x

Nära ögat!

13 januari, 2011

Svårnattad.

13 januari, 2011

Den ena sidan av sängen.

13 januari, 2011
empty image
empty image

Jag trodde att jag hade lärt mig att inte sova på den där sidan av sängen,
mina trötta ögon fick mig att glömma. Jobbig natt!

Det är något med den sidan, vad vet jag inte men alltid när jag faller i sömn där så drömmer jag riktigt otäckt och då menar jag verkligen otäckt. Det slår liksom aldrig fel. Känslan är inte som i andra drömmar utan mer verklig och ibland kusligt medveten. Många gånger kommer jag på mig själv i drömmen och tänker ”nej nej nej, inte igen..” Samtidigt som jag använder varenda liten muskel i min kropp för att skrika, röra mig eller åtminstone få upp ögonen men inget händer och jag är som paralyserad – vidrigt. Till slut vaknar jag och om jag mot förmodan skulle råka somna igen (på den sidan då) så fortsätter mardrömmen alltid där den slutade.
Är det inte drömmar så är det konstiga flygfän i taket, fullt synliga men omöjliga att nå.
Ett fenomen som inträffar mellan vaket tillstånd och sömn sägs det, men jag vet inte. 

Vad
är det med den ena sidan av sängen?

På tal om drömmar, berättade jag att jag drömmer i lager nu också?
Haha, någon ser för mycket film.

0

59 comments

 1. Jag älskar din blogg! Men har blivit lite rädd för att besöka den.. fick nämligen virus förra månaden när jag kikade in här.. Tänkte bara säga så du vet:)

 2. Sådär har jag det också väldigt ofta. De flesta nätter när jag sover får jag sömnparalyser, jag är vaken och vid medvetandet men jag kan inte röra mig. Ser ibland saker också, sen när jag kan börja röra mig igen är allt borta. Dock tror jag att det är mer åt det övernaturliga hållet, eftersom jag är säker på att det spökar i min lägenhet. Är dock inte rädd längre utan börjar tycka att det är mer spännande 🙂

 3. Det läskiga med mig är att jag verkligen känner mig vaken. Jag viftar mot det som flyger ovanför mig, viftar och viftar tills den/det gått upp i rök. Underligt! Och angående drömmarna, dessa drömmar inträffar enbart när jag sover på den högra sidan av sängen, aldrig annars. Stark energi just där? Tack för kommentaren, Mia. Kram 🙂

 4. Stina, du är SÅ vacker! Var också med om nån sån där sömnparalys i somras, jag drömde en skitläskig dröm och det kändes som jag var vaken men jag kunde verkligen inte röra på mig och så försökte jag skrika för att nån skulle komma och väcka mig. Men tydligen kan man inte skrika i drömmar? Men jag har hört (bara hört :D) att det ska finnas ett ord som man ska tänka på när man hamnar i såna paralyser, som gör att man vaknar. Dock kommer jag inte ihåg vilket ord, och det låter ju faktiskt nästan lite för konstigt för att vara sant dessutom!

 5. reagerar bobby när han sover på den sidan av sängen då? eller någon av hundarna? apråpå hundarna, har du kvar bianca?

 6. Detta har inget med detta inlägg att göra, men skulle du kunna göra en inlägg med (större) bilder på ditt hår? Skulle vilja ta en bild till frissan och få samma färg som du, och jag hittar ingen bra bild på internet. Skulle bli så glad om du kunde göra det! 🙂

  Och ang. detta inlägg, så kan jag bara sova på rygg. för sover jag på sidan eller på magen blir jag deprimerad. Har depression, men när jag sover på rygg så håller jag mig "vaken". Lite svårt att förklara, men lite jobbigt är det ju.

 7. Jag har också haft det så några gånger, att jag har sett konstiga saker även fast jag var hundra på att jag var vaken. Typ nått som flög i luften o sånt. Ganska säker på att det var en sömnparalys även fast jag kunde röra mig och kände mig klarvaken.

  Kankse du hade något liknande?

 8. Säg det.. Men hamnar jag på killens sida av sängen någon natt så sover jag jätte oroligt, ont i ryggen och grinig på morgonen, inge bra alls 😛

  Fint du verkar ha det hemma, blir sååå avundsjuk! 🙁

 9. Jag tror att allt det är psykiskt.Man inbildar sig så mycket..varför skulle en spöke..bara "spöka" runt..förstår du?Varför skulle suggor bara finnas, och "visa" sig..om de var så skrämmande..då skulle det hända lite mer än så?Jag tror att du e inställd på att den sidan av sängen är dålig, och det har djupt i dig..Så du tänker på det,förbereder dig för det..fast du inte vet om det..Som sagt, allt handlar om psyket.Om du upplever något lyckligt på den sidan av sängen, och bara bestämmer dig att det är DIN säng, DIN sida av sängen..det är inte några "spöken och konstiga" drömmar som styr över den! De kan ta sitt pick och pack och ta sig därifrån 😀

 10. Det där låter riktigt läskigt. Jag tror helt klart att det finns saker runt omkring oss som vi inte kan förklara…

 11. Jag är med om precis samma sak som du beskriver i olika perioder. Jag vet att jag drömmer och vill bara väcka mig själv. Men kan varken röra mig eller få ut minsta pip. Får nästan panik ibland och vill få till något skrik så min sambo kan få mig ur drömmen…usch läskigt…Kanske har det med energier att göra som du säger..Men jag sover alltid på samma sida så vet inte varför det blir så..hmm…Och ja somnar man om så fortsätter man bara drömma =(

  Hoppas din dag blir toppen iaf och att du får en bättre natt i natt. Jättesöt är du iaf som alltid och vilken FIN kofta du har!

  Kram

 12. Det kan ju vara så att du haft dåliga drömmar på den sidan av en slump, sen har du kanske gjort det värre med att tänka på det. Det blir som en ond cirkel om du förstår vad jag menar. Det är ganska vanligt tror jag, om man blir van vid att sova på en sida av sängen kan man bli lite orolig av att sova på andra sidan. Då kan man få lite konstig sömn, och det där med sömnparalyser (man kan ofta få hallucinationerna utan själva paralysen också) är jättevanligt och händer när man inte är i särskilt djup sömn. Jag har haft problem med det och tar medicin som sänker min djupsömn så nu får jag inga sömnparalyser längre =)

 13. Kanske är ett currykors/cyrrylinje just där, då är det inte säkert att man sover speciellt bra!!! Finns mycket intressant att läsa om detta, googla på!:)

 14. Det kan vara vatten i marken under ditt hus/lägenhet precis där du har huvudet när du sover. Jag vet att det låter konstigt och jag är inte jätteinsatt i det här men jag ska ändå berätta för det låter lite som samma sak min syster upplevde.

  De köpte ett hus och medan de renoverade sovrummet hade de sängarna i rummet intill som nu är kontor. Hon sov så hiskeligt dåligt, hon beskrev det som ett stort tryck mot huvudet och förlamning. Men så lyckades hon ibland på natten vända sig så att hon låg med huvudet åt andra hållet (alltså skavfötters med sin man som snusade på i andra delen av sängen) och då gick det gesnast mycket bättre att sova och hon vaknade utvilad, inte skräckslagen. Har man köpt ett hus blir man ju då först lite rädd och undrar vad det är för underliga energier som rör sig, eller vad som är fel helt enkelt! Dessutom är det ett gammalt hus mitt ute på landet så spöken kan man ju också fråga sig om det är. Men så sa en bekant att han skulle ta med sig sina träpinnar (de heter säkert något speciellt men jag vet inte vad) och leta efter vatten under huset. Så de gick omkring i huset och när de kom till sängen så korsade sig pinnarna precis ovanför hennes huvudkudde. Lite spooky och jag fattar inte vad det är för energier som rör sig just för att det är vatten men om det är såpass starkt att flytta visserligen små och torra pinnar men ändå, verklig materia, så förstår jag att det blir hiskeligt jobbigt för kroppen att ligge med huvudet i något sådant.

  Nu har de renoverat färdigt sovrummet och sängen står där inne istället, inga som helst problem när hon ska sova!

  Kanske är det samma sak hos Er? Att det är marken som huset står på som har en energifläck just där. Tjejer verkar vara mycket känsligare för detta än en del killar också. Hemma känns det igen på att min sambo gärna somnar framför tv:n och tycker att han sover bra där men jag aldrig riktigt sover, ändå om jag inte är vaken vid den där hiskeligt brummande och knastrande apparaten =)

  Om detta nu skulle vara problemet så kan man ju testa att flytta lite på sängen, eller att du helt enkelt sover på den andra sidan som du brukar ta? Detta är ju iallafall inget farligt, bara exttremt obehagligt.

  Hoppas du får klarhet och slipper mardrömmarna!

 15. Råkat ut för det flera gånger spec om man somnar om på morgonen eller ligger i soffan på morgonen och kollar på tvn och slumrar till.

 16. För mig inträffar det där varje gång jag sover ensam. Det är kusligt verkligt och jag vet att jag inte helt sover, men får inte upp ögonen. Jag ligger som förstenad. Försöker även skrika men det går inte, istället ligger jag där med panik helt fastlåst. Det värsta är att jag även hör röster. En gång har någon kommit in klampandes till sovrummet med fotsteg så verkliga att jag ryser bara av att minnas det. Flera gånger har jag till och med "dragits" av sängen, som om någon tar tag i mig och jag sveper fram ner på golvet. Jag hatar det här, är livrädd för att sova ensam.

 17. Vad snackar du om? :p drömmer du mardrömmar ifall du sover på en viss sida av sängen? det låter lite psykos…

 18. Så brukar jag också få. Fast jag har märkt att det blir så när jag är jäääääättetrött och somnar typ direkt när jag ligger ner, sen när man lyckats vakna så är man så trött att man inte kan hålla ögona öppna men kämpar för annars kommer man in i samma dröm igen, så varje gång jag får det brukar jag oftast tända lampan och försöka gäspa så tårarna fuktar ner ögonen. Ibland somnar jag så snabbt så min kille inte har somnat då snackar jag med honom så jag vaknar till.

  Tror det är lite psykiskt att det blir så när du ligger i högra sidan, somsagt du var väldigt trött så det kan vara som jag! =)

 19. Männen ligger oftast på den sidan som är närmast dörren för att "skydda" kvinnan om det kommer inkräktare. Någon stenålders/grottmänniska teori som jag tror stämmer. Trivs bäst på sidan längst bort 🙂

 20. Kom tillbaka när du drömmer drömmar med EFTERTEXTER, haha. Fast det har bara hänt en eller två gånger. Rätt skumt dock. 😉

 21. Kul att läsa vad dom andra har skrivit. Det inträffar när din medvetenhet vaknar medan din kropp fortsätter att drömma.

 22. Hej Stina! Det där har drabbat mig säkert hundratals gånger…det kallas för sömnförlamning! För ungefär över ett år sedan så började jag drömma sådana drömmar, nu har dom tyvärr utvecklats och blivit ännu värre. Jag är vid medvetande hela tiden, men jag kan inte vakna. Det är som att jag vaknar, men jag kan inte öppna ögonen, (även om jag kan se runt om i rummet i "drömmen") jag kan inte röra mig och inte säga ett ljud. Jag får panik varje gång… men oftast brukar det bara hålla i sig i någon minut, men det känns mycket längre än så. Det läskiga är ju att jag är vid medvetande exakt hela tiden och vet "nu drömmer jag det här igen"… men det finns alltså en naturlig förklarning till det 🙂 Jag var jätterädd och trodde jag var den enda i världen som upplevde det här, tills jag hittade den här artikeln i aftonbladet:
  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article8107580.ab

  Det kanske inte riktigt är så det är för dig? Men när jag läste den artikeln så stämde varenda "symptom" in på mig! Och jag ska säga det, jag drömmer det endast mitt på ljusa dagen och oftast bara när jag är ensam hemma. Hur läskigt som helst!

 23. Det kanske är att de är ett magnetfält precis där (tror det är de det heter), min kompis kunde aldrig sova i sin säng, men när de flyttade den till andra sidan rummet var de aldrig några problem..

 24. Usch, känner igen din beskrivning på att bli helt paralyserad.. Man kan tänka "nu får det vara slut på det här, nu måste jag ÖPPNA ögonen" men det går inte. Jag minns att jag öppnade munnen och försökte ropa på pappa men inget ljud kom. Detta var över efter typ 4-5 minuter men har hänt flera gånger, vidrigt otäckt!

 25. Hej!
  Dina drömmar kan bro på att det är vattenledningar eller något annat som påverkar sig i golvet under sängen. Har ni provat att flytta sängen? Om inte, prova det 🙂

 26. Hej! Jag har funderingar på att resa till Koh Lanta och jag tror du är rätt person att fråga : )

  * Hur är stränderna?
  * Hotellet du bodde på, ligger det bra till eller skulle du rekommendera något annat ställe?
  * Är det svårt att få tag på tuk-tuk?

  Hoppas du haft en fin dag!
  MVH/ Angelica

 27. vad snyggt det ser ut när du matchar med sängen 😀 och vad snyggt du har fixat sängen 😛

  haha, om du drömmer i lager har du nog sett på inception lite för mycket 😛 Men det är ganska läskigt när man drömmer i lager, man vet inte riktigt om man är vaken eller inte.

 28. Får säga att jag tycker att det är synd att vi aldrig fått se Mayia, nog för att jag självklart förstår att det är något du är försiktig med, men det hade varit så roligt ju att få ett ansikte på eran lilla tjej 🙂

 29. Du är så himla vacker! Klär dig i så jordnära och harmoniska färger och ditt hår är jättefint.

 30. Det låter som du har sk "sömnparalyser". Jag har en vän som har det, och han beskriver sina upplevelser liknande dina. Läs mer om det vettja! Men konstigt att det bara händer när du sover på ett visst sätt. Kanske är det psykiskt..? Att du förväntar dig, kanske halvt omedvetet, och det är därför det händer..? Spännande och intressant, samtidigt som det måste vara jobbigt(?)

 31. Har ni inte bestämda "sovplatser"? 🙂 Alltså, sover ni inte alltid på samma sida? Låt Bobby sova på den där sidan, om han inte påverkas av den på samma sätt som du gör 🙂

 32. Ida och Linéa: Det är så vanligt att få en sömnparalys åtminstone en gång i livet, men vissa råkar ut för det mycket mer än så. Bara så ni vet så kan ni få hjälp om ni tycker att det känns jobbigt! Gå till doktorn och be att få medicin för det. Jag tar medicin, i pytteliten dos men det hjälper, jag har inte fått en enda sömnparalys sen jag började för nästan ett halvår sen!

  Och alla ni som säger att det beror på vatten/jordstrålning/currykryss eller vad ni nu säger, var får ni allt det där ifrån egentligen? Är det inte lite bättre att göra lite research först innan ni slänger ut er nåt så dumt. Jag förstår och respekterar att många är "andliga" i alla betydelser av ordet, men lite får man väl ta ansvar för vad man lär sig?

  Folk som ofta har sömnparalyser sover inte lika djupt, och de drömmer oftast mer (och dessutom mer verkligt) eftersom de har mer REM-sömn. På väg "ner" (innan man somnar) eller "upp" (när man precis vaknar, vanligast) är sömnen väldigt ytlig och hormonet som produceras av hjärnan under REM-sömnen (som förlamar så att man inte ska gå i sömnen) kan sitta kvar eller infinna sig för tidigt. Då kan man få sömnparalys. Ibland infinner sig bara hallucinationerna eller bara paralysen.

Leave a comment