i Malmö är för budgeten dom hade lagt för just snö rensning är slut . Dom räknade inte med att vi skulle få snö så här tidigt som vi fick . Jag personligen tycker det är jätte dåligt för vf läggs en budget nät det gäller snö väder man kan jo aldrig förutse hur mycket snö det kommer komma hellre en hög budget än en låg för då slipper man allt detta . Jag sj kommer ej fram med vagnen så har blivit att jag dragit runt på nåda barnen med pulka inte precis det lättaste men betydligt lättare än att komma fram med vagnen 🙂

  Nåt borde göras tycker jag och snart för vi fotgängare drabbas mer nu än trafiken 🙁

 7. @Cassandra, sluta snacka en massa skit om att amma är äckligt, för det är inte alls! När tycker du att barnet är för stort? 4 månader eller? Baaaaah.

 8. Kvällsrutinerna här hemma är lite livade. Ungen får vara vaken så länge han är på bra humör. Vilket kan vara ända till tio-elva om han är envis. När han börjar bli gnällig så gör jag i ordning välling och byter blöja och tar av honom kläderna. Vällingen får han äta i sängen och sedan är han en virvelvind utan dess like i ca en halvtimme. När han har tröttnat på att skrika och låta och spotta och sjunga och dra i tårna och allt vad han kan hitta på så börjar han istället skrika. Då är det bara att trycka in ljuddämparen i munnen på honom, slänga snutten över huvudet och massera bort växtvärken i benen tills han somnar. Sällan sover han före elva.

 9. Vår dotter ville inte heller sova. Det var så mkt roligare att vara uppe med oss. Vi hade testat och lägga henne i sängen efter bad, sagoläsning och välling men hon blev bara ledsen. Och framförallt orolig och ännu svårare att matta sen. Det blev att hon fick välling i soffan efter bad o saga och fick hon somna i vår famn, volleybollar ta 10 min och 2 timmar. Men en dag kände vi att det fick testas ngt nytt ( vår dotter är även morgonpigg så det blev inte mkt egentid). Jag bestämde mig för att hon fick skrika när jag la henne efter vällingen kl 19. Och hon skrek, efter någon minut gick jag in o la henne o sa godnatt godnatt. O helt galet men sen sov tösen. Nästa natt fick jag lägga henne 2 ggr och sen dess så är det mkt sällan hon strilar vid läggning. Vi har säkert varit lite veliga och hon behövde ngn som hjälpte henne på traven. Sen tror jag också att vi gjorde det när det passade vår tös. Hade jag testat månaden innan så hade det kanske inte gått alls. Loppan var ca11månader. Lycka till, dom där tjejerna är bestämda 😉

 10. Hur är det att amma så länge? Har börjat fundera på hur länge jag ska amma sonen. Man gör väll som man själv känner är bäst, men alla ska ju alltid ha så mycket synpunkter. Antingen ammar man alldeles för kort tid eller så ammar man för länge!
  //sandra, 16 år & mamma till Hampus

 11. Nu ammar jag ju inte min son, utan han får välling till kvällen (han är ett år). Men vi brukar göra såhär: runt sex-tiden blir det bad (kanske inte varje dag), sen får han äta sin välling i famnen på pappa. Sen stoppar vi om honom i sin säng, säger natti och släcker lampan samt stänger dörren. Det är inte alltid han somna direkt, men han ligger oftast nöjd och somnar kort efter om inte annat.

  Kan tänka mig att det är lite "jobbigt" när hon inte somnar förrän tio om kvällarna, för man vill ju gärna ha lie egentid/vuxentid innan man själv är trött och behöver sova.

 12. OJ vad SENT hon lägger sig,hur låter du henne sova på dagen?Min tös är 1,5 år och sover en gång per dag och lägger sig vid 18:30 varje kväll.

 13. Men saltning är ju också fruktansvärt dåligt. Här uppe i norr (Umeå) kan jag gå ut trots att det har toksnöat och nästan alla gång- och cykelvägar är skottade. Saltar gör man så gott som aldrig, utan är det halt grusar man, är det inte halt och bara packad snö gör man inte ens det. Synd att de ska bli så förvånade när det kommer snö, men här uppe är också snöröjnningsbudjeten slut (konstigt nog eftersom vi har vinter fram till maj:P) men snön röjs fortfarande bort bra. Ja tacka vet jag att bo i Norrland;)

 14. Till Jenny: Nu är ju Stinas dotter inte 4 mån utan över året!

  Min 8-månaders son får en tallrik gröt vid 18.30 sen blir det pyjamas på och sen sängen. Jag lägger honom ner och pussar honom godnatt, stoppar in nappen och drar igång speldosan. Strax efter sju sover han och vaknar runt 6.30. Så har rutinen sett ut sen han var 2 månader fast då med ersättning istället för gröt. Min 2,5 åring går och lägger sig vid 19.30 och somnar även hon själv. Så efter åtta är det vuxentid/egentid hos oss 🙂

  Trevlig helg på er alla!

 15. Jag ammade i 17 månader, de sista halvåret eller så var det kanske inte för näringens skull utan för mysets skull. Vi gick upp och la oss i stora sängen, myste, ammade och plötsligt sov hon. Stoppade då in en napp i hennes mun och så var det bra så. På natten ville hon ha välling. Fram till 2 års ålder ungefär, sen slutade hon nattäta.
  Hon somnade nån gång mellan 17-21! 😉

 16. våran dotter (1 år) har alltid sovit i sin egen säng och det har aldrig varit några problem med nattningarna. hon har sovit i eget rum sedan hon vara 4 månader och sovit hela natten sedan hon var 2,5 månader. Vi brukar ta på pyjamas strax innan 20, sedan blir det vällingflaskan i sängen och en kort godnattsaga, lite småprat om vad vi gjort under dagen (sagan är lite för kort till vällingmängden 😉 ) och sedan går vi ut ur rummet. Hon brukar kunna gnälla till i någon minut ibland men somnar alltid själv och inom 15 minuter.
  Jag har dock inte ammat sedan hon var 2 månader, tyvärr men hade nog försökt göra ungefär samma procedur då, amma, pyjamas, välling, saga och god natt

 17. Vi brukar bada honom ibland runt 18. De sägs att de blir trötta av att bada. Sen leker vi tills halv åtta..han får välling i soffan som han brukar bli väldigt trött av o då vänder han sig om o så bär jag omkring på honom i 5-10min så han sover o sen lägger jag honom i sin säng.

  När jag ammade så fick han bröstet då istället o sen bar jag omkring på honom.

  Sonen är nu 9 mån.

  Ser ovanstående kommentarer. hur länge man vill amma är väldigt individuellt, man ska välja själv! Känns de bra för barnet och mamman o är de väl bara bra o fortsätta. Vissa morgon o kvällsammar tills barnet är 2-3 år o de är inget fel me de tycker jag om man själv vill.

  O du har jättefint hår, beundransvärt att du orkar fixa de =)

  /trött mamma =)

 18. Vi har haft turen att aldrig ha några problem med nätterna. Sen Aurora va några veckor har hon sovit flera timmar i sträck. Me nvår rutin är att mysa lite för att varva ner innan sängdags, sen lägger vi henne runt 19.00 pussar godnatt & kramas lite sen går vi båda ut ur rummet och stänger till dörren. & hon somnar nästan på en gång. Ibland kan hon vara lite busig och ibland skrika som en dåre. Men vi går inte in på en gång utan vi väntar någraminter och oftast så ger de sig 🙂

 19. Du är fin som vanligt! Jag vill också ha gratis ChillNorway kläder, så snygga men knappast prisvärda.

  Hoppas att det löser sig med nattningen för er. För oss funkade det när vi bestämde oss för att dottern lägger sig en speciell tid, vi lägger henne alltid kl. 19. Vid 18.30 får hon välling (men vi började med det här när det var amning som gällde, och då ammade hon givetvis), sen blöjbyta och pyamas, borsta tänderna, läsa saga och sen i säng (och då är klockan nästan alltid sju). Ibörjan fick vi vagga henne och hålla på innan hon tillslut sov i sin säng men efter några veckor så förstod hon och nu börjar hon alltid gäspa och gnida sig i ögonen några minuter i sju. Såg till att hon inte somnade medan hon ammade, vilket hon alltid gjort tidigare. Att låta barnet skrika tror jag inte funkar och kan inte tänka mig att du skulle göra heller. Meningen är ju att sängen ska kännas som en mysig och trygg plats. Men, alla barn är olika så det är svårt att ge råd.

  Lycka till och ta hand om dig!

 20. Hej Stina! Ammande min son tills han får 1 år och 9 månader ca å ammar man så länge så är de ju ganska givet att just nattningarna blir lite lidande eftersom de är just då man kanske ammar som mest men min son drack välling också så vi gjorde så att jag ammande honom först å sen fick han välling å sen fick han snällt somna i sin egen säng även om han så gärna hade velat tutta sig till sömns men ja satt alltid bredvid hans säng tills han somnade å jag tycker ändå att de faktiskt gick väldigt smidig, första gångerna när man skulle vänja honom av vid att somna med tutten så tog de väl sin tid såklart men ganska fort vande han sif faktiskt så min rekomendation är att kämpa på å försök vänja henne vid att somna utan tutten, ge lite välling å kanske napp om hon vill de å ha tålamod, de går till sist å är värt all möda 🙂 Kram & tevlig Helg!

 21. haha oj vad jag läste fel på kommentaren "//sandra, 16 år & mamma till Hampus".. Ja, ni kan ju gissa själva hur gammal jag trodde att Hampus var..

  Stina-lee! De enda bilderna man ser på dig är när du sitter i soffan! Är det favoritplatsen när lilltösen har somnat :)?

 22. Vad fin du är på bilden 🙂

  Hur vi nattar våran dotter-Hon är 16 mån o sover i våran säng (ammas inte) Men nån av oss lägger sig i sängen med henne och säger Nu ska Vi sova. God natt och sov gott. Sen får hon en flaska välling, sen in med nappen. O sen låtsas jag ligga o sova tills hon somnra, tar allt från 5 min till en timme. det ska pratas o busas en del, men då säger jag samma lilla visa igen om att vi ska sova…Till sist så somnar hon:)Ha det gott.

 23. Låt henne vara uppe så länge hon vill, det fick jag alltid göra och jag sov länge länge om nätterna och somnade efter första Bamsesagan (:

 24. Jag minns att du i höstas någongång skrev att ni hade fixat ett pass till Mayia för att ni inom en snar framtid skulle iväg till thailand, har jag missat att ni varit iväg eller hur blir det med resan? Nyfiken bara 🙂

 25. Min son är 6 månader och vi har precis fått nattläggningen att funka SUPERBRA! Det tar inte ens 5 minuter. Jag ammar också fortfarande. 🙂

  När han var mindre, så fick jag alltid vagga han till sömns, och det tröttnade jag på eftersom han ofta vaknade till när jag la ner han i sin säng (han är en magsovare, så det var lite bökigt att lägga ner han på mage när han legat på rygg i min famn), och då fick jag helt enkelt börja om igen. Kunde ta 1-2 timmar innan han äntligen somnade.

  Som sagt, så tröttnade jag på detta och ville att han skulle börja somna i sin säng direkt. Började med det för cirka 1,5 månad sen. Det var en hel del protester, men samtidigt var han redo för det för det tog inte särskilt lång tid. Jag satt bredvid i vår säng och hängde över hans säng och liksom buffade han i rumpan samtidigt som jag alltid sjöng samma sånger för honom varje kväll. Hade fyra st som jag sjöng, och hade han inte hunnit somna, så börja jag bara om. Hade även på hans sängmobil, så den kunde fortsätta spela när jag gick ut. Ibland fick jag kittla han försiktigt på huvudet, ibland räckte det med buff i rumpan. Men närhet var viktigt.

  När det funkade bra, tog cirka 10-15 minuter så sov han, så ville jag att han skulle lära sig att somna helt själv utan vaggning, buff eller kittel.

  Väntade på att han var riktigt trött innan jag la ner han i hans säng. Satte på sängmobilen, och satt bredvid och sjöng. Ingen berörning liksom. Fick ju vända rätt han då och då eftersom han vände sig och grät emellanåt, men gav sig så småningom. Gäller att lägga dem vid rätt tillfälle. Innan de är övertrötta.

  Sedan 1-2 veckor tillbaka, så gör jag numera så att jag väntar tills han är trött, sen lägger jag han i hans säng, sätter på sängmobilen och hänger över sängen och håller om han lite smått och pussar försiktigt och sakta på hans huvud och kind ett antal gånger och viskar att jag älskar han mest i hela världen, hela vägen till månen och tillbaka. Att han ska sova så gott, och att mamma och pappa är utanför och hör om han ropar på oss, då kommer vi. Säger alltid samma saker varje kväll i stort sett. Märker att han blir lugn av att höra mig viska och pussa på honom, och så säger jag godnatt naturligtvis och så går jag ut.

  Nu somnar han oftast på en gång. Tar inte ens 2 minuter. Ibland så gråter han lite, och då får jag ju gå in och ge han nån puss igen och så säger jag "det är natten nu, då sover man". Går ut när han är lugn. Och så somnar han oftast direkt då. Annars fortsätter jag tills han somnat. Han har napp, så den får jag gå in o stoppa in ibland om den åkt ut, men det gör den nästan aldrig längre. Det är bara vid insomnandet i så fall om han inte kommit till ro än.

  Kör samma visa på natten. Tar inte upp honom, utan ger han närhet i hans säng. Hänger över och pussar och snosar på honom o viskar.

  Det har funkat jäääättttttteeebra! =)

  Nu kan han tom somna själv i soffan. Ligger och sover i soffan i detta nu. Somnade helt själv.

  Jag håller han vaken från kl.15-19. Kl.18 får han välling, och så leker vi lite lugnt fram tills läggning så han hinner smälta vällingen lite. Det är myckt lek och bus fram till vällingen så att han orkar vara vaken. Han måste underhållas de 4 timmarna, för han är riktigt trött redan vid 17-18, men gå-stolen är hans nya bästa vän och i den glömmer han bort att han är trött.

  Samma rutiner varje kväll! Har fasta tider för sömn och mat hela dygnet, och det har funkat jättebra! 🙂

 26. Vi har börjat med att vår dotter får BARA sova en gång på dagen för om hon råkar sova bara fem minuter efter klockan 15 på dagen då är det kört. Då kan hon somna runt 2 på natten.

  Så nu somnar hon nästan på en gång när vi lägger henne runt 19 – 19.30 på kvällen. (Så nu njuter vi av egentiden på kvällarna, det är guld värt)

  Vi kör med samma rutiner varje kväll, mys i soffan med välling, sen borsta tänderna och sen bär någon av oss in henne i hennes rum och lägger henne och säger att vi älskar henne och godnatt.
  Ibland så kan hon vakna av att hon tappat nappen eller drömmer någon mardröm men oftast så sover hon igenom hela natten och vaknar allt från kl 7 till 9 på morgonen.

 27. Min dotter är 1år och 1 månad gammal och jag ammar henne fortfarande, jusst bara för mysets och trygghetens skull. Jag brukar ge henne kvällsfika (fil eller gröt) vid åttatiden sedan brukar hon få leka ett tag eller sitta med oss i soffan. Sen blir det lite bök och slit i brösten innan hon lyckas slappna av och somna.

  Jag har försökt att sluta amma ett flertal gånger, men det visade sig visst vara svårare än väntat. Hon ammas ju inte längre för jusst "bröstmjölkens skull" utan för att få vara nära och känna trygghet. Jag har inte velat pressa henne att sluta utan istället låta hon ta sina steg i sin egen takt, om jag så säger. I den takt hon själv tycker känns okej.

  Om hon har svårt att slappna av när hon ska sova brukar jag ibland ge henne ett bad, massage med babyolja, läsa för henne och hon älskar att somna till lugn musik.

  Sköt om er! kramar <3

 28. Zackarias är 17 månader och vi börjar läggningen vid 7-tiden. Vi börjar med ett bad, då antingen jag eller min sambo badar med Zackarias. Sen när klockan börjar närma sig 8 så blir det tvätta håret och sånna saker. Sen på med pyjamasen och så får han äta kvällsgröt, borsta tänderna och sådär. Sen går vi bara och lägger honom i hans säng och så säger vi gonatt och sen får han somna själv.

  Ett tag körde vi med "vanlig säng", dvs vi hade tagit bort spjälorna på ena sidan, men eftersom han började klättra ur den på natten och kom in till oss så har vi vänt den öppna sidan in mot väggen. Visst vaknar han till på kvällen och även på natten, men då får han bara nappen och så somnar han om.

  Jag tror att det kan vara amningen som ställer till det för er. Jag tycker pesonligen att så "stora" barn inte ska ammas, men det gör man ju såklart som man vill med :). Men ni kanske ska försöka att ge en flaska välling istället, och så ligger ni en stund i eran säng innan hon får lägga sig i sin säng, ni säger gonatt och går ut. Det kommer ju garanterat bli grin första kvällarna, men det brukar rätta till sig och bli lättare ganska snabbt.

  Det är ju inte farligt för dom att ligga och skrika även om det gör ont i hjärtat att höra på. Man får gå in ibland och "bädda ner", och sen säga gonatt och gå ut igen måååånga gånger (det fick vi göra i alla fall), men tillslut så somnar dom faktiskt 🙂

 29. Vi har haft sån "tur" elelr vad manskasäga att Vide har sovit hela nätter sedan han var 6 veckor. Han har alltid sovit i egen säng och sedan han var drygt två månader även i eget rum. Han är nu 7 månader och han brukar få välling när man märker att han börjar bli trött. Sedan byte viblöja och tar på pyamasen (om vi inte redan har gjort det) Sedan lägger vi honom i sängen och ger honom tutten och snutten (har även massa extranappar i sängen så han har om han tappar den på natten)Sedan sätter vi igång speldosan och klappar lite på huvudet och pussar på näsan och säger natti natti går ut och stänger dörren. Ibland börjar han gråta men somnar alltid inom fem minuter oftast efter en 🙂 Vi gör samma sak på dagarna när han ska sova (förutom vällingen då) Funkar jättebra. Möjligt att man får ändra lite när han blir större. Läsa saga tex 🙂

  Vill också bara säga att du är jättefin i håret. Mitt står åt alla håll just nu 🙂
  kram

 30. Jag hoppas att du får många svar för jag har samma problem, fast min dotter är 13 månader. Själv tycker jag inte alls det är äckligt att amma, hur kan nått som är bland det naturligaste i världen va äckligt?
  Okej när det när en ålder på 2½ är det nog. Tycker jag själv
  Jag hade tänkt sluta amma när min dotter är 1½ år.
  Nattingarna är svåra, busar och som du säger nyper i bröstvårtorna. Sen blir hon gnällig och då vet jag att hon sover inom 5 min.
  Testade att ge henne välling i ett försök att sluta amma, resultatet blev en arg liten flicka och en flaska i huvudet haha. Annars är hon väldigt snäll och hur mysig som helst. Väldigt mammig med hehe.

 31. Vi här nere i Skåne är ju tyvärr inte vana vid så här mycket snö och sådan kyla som vi haft nu. Men förra vintern var ju ungefär likadan så dem borde ju ha lärt sig. Det har hört precis som någon annan nämnde var att budgeten har varit slut sen länge. Mycket dåligt men nu har vi nog lärt oss att vi kan också få mycket snö.

 32. Kan en ett barn prata/gå/förstå så tycker jag inte att man ska amma det barnet. Lite äckligt tycker jag nog att det är. Man ammar bebisar inte stora barn på över 1 år. Blää

 33. Hej Stina!
  Jag har en son på 16 mån som somnar i sin egen säng varje kväll, först får han välling i min eller pappans famn, sen lägger vi honom i sängen och säger "gonatt"! Men för ett tag sen hade vi samma problem som du, han kunde vara vaken till tio på kvällen. Men fick råd av en mamma till 3 att vi skulle natta honom mycket tidigare, så nu lägger vi honom vid sju och han sover gott hela natten till nio på morgonen!
  Barn fungerar på det viset att om dom blir övertrötta så får dom överskottsenergi, vilket innebär att det blir mycket svårare att somna, precis som för vuxna!!

  Lycka till med nattningen!

 34. åh tack o lov. Jag är inte ensam med h-vetes nattningar (låter kanske värre än det är men..) det är slitsamt och inte alltid jättekul att behöva somna samtidigt som lillen för att orka upp. Rutiner, vad är det? Hur jag än gör känns allt uppochner 😛

  Kram o tack för bästa bloggen!

 35. Hej!
  Jag ammade min son till 15 månader då han själv valde bort det (jag började introducera välling lite smått runt 13 månader för jag skulle börja jobba lite och min man skulle kunna lägga honom).
  Jag kände som du Stina. Att nattningen va jobbig, mycket snuttande, lite sovande. Så vi började med nya kvällsrutiner. Först gjorde vi i ordning honom med pyjamas, borstade tänderna och allt sånt. Läste en bok i sängen, han fick amma men inte tills han somnade och om han somnade väckte jag honom lite så att han blev medveten om att ammningen inte hörde ihop med insomningen. Nu är han 18 månader och somnar själv i sin säng utan gråt. Men det är först nu han och jag varit redo för det.
  Mitt tips är alltså att skilja på ammning och sömn.
  Jag tycker du gör helt rätt i att amma så länge ni kan! Själv saknar jag det ofta, men han var redo. Dock mycket prat om bröst, han vill ofta ta fram dem och mysa med dem. Pussar gärna på dem och så. Det tycker jag är så charmigt och visar tydligt va viktiga dem är för honom! 😀
  Tack för en mysig blogg.

 36. Kan man inte ge sitt barn närhet,tröst och trygghet utan att amma det så är det nog något som är fel.
  Bebisar ska ammas inte BARN. När barnet är över 1 år så handlar det bara om att mamman håller fast vid "Babytiden". Herregud alltså sluta, bara sluta!

 37. Till Marie B: Jäkligt perverst att du låter din 1,5 åring kela, ta på och pussa på dina bröst! Vad är det för fel på vissa människor?! Får ni inte tillräckligt med beröring av era män eller vad är det frågan om??! Nä tror fan det när man har ett BARN (över året) fastklamrade i brösten! Avtändande, perverst och helt sjukt!

 38. läs boken "somna utan gråt" skriven av elisabeth pantley.

  "Somna utan gråt är boken för föräldrar som inte tror på metoder där barnen ska skrika sig till sömns. I stället erbjuds ett varsammare alternativ, som på ett konkret sätt beskriver hur man ger små barn trygg och lugn nattsömn."

  grym bok, och våran lilla somnar numera hur lugn och fint som helst. Vi ger henne flaskan och lägger henne sedan, trött och lugn, i spjälis så somnar hon alldeles själv. Ja, för det mesta i alla fall =)

 39. roligt att alla som fortfarande ammar sina Gamla barn gör det för "mysets" skull, det säger väl allt?
  och nej, usch, det där var verkligen inte charmigt, snarare bara äckligt att du låter honom göra det! stackars ungar säger jag bara.

 40. Jag och min sambo var ganska hårda med vår dotter. När vi flyttat från vår lilla 2:a till ett radhus så satte vi igång direkt med att låta henne sova i eget rum. Vi körde på 5 minutersregeln som första kvällen snarare blev "1 timmesregeln", men vi var envisa. Kväll nummer 2 grät hon "endast" i 15 minuter. Kväll nummer 3 somnade hon på bara 5 minuter utan något gnäll. Och på detta sätt har det varit sen dess. (hon var då ca 9 månader och är om en vecka 1 år gammal). Sover även hela nätter! Så detta är verkligen något jag kan rekommendera.

  Först får hon välling i sin säng. Efter hon är klar borstas det tänder och sen är det snuttefilt och napp som gäller. Hon slocknar på mindre än 1 minut!

 41. Jag är en 18årig tjej som ofta tittar in här på din blogg då jag tycker den är så mysig! Du verkar vara en sån fin mamma och det finns alltid något kul att läsa här 🙂

Leave a comment