x

Hej bloggen!

24 augusti, 2009

Charlies möte med Nova – The rottweiler!

24 augusti, 2009

Nu så…

24 augusti, 2009
empty image
empty image

Jag pallade verkligen inte svara på frågorna tidigare men har man sagt att man ska göra något så får man faktiskt försöka hålla det! Nu ikväll kände jag mig äntligen lite extra skrivsugen så här mina vänner, här kommer svar på några av era frågor ni ställde i frågestunden senast <3Vilket är ditt favoritplagg?
Mina denimleggings och skinnjackor.

Hur många timmar måste du ägna åt dina 2 söta chihuahua hundar?
Jag är med hundarna 24 timmar om dygnet i princip men minst tre gånger om dagen vill de gå ut. Helst fyra.

En film du rekommenderar till en hemmakväll?
Jag älskar enkla ”highschool-filmer” a la Legally blond och Mean girls. Kärleksfilmer a la Edward Scissorhands, The notebook, Ghost. Skräckfilmer a la Jurtjyrkogården, Saw, The Descent, The grudge, The hills have eyes.

Favoritgodis?
Jag är nog en chipstjej men älskar typ allt godis. Choklad är fint, marabou och geisha.

Berätta hur du gör varje morgon för att fixa ditt hår? Använder du några speciella produkter?
Jag gör absolut ingenting med mitt hår. Duschar och låter det lufttorka – ibland lägger det sig jättefint, ibland inte.

Hur ser du din framtid?
Jag ser ljust på den.

Jag undrar hur man får bättre självförtroende & självkänsla?
Det är något man måste jobba med livet ut men att våga utmana sig själv tror jag är viktigt. Ta mig som exempel: I tisdags gick jag på vattengympa. Något jag bävade inför. Jag menar, träffa massa nytt folk i en lite speciell och krystad miljö – duschar, nakna kvinnokroppar, skolvibbar (hatar att duscha offentligt och jag var alltid den som gick hem för att duscha efter gympan osv, alla tyckte säkert att jag var hur äcklig som helst men who cares. Inte fan ville jag stå där och tvåla in mig inför alla, och en liten miniavsköljning på en sekund blir väl ingen ren på ändå? Suck! Någon som känner igen sig?) Jag visste inte vart det låg någonstans och trodde väl att de äldre gravida kvinnorna skulle se ned på mig som ung mamma, ja, jag byggde upp värsta skräckscenariona och var riktigt nära på att ringa och avanmäla mig. Jag fann ”styrkan” i sista minut, sket i alla jobbiga tankar och bara gjorde det. Och vet ni? Jag hade så himla skoj där, alla var supergoa och gympan kanonhärlig. Gick därifrån 2 timmar senare, som en starkare människa med lite bättre självkänsla.

Hur känns det att bli mamma?
Wow, ja hur känns det egentligen? Det är så stort att det inte går att föreställa sig. Det känns spännande, skrämmande och helt fantastiskt på samma gång.

Är det dubbelt så jobbigt att ha två hundar än att ha en?
Både ja och nej. Jag kan tycka att det är väldigt skönt att ha två – De älskar varandra, roar varandra, sover ihop och busar ihop och kräver därmed inte lika mycket uppmärksamhet från mig, deras matte. Men självklart blir det jobbigare också, när man ska gå ut och gå eller kanske resa med tåg osv. Då är det lättare med en, men fördelarna väger helt klart upp nackdelarna enligt mig. Jag tycker det känns lite hemskt att ha bara en hund då jag anser att de är flockdjur (speciellt chihuahuan) och trivs allra bäst i grupp. Men jag är även medveten om att det finns hundar som är raka motsatsen till det, hundar som inte alls går ihop med andra och som mår bäst av att vara ensamma i hushållet. Så är det ju, men jag talar endast av egen erfarenhet.

Vad anser du om olika bedövningar vid förlossningen?
Det kommer ju säkert göra sjuhelv*tes ont, men man vill väl ändå vara närvarande. Vad har du för åsikt?
Jag har nog inte någon speciell åsikt mer än att jag tycker det är hemskt tråkigt att man nästan ser ned på kvinnor som väljer att använda olika sorters bedövningar idag, och att man skulle vara ”mer kvinna” om man klarar av att föda ”naturligt”. Det där är ju bara bullshit! Personligen är jag öppen för det mesta, litar på de duktiga barnmorskorna och tar mer än gärna ta emot epidural om så blir nödvändigt. Varma duschar och massage blir säkert aktuellt under öppningsskedet, likaså lustgas. Vi får se hur det blir och hur jag själv upplever alltsammans, det är ju trots allt otroligt individuellt. Jag är även förberedd på att det kan sluta med snitt, det vet vi inte förrän det är dags.

Får du många elaka mejl eller kommentarer?
Väldigt sällan nu för tiden, känns jättebra! 🙂

Vilka länder/världsdelar har du varit i?
Olika länder i Europa, Asien och Afrika.

Vad är det bästa/sämsta med Malmö?
Vad tycker du om Lund?
Jag trivs väldigt bra i Malmö. Perfekt storlek – storstad men ändå inte, sköna människor från alla världens hörn, nära till allt – nära till världen. Det enda som är dåligt är väl egentligen att det är lite väl långt bort ifrån mamma och syskon, hihi :p Men det är sånt man får ta. Lund är en väldigt fin studentstad som jag tycker mycket om.

Hur ser en matdag ut för dig?
Alltså när och vad äter du på en dag ungefär?
Jag är ganska dålig på tider osv men jag försöker äta frukost, lunch och middag och sedan några mellanmål och gärna ett nattamål på det haha. You know me! :p

Har du nåt intresse för sport, som t.ex friidrott, fotboll eller ishockey? Att kolla på alltså.
Jag kollar gärna på fotboll, friidrott och UFC.

Om du fick 1 miljon kronor, vad skulle du göra för pengarna?
Köpa en lägenhet.

Vad gillar du för sorts musik?
Allätare.

Jag har hört att ju smalare man är destå ondare gör det att föda barn, är det något som du är rädd för? Eller tror du att det är helt individuellt?
Det är fullkomligt individuellt och att det skulle göra ondare att föda barn bara för att man är smal är en ren myt.

Du bor i Malmö nu ju, träffar du ofta på läsare när du hänger på stan och så? Mer än när du bodde i gbg?
Jag träffar inte läsare så himla ofta faktiskt. Är nog ganska osynlig och diskret av mig vilket jag trivs bra med men det är helt klart fler som kommer fram och säger hej här i Malmö, om man jämför med Göteborg, där det mest viskades och fnittrades.

Mitt hår är så himla slitet och har tappat gnistan, vad skulle DU göra för att få det att få energi och liv?
Jag skulle toppa igenom hela håret, köpa lite bra produkter – Shampoo, balsam eller inpackning, loreals absolute repair är jättebra och sedan skulle jag även investera i ett grymt glansspray. Det kan verkligen göra underverk.

Jag har naturligt rött hår. Vilka färger (kläder tänker jag mest på) tycker du att rödhåriga passar bäst i? Vilka färger är absolut-inte?

Svart, vitt, grönt, blått, lila – De flesta färger tror jag minsann! 😀 Men starkt rosa på rödhåriga känns lite fel? Om man nu kan kalla något för fel.

Vad tkr du om prinsessan Madeleine?
Vacker! Men vad har hon gjort med håret? Hon var jätteblond sist jag såg henne på en bild i tidningen.

Brukar du vända på kudden för att få den ”kalla sidan”, eller e de bara jag som gör de?:P
Haha, varje natt!

Är det sant att du gillar fiske? Kollade bakåt i arkivet, trodde inte det om dig. Har du provat fiske i malmö det kan vara ganska bra. Brukar vara där ibland och fiska har man tur så får man något 😀
Fiske är ett av mina största intressen och jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde komma med tips på bra ställen här omkring. Min mycket fina och välfyllda fiskelåda står fasen och samlar damm just nu vilket är jäkligt tråkigt.

Gör du något speciellt för att vara sådär smal som du va innan du skaffa barn eller hur man säger? Är du rädd för att få bristningar?
Jag äter, mår bra och njuter så mycket det bara går. Jag älskar att äntligen få gå upp i vikt (ni som läst min blogg länge vet att jag inte kunnat det tidigare av genetiska skäl) och kan bara hålla tummarna för att de extra kilon som jag lagt på mig under denna graviditet vill stanna kvar även efter förlossningen. Tyvärr lär de väl rinna av mig i samband med amning osv men jag ska verkligen göra mitt yttersta för att stressa så lite som möjligt och även äta mycket och bra mat och även kanske träna lite styrka. Så länge jag mår bra och är frisk så är jag nöjd men jag trivs så mycket bättre i en lite ”rundare” kroppshydda, avskyr verkligen att vara spinkig och det har varit ett stort komplex genom åren. Bistningar och lite häng här och där skiter jag fullständigt i. Faktiskt! 🙂

Hej StinaLee!!! Jag älskar verkligen dina shoppingtips kan du inte skriva mer om kläder och vart du köper dina kläder och sånt??
Jag har fått en hel del önskemål kring detta och ska försöka göra mitt bästa för att få in lite mer kläder osv i bloggen. Är ju ingen modeguru direkt men det kan väl vara kul ändå kanske. Speciellt då jag handlar någolunda billigt, sånt som de flesta av oss kan ha råd att unna oss ibland.


KramKram

0

87 comments

 1. Kan absolut känna igen mig, det där med duschen! Jag är otroligt stolt över dig som vågade 😉 det var superduktigt! Jag vet inte om jag skulle ha vågat. Du är en inspiration Stina och det är alltid superhärligt att läsa din blogg <3. Lycka till! Puss

 2. Prova att hänga med fiskebåten Tumlaren ut på en sväng. Den går från Malmö några dagar i veckan och Barsebäck de andra. Jag och pojkvännen var ute en sväng i slutet av juli och fick upp 15 torskar och drygt 30 sillar (!). Kul och lagom lång tur (3 timmar – finns dock längre) och absolut inte dyrt. Båten går från Ön i Limhamn. Kolla in: http://torskturer.se/

  //Malin

 3. Kul att läsa dina svar! Som en av dina lite nyare läsare hade jag till exempel ingen aning om att du är intresserad av fiske. Finns det något härligare och mer avkopplande?! Kan varmt rekommendera Västersjön i Ängelholms kommun.

  Och det där med smalhet. Är själv en tanig liten filur, som aldrig går upp i vikt. Tidigare kämpade jag för att gå upp, men med några år på nacken har jag insett att jag inte vill vara något annat än smal. Det är bara att vara glad så länge det varar. 😉

 4. Det är inte smala människor som har problem att föda, utan de med mindre höfter som oftast får problem. Men det är ingen större skillnad..

 5. Tänkte bara skriva angående den där frågan om att det skulle göra ondare att föda barn när man är smal… Min mamma är verkligen super smal, och hon har fött 10 ungar utan att använda smärtstillande och inte tyckt att det var så stor grej (antagligen därför hon tyckt att hon kunnat skaffa 10 stycken… Haha!).

  Inte för att jag tror att du trodde på det, men ville bara säga att det inte stämmer. 🙂

 6. Hej Stina!
  Måste bara säga att du verkar vara huuur go och trevlig som helst!
  Följt din blogg under väldigt lång tid nu och tycker fortfarande om att klicka in mig här och se vad Stina har för sig idag!=)
  Graviditeten klär dig verkligen! Än en gång, lycka till med allt!!
  Kram kram

 7. Hej Stina! Såg att du gillar att fiska och det är mycket trevligt ibland tycker även jag. Har fiskat lite i Malmö när jag bodde hemma och vet jag har fiskat någon gång i Lomma och i Öresund så klart, runt Limhamn/Ön/Brofästet funkar nog mer än väl tror jag. Kanske lite svårt att finna tid för fiske med bebben och allt men ställena finns ju kvar senare 🙂 Kram

 8. Jag älskar verkligen den bilden på dig och hundarna! Men när det kommer till Epidural förresten, är du inte rädd för det? Det gör ju JÄTTEONT att få sånt har jag för mig :O Fast det kanske inte kan jämföras med hur det är att föda barn kanske..

  http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se http://fridabrems.blogg.se

 9. Hej. Jag födde min son för ett år sedan. Jag använde alla droger jag kunde få hahha. Jag var livrädd för edasprutan men när jag väl fick den så kändes det som att komma till himmelen. Vid medvetande var jag hela tiden. Jag tänkte bara ge dig användbara tips. Tips som jag själv inte fick och som är bra om man inte vet det.

  Alla bebis kläder måste tvättas innan bebisen använder dom.

  TA EDASPRUTAN SÅ FORT DU KAN!

  dom säger ju att man ska ha med sig bindor eftersom man blöder mycket efterförlossningen. Köp vuxen blöjjr på apoteket istället. Mycket skönare särskillt om du spricker eller blir klippt som jag själv blev. och det blöder så otroligt mycklet så en vanlig binda räcker liksom inte till.

  Du kommer inte kunna bajsa på ett tag haha. Man förlorar ju krystförmågan så bered dig på att gå runt och va bajsnödig i 3-4 dagar.

  köp amningsinlägg. Om du får mjölkstockning ta en varm dusch och tryck ut mjölken i duschen.

  Om du inte redan har en, köp en gungstol. gör den mysig med fällar och filtar och det kommer vara så otroligt mysigt att sitta och amma och gunga bebisen.

  glöm inte att be om lavemang så fort du kommer in till bb.

  köp så mycket handdukar som möjligt det går åt till spyr kan jag säga.

  ta med sköna bommulls hipsters eller mormors trosor och sköna tofflor och mjukis byxor. man vill inte gå runt i bbrocken hela tiden.

  sen önskar jag dig lycka till. Hoppas förlossningen går snabbt och smärtfritt och det viktigaste av allt att du får en frisk bebis.
  Du vet säkert redan en del av det jag nyss skrev men hoppas du fick något bra tips iaf. puss

 10. Tack för att du tar dig tid att svara på alla frågor, verkligen gulligt. ^^
  Är chihuahuan en bra så kallad "fösta hund"?
  Har du någonsin provat lydnaskurs, agility, utställning med någon av hundarna? 🙂

 11. Kommenterar sällan men nu måste jag bara ösa lite kompllimanger. Absolut älskar den svartvita bilden på dig och dina små. Otroligt vacker!!

  /Jenny

 12. Min pojkvän är en superduper fiskenörd o fiskar säkert två gånger i veckan 🙂 har en mindre båt vid Dockan (har jag för mig det heter) som han åker ut med, oftast mot Limhamhållet där det brukar va bra med napp. han har nåt sånt här ekolod o då kan man tydligen se exakt vart fisken håller till. Jag har själv fått torsk, makrill, sill, horngädda o lite annat o då e de ändå inte ofta jag följer med honom :)Ute i Limham går ju också de här turbåtarna, Tumlaren o nån annan hmm… på hel eller halvdagsturer. Fast mysigast är väl om ni/du kan ordna egen båt.

 13. Du är en sann förebild Stina. Hoppas verkligen du fortsätter blogga eller på annat sätt fortsätter att stärka och leda ungdomar rätt i livet, för det tror jag att du gör mer än du tror genom dina kloka ord. Tänk om fler storbloggare som har massvis med läsare varje dag kunde använda sin makt till att försöka stärka och påverka sina unga läsare på ett positivt sätt som du gör, då skulle saker och ting kunna förändras.. Jag vågar inte ens tänka på hur det är att gå i mellanstadiet nuförtiden när man ser 12-åringar på stan som klär sig som modebloggarna. Vill bara att du veta att du har en gåva att nå ut till människor.

 14. Vill också skaffa en kompis till vår vovve, hur gjorde du när du presenterade dem för varann? Eller lät du dom bara vara så löste de allt själv? Vill ha alla tips du kan ge om att skaffa en till hund!

 15. Vad cool att du ser på UFC. Jag har följt det i flera år nu. Tycker det är bästa sporten. 🙂
  Tänkte bara tipsa om att det finns andra organisationer än UFC som har matcher i MMA tex. "Dream FC". Det är i Japan, har lite andra regler, men tycker faktiskt att den är bättre än UFC. Sen har vi "Affliction" och "Elite XC" som har tjejmatcher också. 🙂 Värt att kolla in om du är intresserad.
  Ha en bra dag Stina. 🙂

 16. Måste bara skriva att du är verkligen en förebild för mig. Känner igen mig själv i allt du skriver som handlar om kroppar och ideal. Alla tror att bara för att man är smal så går livet som på räls men jag kan säga att det går inte en dag utan att jag tänker på hur smal jag är, hur andra ser på min kropp, vad och när jag ska äta för att gå upp i vikt och om min kropp någonsin kommer att se "normal" ut för min ålder, om man nu kan säga så. Det känns verkligen otroligt skönt att läsa dina inlägg och kommentarerna du får, jag känner att jag inte är ensam liksom, det får mig att känna att jag duger som jag är.

  Tack!
  Lycka till med förlossningen och framtiden som mamma!

 17. hej! alltid kul att läsa vad du gillar osv.. Jag har också två vovvar o de går ut 4-5 gånger om dagen! Men det är ju såklart olika. Hoppas allt går bra med din förslossning förresten 🙂 Kul att få en bebis, jag e avis 😛

 18. Detta har inte med något att göra men måste säga att när jag var hos frisören sist så köpte jag loreals absolute repair schmapo och inpackning, jag ville ha något frisör schampo till mitt slitna hår och eftersom du snackat så gott om just absolut repair blev det just det 😀 Och jag kan inte säga annat än att jag är supernöjd 😀 Fast fyfasen vad dyrt det är :O Ska köpa den stora flaskan sen, med 500 ml men den kostar också 225 typ. Men vill verkligen ha lååångt hår nu så det får vara värt att investera 😀

 19. Lycka till med den kommande förlossningen! Där har du ju en utmärkt fördel att vara lite yngre och föda barn – kroppen är betydligt mer anpassad för just barnafödande när man är i tidig tjugoårsåldern jämfört med när man närmar sig fyrtio!

 20. Seriöst, jag blir så glad när du skriver att du vill gå upp i vikt. Det får mig att inse att det inte är fel på att vara lite rund. 🙂

 21. Jag har precis börjat första året i gymnasiet och jag har oroat mig väldigt mycket. I min klass är där bara två stycken jag "Känner", det är iofs inte det värsta för jag har sett fram emot att lära känna nya människor, men det är just det som är problemet. De flesta tjejrna känner varandra sedan innan och hänger ihop. Det finns några stycken "par" också som bara är med varandra. Jag tycker det är jättejobbigt att tjejerna inte verkar vara så "öppna" för att lära känna andra (typ mig), jag vill ju inte vara någon stalker som bara hänger efter. Jag känner andra på skolan, men vi har inga lektioner tillsammans. Vad ska jag göra? Hur ska jag göra för att iallafall slippa känna mig ensam och orolig?

 22. tycker alla får välja själva va som känns bäst när dom ska födda, varför ska man se ner på folk för dom har ont ? 😛 lite konstigt haha

 23. Kul med frågestund 🙂

  Ville bara nämna till alla ungdomar att min blogg är öppen för frågestund. Fråga allt mellan himmel och jord (har snart även samarbete med BRIS så jag är en seriöst blogg).

Leave a comment