x

Nu så…

24 augusti, 2009

Måndag och ny vecka

24 augusti, 2009

Charlies möte med Nova – The rottweiler!

24 augusti, 2009
empty image
empty image

Har vart ute på språng idag – gjort lite ärenden på stan, njutit av solen samt spenderat massa tid med hundarna utomhus – De ligger här hemma helt döda nu, haha. Lär sova gott inatt.

Förresten! Charlie mötte en stor vacker Rottweiler-tik förut som han trodde sig kunna dominera över likt han gärna gör med alla andra hundar (stora som små) om han får möjligheten. Nova som hon hette tyckte inte alls att lille Shööölii såg särskilt skräckinjagande ut och sade till på skarpen – Charlie sket typ på sig, haha. Nej jag ska inte skratta men det är bra, bra att hon inte backade utan satte Charlie lite grann på plats. Han ska absolut inte känna sig rädd för andra hundar, det är aldrig bra men däremot är det viktigt att han känner respekt och inte tror sig vara förmer än alla andra. Oj så snäll och beskedlig han var sen den lille snögubben, gick alldeles tyst och slängde tunga ben efter sig, skällde inte på någon utan gick försiktigt fram och nosade osv.

Det är väl det som kan vara en liten utmaning med just chihuahuor – Trots deras små kroppshyddor backar de inte för någon eller något, de är mycket tuffa och tror sig vara stora som hus och farliga som vargar. Något som nog kan gå rätt illa om man inte har kontroll och kanske låter de springa lösa osv. Även om man tror sig veta allt om sin hund, att man har pli på den och att något aldrig skulle kunna hända så finns det aldrig några garantier. En hund är alltid en hund och du kan omöjligtvis veta till hundra procent hur hon reagerar i alla situationer med olika sorters hundar osv, även om hon är "underbar på alla sätt och vis och aldrig skulle kunna göra en fluga förnär" i vanliga fall. Håll koll på era hundar och låt de inte springa lösa hur som helst, möter din tuffa lilla chihuahua en stor och kanske aggressiv hund kan det smälla till rejält – Ett bett och det är kört! Detta gäller såklart alla hundar och det är endast vårt ansvar som hundägare att ha koll på våra djur och inte försätta dem i farliga och hotande situationer osv men det slog mig nu just för att chihuahuan är så otroligt tuff. De backar nästan aldrig och kan få vilken pitbull som helst att sätta svansen mellan benen. Nu blev det väldigt osammanhängande här men kort och gott – Vi mååååste hålla koll på våra ögonstenar så att inget tråkigt inträffar. Oavsett om de är små eller stora. Som sagt, en hund är alltid en hund och man kan aldrig riktigt veta.


Charlie ser liten ut i den stooora inhängade hundgården, hihi.

0

58 comments

 1. Så fina ni är alla tre…FYRA! 😀 Har du läst om hundar och babysar? Jag menar hur man förbereder hundarna på att det kommer en ny familjemedlem? Jag gjorde aldrig som de sa att man skulle, dvs "stöta bort" hundarna lite innan bebisen kom, och det ångrade jag sen…Men det kanske var nåt som man skulle göra för åtta år sen? Jaja, hursom, det är en solig o fin dag här i Malmö, den tar vi vara på!

 2. GUD va skönt att någon som själv har en liten hund kan erkänna det och inte alltid svartmåla dom större raserna. Vi har en PittBull hane på 2 år och en Rottis/Schäfer på 4 år, väldens snällaste hundar. Men där vi bodde tidigare så verkade folkl med mindre raser inte alls vara rädd om sina hundar, vilket jag tycker är sååååå tragiskt, nu ÄR våra hundar JÄTTESNÄLLA och skulle aldrig tänka tanken på att bita speciellt en mindre hund då dom inte är något hot. Men jag tar ett ex, Jag binder Ceros (4 Åring Rottis) utanför tobaksaffären, ska bara snabbt in och köpa Cigg, jag ser att den liten hund närmar sig med "långlina"..
  Ceros sitter tyst, kollar efter mig, men nånting i min mage sa åt mig att stanna utanför en bit bort och kolla
  (Denna person har jag tidigare haft många samtal med ang hans hund)
  Och mkt riktigt så släpper han fram sin lilla hanhund till min stora på sina 55-60kg..
  Jag blev verkligen upprörd, milt sagt, Ropade Ceros namn för att visa honom att backa tillbaka, vilket han lydde med en gång, sen sa jag till Personen – HUR många ggr ska jag behöva be dig att INTE släppa fram din hund till min speciellt om jag inte håller i honom utan har lämnat han ca 1-2 min utanför tobaksaffären? (får inget svar) Du har endast TUR som träffade på en SNÄLL hanhund nu (Ceros skulle aldrig nånsin skada någonting som är litet, han kallas pappa Balou av vänner och bekanta. hihi). Denna gången skällde faktiskt Ceros ifrån men gjorde inget utfall vilket den lilla gjorde.. Men personen med hunden verkar tydligen aldrig lära sig för samma misstag upprepades gång på gång på gång och det gjorde mig faktiskt riktigt LESS.
  Jag personligen tycker småhundar är hur söta, goa och trevliga som helst när dom uppfostras rött och man har pli på dom , men vissa ägare borde ha lite bättre koll och vara mer rädd om sin lilla hund som faktiskt kan bli ordentligt skadad om dom stöter på fel hund.

  Så helt rätt Stina, låt en snäll (helst tik) säga ifrån så kommer nog domenansen försvinna mer och mer 🙂 Btw så är dina vovvar super söta 🙂

  Sen avskyr jag också dessa fördommar om PittBull/amstaff och Rottis, Skärpning nu folket! En hund blir vad du uppfostrar den till, NÄR ska folk INSE det??!
  Felet ligger hos Ägaren, inte hos Hunden…

 3. Haha skrattar.
  Våran yngsta chihuahua(chanel) 5 månader skäller på allt och alla, men hon vågar absolut inte gå fram till andra hundar mer än våran andra chihuahua Gucci, konstigt, även fast vi tränar henne på att umgås med andra hundar så vill hon inte gå fram, hon ställer sig bakom oss eller vill upp i famnen.

 4. bra skrivet! är själv otroligt trött på alla lösa hundar, och även fast min hund är snäll så kanske det ändå smäller en vacker dag.

 5. Har alltid velat ha en Rottweiler. De är SÅ fina. Hundar i största allmänhet har jag alltid tyckt om ända sedan jag var liten. Fast jag är osäker på om jag kommer att kunna ta hand om en i det livet som jag vill leva med massa resor och jobb. Ska man skaffa hund så ska man kunna ta väl hand om den. Det är väldigt viktigt, och jag blir så förbannad när jag se/hör om hundägare som inte tar hand om sina hundar. Då ska man inte skaffa någon. Jag får helt enkelt lära känna människor med hundar som jag sedan kan passa en dag eller två. För något finare djur finns inte i denna värld om du frågar mig. (: Underbar blogg förresten. En stor guldstjärna i kanten. Kram

 6. haha, jag har en hund som är ungefär lika stor som en cocker spaniel, men han är jättekaxig ändå. en gång mötte vi en grand danois som han genast gick fram till och skulle hoppa på. :p

Leave a comment