x

Mooorning!

30 juni, 2009

Hej bästa läsare! :)

30 juni, 2009

Svar från makeup artisten

30 juni, 2009
empty image
empty image

Tänkte slänga ut några svar från Sara innan jag går hemifrån – Fler kommer allt eftersom. Hörs i eftermiddag när jag kommer hem igen! Ha en fin dag <3

KAN MAN SOLA MED SMINK?
Man ska inte sola med vanligt smink som innehåller fett för det härsknar i solen.

Men id som jag jobbar med och säljer funkar utmärkt i solen. Den har solfaktor 15. Den är även vatten/svett resistent så om du inte doppar huvudet funkar den att ha även på stranden=).

Ett tips är att sminka sig på kvällen med id för det läker solskadorna man får om man bränner sig.

HUR SKA MAN FÅ ÖGONEN ATT SE STÖRRE UT?

Då ska man använda sig av ljusa skuggor. Man kan ta vit kajal på slemhinnan innanför de nedre fransarna. Trebensfransar som man sätter en å en förstorar. Ju längre ögonfransar ju större ögon så en maskara som förlänger fransarna är bra. Skuggor under ögonen förstorar också. Om man lägger ljusskugga i ögonvrån öppnar det upp ögat.

VAD PASSAR TILL BRUNA ÖGON?

Det finns fyra olika nyanser av brunt. Om man vill få fram bästa färgen till sina ögon så ska man använda kontrastfärgen, alltså den färgen som får dina ögon att lysa. Här under kommer dem:

*Mörkbruna, kontrast färg vitt (fegis variant ljusa toner)

*Rödbruna, kontrast färg grön (fegis variant grågrön)

*Gulbruna, kontrastfärg lila (fegis variant plommonfärg)

*Mellanbruna, kontrastfärg blå (fegis variant gråblå)

FOUNDATION FÖR FRÄKNAR SOM TÄCKER?

Nu på sommaren finns inget äckligare än tjockt smink som blir kletigt i värmen.

Själv tycker jag att det är fint med fräknar som lyser igenom, det ser sommar fräscht ut. Med id kan du välja att svepa över lite foundation eller täcka ordentligt och då med en maxcover borste. Tar man sedan lite mineral veil så sitter det hela dagen och blir matt och fint.

HUR DÖLJER MAN RÖDA PLITOR, VILKET SMINK SKA MAN ANVÄNDA?

Om man är rädd om sin hud ska man använda ett vårdande smink. T.ex. id som jag säljer.

Det både täcker och förbättrar din hud. Har man en bra hud bör man bevara den och har man lite problem blir det bättre efter 2 veckor med id. Det är så rent och vårdande att huden mår bättre av detta sminket än att inte sminka sig alls.

BRA SMINK PÅ SOMMAREN SOM DÖLJER ACNE ÄRR OCH SOM MAN INTE SVETTAS BORT?

Id sminket är svettresistant och om man sveper över men mineral veil håller det jättebra. Skulle man mot förmodan bli lite blank efter 5 timmar är det bara att svepa på lite till så är man som ny =)

Med en max cover borste eller en maxcover consealer borste täcker man acne ärr med id foundation.

EKONIMISKTSMINK SOM INTE KLADDAR?

Id är känt för att inte kladda, inte kännas å inte synas dvs. det ser naturligt ut.

Hos mig kostar en foundation 361kr rek priset är 425kr en sån burk håller ca 9 månader om man sminkar sig varje dag. Det blir ganska billigt =)

HUR FRAMHÄVER MAN BLÅ ÖGON?

Vill man framhäva sina blåa ögon maximalt ska man använda orange skugga. Tycker man att orange är för mycket kan man använda sig av en orangebrun skugga.

BILLIGA TÄCKANDE CONSEALERS OCH FOUNDATIONS?

Det finns hur många märken som helst. Jag tycker det är viktigt att tänka på sin hud och rekommenderar därför smink från Id. Med id sminket täcker man rött och prickar med foundation med en täckande borste. Har man blåa/mörka ringar under ögonen tar man consealer där. Vill man ha fetsmink tycker jag makeupstors consealer är bra, den har tre färger en täcker rött, en täcker blått och en täcker lila.

HUR GÖR MAN FÖR ATT FÅ BORT EN FINNE SNABBT?

Viktigt att tvätta sig och använda fuktkräm morgon och kväll. Det är även bra att inte använda ett fett smink som irriterar huden. Id mineral smink av 100% mineraler läker huden och gör att man får mindre finnar om man sminkar sig varje dag. Den är så ren att det är bättre att sminka sig än att inte ha smink alls. De dagar man inte vill vara sminkad tar man så lite så det inte syns. Om jag får en finne brukar jag ta lite tandkräm på den på kvällen å det brukar hjälpa =) Men som sagt bättre att förebygga huden så det kommer så lite finnar som möjligt.

HUR FÅR MAN SMINKET ATT HÅLLA EN HEL DAG?

Många har problem med att det blir glansig i ansiktet efter en stund. Vanligt smink innehåller fett och det blir kladdigt så fort man blir lite varm. Använder man id tar man först foundation och sedan mineral veil som innehåller majsstärkelse och den gör att man blir matt och att sminket sitter hela dagen. Har man väldigt hög taljproduktion kan man behöva svepa på lite veil efter några timmar. Den är transparant (ofärgad) så det går snabbt att bara svepa på så ser man ut som ny igen=) Man tar denna över rouge om man använder det för då håller även rouget hela dagen.

ÄR DET SNYGGT MED BRUN MASKARA ÄRVEN OM MAN INTE ÄR BRUNÖGD?

Jag tycker det är finast att använda svart maskara för jag gillar att framhäva fransarna. Men vill man se mer naturlig ut så kan vem som helst använda brun maskara. Tror det finns en bild på Stina med brun maskara och lite grönaktiga ögon =)

HUR SKA JAG SMINKA MIG FÖR ATT INTE SE SÅ TRÖTT UT?

Först och främst ska du ha en naturlig foundation i rätt färg t.ex. id.

Ta lite consealer under ögonen och i ögonvrån för att ta bort mörka ringar. Maximalt upp-pigande är svart fransmarkering. Man lägger en svart linje i de övre fransrötterna. Ta en svart skugga och en snedskuren pensel lyft lite på ögonlocket å dutta dit. Blir ett öppet piggt öga. Lägg lite ljus skugga i ögonvrån det piggar också upp. Sist men inte minst om du använder ögonskugga lägg även lite under ögat för att binda ihop skuggorna.

HUR SKA MAN GÖRA FÖR ATT FÅ LÄPPARNA ATT SE STÖRRE UT?

Antingen använda ett gloss som förstorar, heter buxom i id serien. Annars använder du läpp-penna och målar lite utanför konturerna och sedan tar ett läppstift eller gloss. Mörka färger förminskar läpparna och ljusa färger förstorar. Man kan lägga lite highligt mitt på läppen det förstorar också.

FÅR MAN LIKA JÄMN BRÄNNA OM MAN SOLAR MED FOUNDATION OCH KAN MAN FÅ USTLAG AV DET?

Man ska inte sola med ett fet smink det blir bakterier i solen och kan ge fläckar, Men id som jag jobbar med och säljer funkar utmärkt i solen. Den har solfaktor 15. Den är även vatten/svett resistent så om du inte doppar huvudet funkar den att ha även på stranden =) Ett tips är att sminka sig på kvällen med id för det läker solskadorna man får om man bränner sig.

VILKEN MASKARA GER LÄNGST ÖGONFRANSAR?

Svåraste frågan, man måste prova sig fram finns så många olika. Jag gillar Victoria secrets maskara som ger långa fransar och klumpar inte. Annars kan man ha id´s lashbuilder under maskaran den ger både längre och fylligare fransar + att den vårdar fransarna.

HUR SKA JAG DÖLJA MINA MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN?

Mörka ringar döljer du med en consealer som drar åt det oranga hållet. Orange tar bort blått.

Har man lila under ögonen tar man en consealer som drar åt det gula hållet. Har man en röd finne ska consealern dra åt det gröna hållet. Id´s foundation tar bort röda problem o
ch deras consealer tar bort blått och lila. Med id behöver man inte tänka på vilka färger som tar bort vad.

VILKA FÄGER PASSAR BÄST TILL GRÖNA ÖGON?

För att framhäva gröna ögon maximalt ska man använda kontrastfärgen som är röd, tycker man det är lite vågat tar man en brun som går åt det röda hållet.

SKILLNADEN MELLAN CONSEALER OCH FOUNDATION, VAD TÄCKER MEST FINNAR?

Consealer lägger man under foundation så tillsammans täcker dem maximalt. Id serien har gjort det lätt, foundation täcker röda problem med en täckande borste. Consealern täcker mörka ringar under ögonen. De flest andra märkena har en consaler som täcker rött en för blått och en för lila. Går oftast att köpa i en trio.

HAR HÖRT ATT DET FINNS AFFÄRER DÄR KILLAR KAN KÖPA SMINK, KAN DU SÄGA NÅGRA?

Jag vet inga speciella sminkaffärer för killar. Men id som jag säljer ser väldigt naturligt ut så det brukar killar gilla.

JAG HAR LJUSA TUNNA ÖGONBRYN, VILL INTE FÄRGA DEM FÖR DET BLEV JÄTTEMÖRKT SIST JAG GJORDE DET PÅ SALONG, TIPS?

Du kan sitter med färgen kortare tid. Jag tycker det är finast att måla sina bryn då kan man ändra form å välja färg själv. Id har jättelätta brynproduker. En special borste som man doppar i den färgen (jobbar in pulver i borsten) man vill ha och sedan borstar man bara in det i brynen och lägger brynen i en bra form å dem ligger kvar där hela dagen =)

HUR LÄGGER JAG EN NATURLIG OCH FIN BAS/FOUNDATION SÅ JAG FÅR FIN HY?

Id som jag säljer och jobbar med tycker jag är den foundation som ser finast ut på. Den känns inte, kladdar inte och syns inte. Du får ett naturligt resultat. Id innehåller 100% mineraler som vårdar din hud. Om du använde id varje dag i 14 dagar kommer din hy bi 65% bättre. Id är så rent och vårdande att det är bättre att sminka sig än att inte göra det alls.

JAG HAR RODNANDEHY ÅRET OM OCH HAR PROVAT MÅNGA PRODUKTER FÖR ATT LUGNAN NER MIN HUD MEN DET GÅ INTE. VILKEN FÄRG SKA ANVÄNDA PÅ MIN FOUNDATION FÖR ATT DET SKA SMÄLTA IHOP MED MIN HALS, HAR GANSKA BLEK HY ANNARS?

Id sminket låter som om det vore toppen för dig, använder du det varje dag ska du se att dina rodnader blir bättre. Jag har själv alltid haft rodnader men de försvann när jag började använda id. Låter som om du drar åt det kalla håller så fairly light om du vill använda id. Men du kan maila mig så ska jag hjälpa dig [email protected]

PÅ SOMMAREN SKA MAN HA ETT MÖRKT ELLE R LJUST PUDER DÅ?

Du ska se till att ditt ansikte har samma färg som ditt dekoltage och hals. Antingen tar man solpuder eller så tar man ett snäpp mörkare foundation än den man har när man är blek.

HUR SKA JAG SOM TONÅRING SMINKA MIG SNABBT PÅ MORGONEN FÖR ATT SE PIGG UT, VILL INTE HA MYCKET SMINK?

Jag tycker att du ska använda id det går fort å du får ett naturligt resultat + att din hud kommer må bra.

VAD GÖR EN PRIMER?

En primer ser till att du får bästa underlaget för att sedan lägga på smink.

2

104 comments

  1. jag har massa fräknar i ansiktet och jag skäms väldig mycket. då blir det att jag tar mycket smink och ser ut som en fjortis och det vill jag inte.
    så vad är id smink? 😮
    hjälp!

  2. hej har stort promlem med ögona dom är jätte små hur får man dom och sen jätte mycket störe ut obs nåt sett med svart eyeliner

  3. hur får man ögonen störe har super små bruna ögon
    obs helst ett sett med svart eyliner

Leave a comment