x

Måndag och ny vecka

14 september, 2009

Blog Awards 2009

14 september, 2009

Jag drömde…

14 september, 2009
empty image
empty image

Tänkte att jag skulle skriva rubriken ”Jag födde en son inatt” och sedan fortsätta med att det bara var en dröm, men jag hoppar det och vänder på det istället, så slipper vi missförstå varandra hihi <3

Jag drömde alltså att jag födde en son inatt, en pojke så liten och perfekt med ljusbrunt hår och en mun så gulligt ihopsnörpt likt en färsk rosenknopp som snart är redo att blomma ut i skratt. Jag älskade honom från första stund och var helt tagen av situationen, undrade om jag inte skulle vakna upp snart, ur denna fantastiska dröm. Nöp mig i skinnet och förstod att; Nej, det var nog faktiskt på riktigt! En obeskrivlig och kittlande känsla. Jag satt klistrad vid hans säng där han låg och sov, vågade knappt gå ifrån ens för att kissa, tänk om något skulle hända honom? Min son. Kanske skulle han vakna upp och vara hungrig, då måste ju jag finnas där. Jag utforskade hans små orörda fossingar – en, två, tre, fyra, fem. Fem gosiga tår på varje. Hans lilla näsa, hans öron. Undra om han kunde höra mig där jag satt tätt intill? Höra min kärlek? Eller kanske känna den?

Tiden var inne för vänner och bekanta att komma och beskåda detta underverk. Jag kände mig så stolt! Lillen hade jag klätt i en mjuk velourdress dagen till ära och snart ringde det på dörren. Jag öppnar och möts av grattiskramar och blommor, presenter till liten dessutom. Känner av energin i hela rummet – alla är förväntansfulla över att få se vem som bott i min mage så länge. Hade han mycket hår, ljust eller mörkt? Mammas eller pappas drag?

Jag sa att han låg och sussade i sin vagga och pekade mot sovrummet. Med spända steg gick de in en efter en och självklart hördes snart ett ljudligt ”Naaaaw, vilken liten skatt. Han är så lik dig, Stina” Jag kände en stark våg av värme och lycka genom hela kroppen, kom på mig själv med att stå med slutna ögon lite löjligt sådär, och med ett harmoniskt leende på mina läppar – Tills jag blev avbruten av mina vänner, som nu stod knäpptysta med halvöppna munnar och uppspärrade ögon. De ryggade hastigt tillbaka och vände sig mot mig, där stod de nu och glodde likt dumma frågetecken. Vad nu då, tänkte jag? Någon hade visst lyft på hans täcke för att titta på lite söta händer och tår…

Ja visst ja! Hur kunde jag glömma? Glömma att berätta för alla att min son hade fötts med en såkallad ”missbildning” – Utan sina två armar. Jag antar att jag var så djupt inne i kärlekens berusning, att jag njutit så av mitt perfekta barn och hans nyblivna existens att jag inte ens lagt vikt vid de faktum att han inte riktigt var som alla andra. Än mindre att berätta om det för andra. För vad gjorde väl det egentligen? Räckte det inte med den där underbara rosenknoppen till mun, de runda, pigga, nyfikna ögonen och de välformade öronen?

Vaknade upp med tårar i ögonen och var så ledsen. Ledsen för att jag insåg att alltsammans bara hade vart en dröm trots allt. Kände mig för en stund väldigt tom inombords – Jag ville tillbaka till min lille pojk och försökte ivrigt somna om igen, men utan att lyckas. Gick upp ur sängen och slogs av att det är måndag idag – ”Måndag och ny vecka” ni vet? Idag går jag in i graviditetsvecka 40 vilket betyder att jag alldeles snart får hålla om mitt barn och då inte i någon dröm, utan på riktigt! Vem hon än är och hur hon än kan tänkas att se ut, om hon har fyra fingrar eller tjugo, så är hon mitt hjärta – Alltid kommer jag att älska henne och stå vid hennes sida, vad som än händer, tills dagen då jag dör och hundra år efter det.

En fin och symbolisk dröm,
ett litet tecken på att en förälders kärlek till sitt barn inte går att jämföras med något annat.

0

183 comments

 1. Åh Stina, gud vad vackert skrivet. Jag fick rysningar. Du kommer att bli en helt fantastisk mamma, det är jag helt övertygad om! Kram

 2. Satt och störtgrinade när jag läste det här inlägget. Sååå otroligt veckert det låter <3 Snart blir drömmen verklighet 😀
  Hoppas verkligen att vi får fortsätta följa dig även när lillan kommer <3

 3. Åh det där var fruktansvärt vackert skrivet. Och det var en lika vacker dröm! Du kommer bli en av de bästa mammorna någonsin, det känner jag på mig!

 4. Vad häftigt 🙂
  man har ju hört att såna där drömmar dyker upp hela tiden när man närmar sig förlossningen… kroppens sätt att vänja sig vid tanken på att bli mamma, antagligen 🙂
  själv har jag ett tag kvar… än så länge drömmer jag bara vanliga sjuka gravid-drömmar skratt

 5. Du kommer bli en bra mamma, och man älskar alltid sina barn villkorslöst. Det ska jag också göra. Lycka till i framtiden med din graviditet och kommande bebis. Hoppas du inte slutar blogga, jag tycker om din blogg, du har en fin syn på verkligheten. Du inspirerar folk som mig, och jag hade haft det lite värre varje dag om jag inte kunde ta del av dina tankar och dina dagens outfit.

  Du verkar vara en fin människa! KRAM

 6. underbart skrivet och vilken fin dröm 🙂
  Du kommer bli en alldeles underbar mamma tror jag! Lycka till med allt 🙂
  Kram

 7. Du skall vara lycklig, det där lät hur fint som helst! Ditt barn kommer bli hur fint som helst!
  Lycka till stina!
  :):):):):):):)

 8. ååååååååååååh vad vackert du skrev! Det var det vackraste jag läst nästan, så berörande.. så fint! kram till dig.

 9. Åååh vad vackert du skrivit, en rörande text… du kommer bli en fantastisk mamma!! Önskar er all lycka! Hhihi gud vad rörd man blev! SÅ fint! <3

 10. Åhhhh vad fint skrivet!!! och vilken mysig dröm. Och vilket tydligt tecken på att du kommer att älska ditt barn förbihållslöst… Du kommer att bli en grym mamma.. Jag önskar dig all lycka!
  Kram

 11. kärleken tills sitt barn är olik den kärlek man känner för sin partner så klart!.. men båda känslorna är lika starka och kan inte jämföras med varandras. Ingen av de betyder mer!

  den sista meningen du skrev gjorde fan bara ont i hjärtat! Så du menar att min partner som har ett barn med en annan kvinna, aldrig kan älska mig lika mycket som han älskar sin dotter?. AJ!

 12. JAG drömde att DU födde en son inatt med! Helt otroligt, det var därför jag gick in på din sida nu och skulle se om något hade hänt, så läser jag detta 🙂 Hehe komiskt att du ska ha en tjej 🙂

 13. underbar text.. skitbra skrivet. satt o läste o tänkte vilken underbar mamma tills ja kom där de står missbildning o att dina vänner va helt stumma tänkte ja wtf vilka idiotiska vänner det är ändå ett barn ett liv.. hoppas du får ett underbart o friskt barn.. du kommer bli en underbar mamma.

Leave a comment