x

Hej bloggen!

24 augusti, 2009

Charlies möte med Nova – The rottweiler!

24 augusti, 2009

Nu så…

24 augusti, 2009
empty image
empty image

Jag pallade verkligen inte svara på frågorna tidigare men har man sagt att man ska göra något så får man faktiskt försöka hålla det! Nu ikväll kände jag mig äntligen lite extra skrivsugen så här mina vänner, här kommer svar på några av era frågor ni ställde i frågestunden senast <3Vilket är ditt favoritplagg?
Mina denimleggings och skinnjackor.

Hur många timmar måste du ägna åt dina 2 söta chihuahua hundar?
Jag är med hundarna 24 timmar om dygnet i princip men minst tre gånger om dagen vill de gå ut. Helst fyra.

En film du rekommenderar till en hemmakväll?
Jag älskar enkla ”highschool-filmer” a la Legally blond och Mean girls. Kärleksfilmer a la Edward Scissorhands, The notebook, Ghost. Skräckfilmer a la Jurtjyrkogården, Saw, The Descent, The grudge, The hills have eyes.

Favoritgodis?
Jag är nog en chipstjej men älskar typ allt godis. Choklad är fint, marabou och geisha.

Berätta hur du gör varje morgon för att fixa ditt hår? Använder du några speciella produkter?
Jag gör absolut ingenting med mitt hår. Duschar och låter det lufttorka – ibland lägger det sig jättefint, ibland inte.

Hur ser du din framtid?
Jag ser ljust på den.

Jag undrar hur man får bättre självförtroende & självkänsla?
Det är något man måste jobba med livet ut men att våga utmana sig själv tror jag är viktigt. Ta mig som exempel: I tisdags gick jag på vattengympa. Något jag bävade inför. Jag menar, träffa massa nytt folk i en lite speciell och krystad miljö – duschar, nakna kvinnokroppar, skolvibbar (hatar att duscha offentligt och jag var alltid den som gick hem för att duscha efter gympan osv, alla tyckte säkert att jag var hur äcklig som helst men who cares. Inte fan ville jag stå där och tvåla in mig inför alla, och en liten miniavsköljning på en sekund blir väl ingen ren på ändå? Suck! Någon som känner igen sig?) Jag visste inte vart det låg någonstans och trodde väl att de äldre gravida kvinnorna skulle se ned på mig som ung mamma, ja, jag byggde upp värsta skräckscenariona och var riktigt nära på att ringa och avanmäla mig. Jag fann ”styrkan” i sista minut, sket i alla jobbiga tankar och bara gjorde det. Och vet ni? Jag hade så himla skoj där, alla var supergoa och gympan kanonhärlig. Gick därifrån 2 timmar senare, som en starkare människa med lite bättre självkänsla.

Hur känns det att bli mamma?
Wow, ja hur känns det egentligen? Det är så stort att det inte går att föreställa sig. Det känns spännande, skrämmande och helt fantastiskt på samma gång.

Är det dubbelt så jobbigt att ha två hundar än att ha en?
Både ja och nej. Jag kan tycka att det är väldigt skönt att ha två – De älskar varandra, roar varandra, sover ihop och busar ihop och kräver därmed inte lika mycket uppmärksamhet från mig, deras matte. Men självklart blir det jobbigare också, när man ska gå ut och gå eller kanske resa med tåg osv. Då är det lättare med en, men fördelarna väger helt klart upp nackdelarna enligt mig. Jag tycker det känns lite hemskt att ha bara en hund då jag anser att de är flockdjur (speciellt chihuahuan) och trivs allra bäst i grupp. Men jag är även medveten om att det finns hundar som är raka motsatsen till det, hundar som inte alls går ihop med andra och som mår bäst av att vara ensamma i hushållet. Så är det ju, men jag talar endast av egen erfarenhet.

Vad anser du om olika bedövningar vid förlossningen?
Det kommer ju säkert göra sjuhelv*tes ont, men man vill väl ändå vara närvarande. Vad har du för åsikt?
Jag har nog inte någon speciell åsikt mer än att jag tycker det är hemskt tråkigt att man nästan ser ned på kvinnor som väljer att använda olika sorters bedövningar idag, och att man skulle vara ”mer kvinna” om man klarar av att föda ”naturligt”. Det där är ju bara bullshit! Personligen är jag öppen för det mesta, litar på de duktiga barnmorskorna och tar mer än gärna ta emot epidural om så blir nödvändigt. Varma duschar och massage blir säkert aktuellt under öppningsskedet, likaså lustgas. Vi får se hur det blir och hur jag själv upplever alltsammans, det är ju trots allt otroligt individuellt. Jag är även förberedd på att det kan sluta med snitt, det vet vi inte förrän det är dags.

Får du många elaka mejl eller kommentarer?
Väldigt sällan nu för tiden, känns jättebra! 🙂

Vilka länder/världsdelar har du varit i?
Olika länder i Europa, Asien och Afrika.

Vad är det bästa/sämsta med Malmö?
Vad tycker du om Lund?
Jag trivs väldigt bra i Malmö. Perfekt storlek – storstad men ändå inte, sköna människor från alla världens hörn, nära till allt – nära till världen. Det enda som är dåligt är väl egentligen att det är lite väl långt bort ifrån mamma och syskon, hihi :p Men det är sånt man får ta. Lund är en väldigt fin studentstad som jag tycker mycket om.

Hur ser en matdag ut för dig?
Alltså när och vad äter du på en dag ungefär?
Jag är ganska dålig på tider osv men jag försöker äta frukost, lunch och middag och sedan några mellanmål och gärna ett nattamål på det haha. You know me! :p

Har du nåt intresse för sport, som t.ex friidrott, fotboll eller ishockey? Att kolla på alltså.
Jag kollar gärna på fotboll, friidrott och UFC.

Om du fick 1 miljon kronor, vad skulle du göra för pengarna?
Köpa en lägenhet.

Vad gillar du för sorts musik?
Allätare.

Jag har hört att ju smalare man är destå ondare gör det att föda barn, är det något som du är rädd för? Eller tror du att det är helt individuellt?
Det är fullkomligt individuellt och att det skulle göra ondare att föda barn bara för att man är smal är en ren myt.

Du bor i Malmö nu ju, träffar du ofta på läsare när du hänger på stan och så? Mer än när du bodde i gbg?
Jag träffar inte läsare så himla ofta faktiskt. Är nog ganska osynlig och diskret av mig vilket jag trivs bra med men det är helt klart fler som kommer fram och säger hej här i Malmö, om man jämför med Göteborg, där det mest viskades och fnittrades.

Mitt hår är så himla slitet och har tappat gnistan, vad skulle DU göra för att få det att få energi och liv?
Jag skulle toppa igenom hela håret, köpa lite bra produkter – Shampoo, balsam eller inpackning, loreals absolute repair är jättebra och sedan skulle jag även investera i ett grymt glansspray. Det kan verkligen göra underverk.

Jag har naturligt rött hår. Vilka färger (kläder tänker jag mest på) tycker du att rödhåriga passar bäst i? Vilka färger är absolut-inte?

Svart, vitt, grönt, blått, lila – De flesta färger tror jag minsann! 😀 Men starkt rosa på rödhåriga känns lite fel? Om man nu kan kalla något för fel.

Vad tkr du om prinsessan Madeleine?
Vacker! Men vad har hon gjort med håret? Hon var jätteblond sist jag såg henne på en bild i tidningen.

Brukar du vända på kudden för att få den ”kalla sidan”, eller e de bara jag som gör de?:P
Haha, varje natt!

Är det sant att du gillar fiske? Kollade bakåt i arkivet, trodde inte det om dig. Har du provat fiske i malmö det kan vara ganska bra. Brukar vara där ibland och fiska har man tur så får man något 😀
Fiske är ett av mina största intressen och jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde komma med tips på bra ställen här omkring. Min mycket fina och välfyllda fiskelåda står fasen och samlar damm just nu vilket är jäkligt tråkigt.

Gör du något speciellt för att vara sådär smal som du va innan du skaffa barn eller hur man säger? Är du rädd för att få bristningar?
Jag äter, mår bra och njuter så mycket det bara går. Jag älskar att äntligen få gå upp i vikt (ni som läst min blogg länge vet att jag inte kunnat det tidigare av genetiska skäl) och kan bara hålla tummarna för att de extra kilon som jag lagt på mig under denna graviditet vill stanna kvar även efter förlossningen. Tyvärr lär de väl rinna av mig i samband med amning osv men jag ska verkligen göra mitt yttersta för att stressa så lite som möjligt och även äta mycket och bra mat och även kanske träna lite styrka. Så länge jag mår bra och är frisk så är jag nöjd men jag trivs så mycket bättre i en lite ”rundare” kroppshydda, avskyr verkligen att vara spinkig och det har varit ett stort komplex genom åren. Bistningar och lite häng här och där skiter jag fullständigt i. Faktiskt! 🙂

Hej StinaLee!!! Jag älskar verkligen dina shoppingtips kan du inte skriva mer om kläder och vart du köper dina kläder och sånt??
Jag har fått en hel del önskemål kring detta och ska försöka göra mitt bästa för att få in lite mer kläder osv i bloggen. Är ju ingen modeguru direkt men det kan väl vara kul ändå kanske. Speciellt då jag handlar någolunda billigt, sånt som de flesta av oss kan ha råd att unna oss ibland.


KramKram

0

87 comments

 1. vem är det som har tagit de fina bilderna på dig? altså den på headern, bilden på dig i detta inlägg och profil bilden ?
  kram

 2. Som jag längtar tills jag är lika långt gången som du är! Snart, snart får du hålla Ert barn i famnen. Hur härligt låter inte det..?

  Tack för bra läsning

 3. Stina, gud vad jag tycker om din blogg. Eller, det är väl dig jag tycker om egentligen och du kommer igenom så bra genom din blogg! Har läst sedan du började men inte kommenterat på år, men nu passar jag på. Jag hoppas du hittar en bra balans mellan det privata och bloggen även efter den lilla söta, för man skulle verkligen sakna att följa ditt liv annars. Så skönt att se att det finns såna sunda människor som du – det ger en hopp om livet. Massa kramar!

 4. ÅH ! Usch, vad jag hatar mannen med masken i SAW. Fast det är lite komiskt när han kommer in med den där 3-hjulingen, haha!
  KRAM

 5. Spana gärna in dagens Madde på min blogg 🙂 Min blogg växer hela tiden och jag tycker det är superskoj! Vore kul om du också ville kika in 🙂

 6. Hej Stina, vilken härlig blogg du har! & du är verkligen super vacker med din lilla mage, du inspererar mig! Jag undrar om du är interiserad av att få egen designade örhängen, jag designar nämligen smycken, gå gära in på min blogg för mera info, finns även tallrikar som jag målar & tror att du skulle gilla. sen till det sista så vill jag att du ska lyssna på min artist som jag lanserar vid namn BLACKKEY & Hitt öåten WHY.Gå in på youtube & sök BLACKKEY WHY, så hittar du.som jag tror du kan gilla. Lycka till med allt nu & bebisen 🙂

  kram på dig /johanna

  http://www.jossi.bloggsida.se

 7. Jag måste bara säga att JA, hundar är flockdjur. Men så länge de regelbundet får vara med DIG, flockledaren så spelar det egentligen ingen roll om du har en eller fyrtiofyra hundar. Lämnar du dem ensamma har de ingen glädje av varandra, du har bara två olycklig hundar istället för en. Det är sin flockledare som de inte vill vara ifrån. Dock säger jag inte att de inte tycker om varandra eller har glödje av varandra när du är där, men utan dig har de inte det. 🙂

 8. Jag har läst din blogg under ganska lång tid, med dock med uppehåll. Har nu hittat tillbaka, mycket för att du är gravid och det är jag me doch då är det roligt att läsa om "likasinnande"!

 9. va kul att du svarade
  men gör nu bara det du orkar och själv VILL me bloggen

  så du slipper känna stress
  kramar anna

 10. det finns riktigt bra fiskeställen här runt omkring ystad (några mil öster om malmö), och österut mot nybrostrand, köpingebro och mot kåseberga och simrishamn. massor med fisk!! lycka till

 11. Så länge jag mår bra och är frisk så är jag nöjd men jag trivs så mycket bättre i en lite "rundare" kroppshydda, avskyr verkligen att vara spinkig och det har varit ett stort komplex genom åren. Bistningar och lite häng här och där skiter jag fullständigt i. Faktiskt! 🙂

  Du är en bra förebild!
  Du inspirerar mig verkligen

 12. älskar att du förstår att man kan "hata" att vara spinkig! du är seriöst typ den första som ser på det så. så fort jag säger något om det blir alla bara sura och säger "du ska fan vara glad för den kropp du har", det är liksom ingen som förstår.
  du är verkligen en jätte stor förebild! 🙂

 13. Jag är inte den som ofta kommenterar bloggar med anledning av att det inte känns som om att ingen läser dom ändå. (med full respekt att ni stora bloggare får 1000tals kommentarer) men i vilket fall så kände jag att jag bara va tvungen att kommentera detta inlägg.

  Jag blev så himla glad när jag läste dina svar på frågorna, blev till och med tårögd. Är inne i en period nu då jag inte mår alls bra och känns som hela världen är kass, men så läste jag dina svar och fann en gnista hopp och livslust. Att du bara kan vara så där härlig och verkligen skiter fullständigt i bristningar och allt som ditt lilla liv för med sig, och att du bara lever och Njuter, känns så underbart. Vår sociala vardag är så uppstressad och pressad att vi glömmer av att leva här och nu.

  Vill bara säga tack, tack för att du fick mig, mig som människa att finna lite hopp och en aning bättre självkänsla. tack

  Ditt inlägg och ditt sätt att skriva, ord och framföra dina åsikter har gett dig en till läsare.
  Med tanke på att jag fick ett snäpp bättre självkänsla så antar jag att ju mer jag kommer följa dig ju bättre självkänsla kommer jag få.

  Ha det så bra
  Kram Emma

 14. du är verkligen dig själv! all respekt till dig. ser upp till dig stina! hoppas förlossningen går som den ska och att du och den lilla plutten kommer att må bra. du är bäst! ville bara säga det.

  HADE BÄST, KRAMAR SELMA!

 15. Ja hundar är flockdjur och trivs bäst i flock, det är helt rätt. men hunden ser även sin mänskliga familj som sin "flock" (vilket man lätt märker i familjer med problemhundar, då hunden ofta ser sig själv som alfahane/hona, och därför har fått för sig att denne ska styra över "flocken" = människorna).. Så att ha 2 hundar bara för att de ska få känna sig som en flock kanske inte är helt nödvändigt enligt mig. Däremot är det ju bra att dom kan hålla varandra sällskap när man själv är iväg, så jag förstår dock vad du syftar på.

 16. ang. att vara smal och att det ska vara en myt.
  Ju smalare och mindre man är desto mindre bäcken har man oftast och det kan bli svårare för barnet att komma ut, speciellt om barnet är stort också.

  Jag är så förvånad hur du kan vara så smal samtidigt som du är i v. 37-38 och magen står rakt ut. Jessus människa, bakifrån ser du inte ens gravid ut.

  Jag däremot såg ut som en julgris, var rund runt om hela magen och rumpan var bred som en ladugårdsvägg

 17. Hej!

  Har varit in till din blogg lite nu och då de senaste månaderna, och vill bara ge dig tummen upp för en verklig, ärlig och läsbar blogg!

  Tycker det var jätte roligt att läsa dina svar på dessa frågor, och det är skönt att läsa en blogg som inte bara handlar om mode utan allt som hör en vardag till, det gör det hela mycket mänskligare.

  Lycka till med slutet av din graviditet och jag hoppas du får en komplikationsfri förlossning! 🙂

  / Erica

 18. Du skall ha så himla mycket beröm!
  Du verkar vara en helt underbar människa .. jag blir alltid glad och lugn om jag går in på din blogg, du är en sån ärligt och go person.
  Typ det jag ville säga 🙂 och att jag blev grymt sugen på chips nu, såg att du gillar det!

  Ha det jättebra iallafall, lycka till med bebisen 🙂
  /en göteborgare

 19. det måste verkligen kännas bra att få så mycket fina kommentarer varje dag och du förtjänar det!
  du behöver inte provocera, men man kommer ändå ihåg dig, för den du är.
  Du är väldigt olik från mig men din blogg är väldigt mysig och trygg. Gillar att kolla in och läsa igenom många inlägg på samma gång istället för att titta in varje dag 🙂
  kram!

 20. hej! om du vill ha fisketips; min pojkvän säger att det är bra att fiska ute vid dockan i malmö. 🙂

Leave a comment