x

Mirakel

27 juli, 2010

Det blir sällan som man tänkt sig, men oftast bra ändå.

27 juli, 2010

Varför sova när man kan vara vaken?

27 juli, 2010
empty image
empty image

Hallå i stugan! Tack så hemskt mycket för kommentarerna, vad gulliga ni är. Jag håller på och plitar på en liten förlossningsberättelse men det går långsamt, ska det fortsätta i den här takten får vi vara glada om den blir klar till jul. Skämt åsido men det blir inte mycket dator dessa dagar. Mayia håller mig sysselsatt må ni tro, damen vill inte sova. Nej för tusan, varför sova när man kan busa? Det är inte lönt att sätta sig och skriva några längre texter då, det har jag förstått. Det leder endast till en stressad, trött och irriterad mamma. Ja, för visst är det när man försöker klämma in dessa små ”måsten” – fast att det inte riktigt passar – som det blir jobbigt att vara förälder? Annars är det ju inte det.

Jag tror hon är inne i en såkallad fas just nu. Utveckligen går i en rasande fart, hon lär sig nya saker varje dag och i takt med det har hon kommit på att det är tråkigt att sova. Man kan ju missa något. Hon är pigg som en jag vet inte vad och sover knappt om dagarna, nätterna går bra men det är en lögn att lägga henne. Hon kan gäspa, gnugga sig i ögonen och se ut att somna sittandes. Men sova ska hon minsann inte, åtminstone inte ensam utan helst med både mamma och pappa liggandes intill. Ibland duger bara bröstet, ammar fortfarande en del och för henne som inte tar napp har det nog blivit lite av substitut för närhet och mys. Kanske har det med separation och oberoende att göra, att hon blivit medveten om sin egna person och känner oro inför att faktiskt kunna lämnas ensam? Jag vet inte, onödigt att analysera egentligen. Jag hoppas bara att hon snart förstår det sköna med att sova, för både hennes och vår skull. Hon är en riktig solstråle iallafall, så glad hela tiden. Vart tusan kommer all energi ifrån?

Nej nu är det snart jag som somnar sittandes,
ha det gott så länge ♥

På tal om solstråle, här har ni en härlig bild från när vi var ute med båten senast.

0

26 comments

 1. Känner igen det där, vi har en sådan liten här hemma oxå. Men när man väl lagt henne somnar hon som tur är..

 2. Varför inte visa en bild på ditt barn när du har ett? En bild kan man väl bjuda på, förstår om du inte vill exponera henne här för mycket men man börjar ju faktiskt undra när du visar bilder på andra barn men inte ditt egna. Skäms du för henne?

 3. Oh vad roligt att få läsa lite om lillflickan 🙂 min dotter vill aldrig sova om kvällarna, somnar sällan innan 22:00 och sen har hon ofta nattmål men inatt fick jag faktiskt sova utan avbrott 😀 jag ammar också än men försöker att sluta. Alva är lika gammal som Mayia 🙂 du fick henne dagen efter mig.

  Hur kom ni på namnet förresten? Det är jättefint!

  Kram 🙂

 4. Låter på pricken som min unge, hon lär väl hänga i tutten tills hon är sju den lilla duracellkaninen Haha Och sova? Nej nej, eller jo… om hon får somna vid tutten eller om vi ligger jämte och gosar med henne, precis som du säger 😉

 5. HEJHEJHEJ!
  Skulle inte du kunna lägga upp lite bilder om vad man kan ha för vinterjackor och vinterskor? Har jätte ångest för vad jag ska ha redan, skulle vara jätte snällt om du kunde göra det. Tack på förhand. Hugs, älskar din blogg.

 6. Detta med att hon kanske har lite separationsångest er absolut inte merkligt! Jag studerar psykologi, och nu i våras har vi haft utvecklingspsykologi som huvudtema, och vi har hört hur mycket som helst om nått som heter "objektpermanens" hos dom små. Typ, inntil dom når en viss ålder så har dom ingen objektpermanens, dvs att när dom ser någonting så är dom klar över att den finns, men när dom INTE lengre ser den, så bara "glömmer" dom att objekten eksisterar. Kan dom inte se, höra eller ta på objekten så eksisterar den inte i deras värld. Men när dom når en viss ålder (typ…8-10 månader om jag inte minns fel) så börjar dom förstå att även om dom inte kan se, höra eller känna på nånting så eksisterar det fortfarande, och så funkar det med mammor och pappor också. Så möjligtvis har hon nu lärt sig at du och pappan finns även när hon inte kan se er, och därav vill hon inte att ni skal försvinna ur synsfeltet, för tenk om ni inte kommer tilbaks igen! 🙂 Så tänker alla fall jag. Finns en logisk förklaring på det mesta med bebisars utveckling!

 7. Har sett bland både nya och gamla kommentarer om att du borde visa bild på ditt barn för folk är tveksamma på om hon finns. Vet inte om man ska skratta eller gråta.. Nog för att folk kan fejka graviditeter (genom bloggar). Men tror ju knappast att Stina skulle göra det – du är ju en av de största bloggarna liksom! Och såg en kommentar med "skäms du för ditt barn?".. Ärligt, patetisk fråga! Stå på dig, Stina, jag tycker du gör alldeles rätt i att inte lägga ut bilder på din lilla flicka, tycker inte att andra har med det att göra förutom släkt och vänner. Och de kan ju se lilla prinsessan i verkligheten OCH på privata bilder! Älskar din blogg, så mysig och "jordnära" som du själv beskriver den! Och att läsa om Mayias utveckling och små hittepå är så mysigt! 🙂 Keep up the good work! Kram!

 8. Veronica.. Om man kan amma och trivs med det så är det ju bara jättebra för barnet och enligt rekommenderationer ska det helst utgöra en del av kosten under hela det första levnadsåret!

 9. Den där bilden.. det ser ju ut som en Tromb?! Är det inte det? Dom är ju livsfarliga om de kommer i närheten..

 10. Jag själv nobbade nappen helt. Det enda som dög var mammas riktiga. så den sög jag på varje natt (även om jag inte var hungrig) under mitt första år (vet inte om de kanske var lite längre också) sen klarade jag mig själv 🙂 Det kan vara bra de också så slipper man försöka övertala ungen sen när den blir äldre att den ska sluta med napp.. brukar ju vara som att försöka få en rökare att sluta röka.. eller ja kanske inte fullt så svårt, men nästan 🙂 Tänk så ånga stora 3-4åringar man ser som fortfarande inte slutat med napp.. Över till något helt annat. Varför kan man inte läsa inlägg från tidigare i år? förstår om du döjt dom från de första bloggåren, men varför första halvan av 2010? eller är något fel? 🙂 Ha de bra!

Leave a comment