x

Maaaaaat

2 maj, 2009

Forts…

2 maj, 2009

Hey there little fella…

2 maj, 2009
empty image
empty image

Hoppas ni har det bra! Jag sprang i värsta racerfarten till "hemmakväll" igår innan stängning och köpte massa godis (de har lätt bästa godiset alltså!) typ 4 sorter, bara sådana som jag veeeeet att jag gillar (ja, annars blir det det ju alltid så att man letar och letar i påsen utan att hitta det man verkligen vill ha eller är sugen på, skumt det där) – miljoner banana skids, geisha, nötcreme, dumle och marianne. Okej, 5 sorter då. Hur gott är det inte med banana skids egentligen? När de är så där färska och mjuka, sådana åt jag jämt på rasterna i högstadiet, kostade 50 öre st. Överkomligt pris :p


Tänkte börja svara på några av era frågor, shit vad många det blev!

Vad är det som gör att du fastnar för en blogg?
Jag har otroligt svårt för att "fastna" för nya bloggar i nuläget, eller det har jag nog alltid haft egentligen. Jag tröttnar snabbt och orkar sällan bläddra igenom en hel blogg (en blogg som egentligen kanske är jättefin) för att hitta det som gör just den speciell. Förr "fastnade" jag lätt för snygga personers bloggar som lade ut många bilder samt personer vars bloggar lyckades med att provocera mig, på riktigt, ni vet på den tiden blondinbella började provocera sina läsare lite luddigt, man visste verkligen inte om det var hennes äkta åsikter eller inte, just för att det var så luddigt och flersidigt som i sin tur gjorde plats för många människors olika åsikter, tankar och känslor. Kan inte riktigt förklara men SÅNT är skoj. Många texter väckte sidor hos mig som jag inte visste fanns, rörde upp känslor inom mig, gjorde mig riktigt förbannad och ibland även motsatsen – riktigt glad. Detta vann mitt intresses öga.

Numer är jag bara allmänt trött på allt vad medveten provokation heter. Jag fullkomligt spyr på det och tycker det är så fruktansvärt genomskinligt, vidrigt och oproffesionellt.

Vackra människors bloggar klickar jag mig in på fortfarande men aldrig för att tänka "Åh daamn, den bitchen.. Fan vad snygg hon är" samtidigt som jag säger till andra "neeeeej, men jag tycker inte alls hon är särskilt snygg.. inget speciellt alls, fattar inte alls varför alla tycker det! – endast för att höja mig själv. Vilket jag såklart inte gör när allt kommer omkring, snarare sjunker jag, och allra mest i mina egna ögon då jag inser hur sjukt liten och osäker jag är. Antar att åldern och den personliga acceptans och mognad jag sakta men säkert uppnått äntligen börjar ta ut sin rätt – Det är först när man respekterar och älskar sig själv som man kan respektera och älska andra. Det är verkligen så och numer älskar jag att tänka, tala och tycka gott om andra. berömma andra och ärlig önska någon lycka i livet och i sin framgång! Jag är fortfarande människa såklart, och människor är i sin natur något falska och egoistiska men jag jobbar på det varje dag och det känns otroligt bra. Testa själva! Sluta hata andra, sluta störa er, sluta missunna och börja älska!

Nu kom jag lite off topic tror jag minsann men strunt samma. Kort och gott, för att svara på din fråga. Jag vet nog inte ens själv vad det är som vinner mitt intresse längre. Jag gillar välskrivna, vackra, enkla, lagom personliga och trevliga bloggar med många bilder och blandat innehåll. Medveten provokation och att "gå över liv för att nå snabb framgång" är något som inte längre biter på mig. Jag tycker att vi tar och dissar sådan skit allihop och gör plats för mer intelligens i bloggvärlden! Både för vår egen och för de unga tjejer som driver dessa bloggars skull.

Hej stina 🙂 Kommer du att bo permanent i malmö nu? Hoppas man får se dig någon gång(bor i närheten)!

Hej! Jag bor i Malmö permanent och som det ser ut nu stannar jag här iaf de närmaste åren, sen får vi se vart livet för mig. Än sålänge känns allt bra och jag trivs som fisken i vattnet.

Skulle du kunna lägga ut en bild på dig själv när du var runt 14-15 år ? 😀 ha en bra dag.
Jag önskar att jag hade fler bilder från denna tid men jag var extremt kameraskygg på den tiden, vände mig alltid bort när bilder skulle tas eller när filmer skulle filmas. Det var hemskt tyckte jag.

Vilken hårfärg skulle du färga om du inte fick ha kvar den du har idag? 🙂
Nu är det ju så underbart att jag får ha vilken jääääääkla färg jag vill, hihi, men hade det vart sämre hade jag nog valt att göra det lite mörkare.

Du använde väl löshår förut. Men nu har ditt vanliga hår blivit långt, hur bar du dig åt?
Ja jag vet inte vad som har hänt, det har växt som attan ju. Men så är det ganska torrt och sprött också så ska nog klippa av en bit även om det inte känns så lockande.

Ditt bästa sminktips?
Naturligt, naturligt, naturligt. Avskyr hårt smink! Har du en naturligt brun hy – lucky you! Med lite minralpuder i passande färg och sen bronzepuder från Elizabeth Arden över och du ser amazing ut 🙂 Är man blek och vill åt denna look är det bara att smörja sig med lite brunutansol eller ännu bättre – gå och spraya sig – först. Har du en sån där vacker porslinsvit hy som jag älskar, behåll den och svep med samma minralpuder som ovan men en ljuuus då givetvis och lägg sedan en fräsch aprikos rouge på kinderna.. Kanske lite highligt över kindbenen… Och brun macara…

Skulle du kunna tänka dig att tatuera dig, eller att pierca dig (igen, men på annat ställe än där ovanför läppen som du hade innan)? 🙂
Nej, jag skulle aldrig kunna tänka mig att tatuera/pierca mig!

Vilket är ditt nästa mål i livet, varför?

Jättesvår fråga, jag har nog inte direkta mål just nu. Allt jag vill just nu är att försöka må bra, följa mitt hjärta och göra sådant som mitt inre säger är det rätta för mig. Varesig det handlar om att börja träna, söka till universitetet eller bara fortsätta som nu.

Hejsan Stina! Hur kom det säg att du flyttade hit till Malmö?!

Det är något jag länge haft planer på och detta borde väl säga en hel del om att ni faktiskt inte vet mer än det jag väljer att berätta för er här i bloggen? Kom ihåg det 🙂

Kan du inte ha med dina hundar mer i din blogg? För ett tag sen var dem nästan alltid med på ett hörn. Inte sett till dem alls sen du flyttade 🙁

Antingen är de med för lite, eller för mycket. Haha! Det är så svårt att göra alla nöjda.

Om du skulle få jobba som vad du vill. Vad skulle du då vilja jobba med?
Om jag fick bestämma hade jag jobbat lite överallt, tänk att få hoppa in lite var stans och dela med sig av sin kompetens just där och då. Men det känns ju inte särskilt realistiskt! Just nu vill jag fortsätta med det jag gör, andra yrken som lockar är polis, socionom & psykolog. Även barnmorkeyrket lockar men jag känner verkligen inte för att läsa till sjuksköterska. Hade jag vetat att min hyra+mat säkert blev betalt varje månad hade jag gärna jobbat probono inom olika hjälporganisationer, som ledare för någon egenstartad organisation, ja vad som helst! Bara det är något som jag brinner för och som kan hjälpa andra i utsatta situationer. Nu vet jag att det krävs utbildning och kompetens för att någon ens ska vilja lyssna på mig med respektfulla öron, så är det, även om jag personligen anser att egna liverfarenheter väger högre än fakta ur böcker. Nej, en kombination – riktig kunskap, som jag sedan kan binda samman med egna erfarenheter och upplevelser, ja det är väl det bästa. Jag VILL läsa, men jag känner inte motivationen f
ör fem öre. Jag HAR mycket att ge, men vet inte vart jag ska börja. Förstår ni? Det är frustrerande.

Vart skulle du helst vilja resa ? Varför just dit?
Indien, Sydamerika och Japan. Där finns förmodligen en massa intressant att se och lära, har aldrig varit där tidigare så därför lockar det såklart lite extra.

Hur tror du att ditt liv skulle se ut idag om du inte var en känd bloggerska? (:

Himla bra fråga. Jag hoppas att jag hade pluggat eller att jag hade fått ett bra jobb efter studenten. Men om jag ska vara ärlig känns det mest som att jag bara hade drivit runt och inte funnit den rätta vägen. Jag är lite speciell, och kräver en något speciell tillvaro. Antingen går det väldigt bra, eller åt helvete för mig. Lite så. Hmm.

Varför är inte du ute på olika uppdrag som tex. Kenza och Isabella? Det känns bara lite som att du går hemma och missar en massa som du kunnat göra.
Det är ett aktivit val jag gjort. Jag söker inget kändisskap, jag gör verkligen inte det och vad händer när jag tackar ja till alla intervjuer/tv/uppdrag? Jo jag blir känd. Åtmistone mer känd. Jag känner mig något klyvt här och ibland ångrar jag mitt val och känner att what a fuck, klart jag vill bli känd, rik och galen. Men inerst inne vet jag vad som är rätt.


Jobbar du eller studerar när du inte bloggar?
Nej!

Vad skulle du välja, att vara inlåst i din lägenhet i 2 år med en vän eller att inte få träffa dina vänner på 2 år, men att kunna få gå ut? Sistnämda.

Postat av: Sara

Hejsan! Om man hade velat ta en fika med din någon gång, hade du tackat ja?
Hej, jodå men det tror jag allt! 🙂

Förut hade du ju mörkt hår. Hur kunde du få se så ljust och se så naturligt ut? färger du alltid hos frisören? … jag älskar ditt hår! Mitt hår är väldigt tåligt och klarar mycket blekning osv, det blir ofta som jag vill ha det och frisörer säger ofta att jag har ett lättfärgat hår osv, vad det nu betyder :p Från det mörkbruna håret har jag endast gjort en himla massa ljusa slingor, vart utomlands vilket blekte håret en aning samt använt silvershampoo för att hålla oranga toner borta. Rekommenderar matrix so silver.

jag undrar vad det var för linje du gick på De la gardiegymnasiet?
Och om du tycker den skolan är bra?
Och om du vet om media är bra där?

Jag gick omvårdnadsprogrammet på dlg och tyckte det var bra, nu har jag ju inget att jämföra med direkt men några klagomål har jag inte om man säger så. Media har jag ingen koll på om jag ska vara ärlig, men det är säkert helt okej 🙂

favorit ansiktskräm och rengöring?
Dermalogicas cleansing gel och ansiktskräm från samma märke. Kanon!

Skulle du kunna byta liv med någon som är student, som lever på ganska knapp ekonomi?
Jag vet hur det är att leva med knapp ekonomi, hur glad man blir när man hittar en fucking krona i nån ficka (fast man trodde att man hade letat igenom alla), en krona = ett steg närmare mot de där 7 som gjorde att man kunde sticka iväg skitglad och köpa en liter mjölk. it sucks! Men det var endast mitt eget fel, jag var så skoltrött och sket många gånger i att gå dit vilket resulterade i ett indraget studiebidrag osv. Jag hade flyttat hemifrån och levde på studiebidrag, inackordering samt pensionpengar tills jag var 18 då jag förlorat min pappa. Jättebra! OM man går till skolan. Lättare sagt än gjort när allt känns tungt. Det har dock givit mig en hälsosam syn på pengar och ekonomi, en slags respekt och uppskattning. Pengar ska aldrig få stiga mig åt huvudet, aldrig!

Hej! tror du på något? (högre makt, ödet, Gud osv)
Jag tror på ödet, och att man själv kan påverka det till viss del.

Vad brukar du göra för att slappna av eller varva ner?
Ta en promenad… Nej där ljög jag, det brukar jag faktiskt inte även om jag borde för det är verkligen ett perfekt sätt att skingra sina tankar när man känner sig stressad eller orolig. Ett bad kan vara skönt, men jag föredrar att hälla upp ett glas cola, lite vindruvor och sätta mig i soffan framför datorn eller tvn. Det är ren och skär njutning för mig, såvida allt runt omkring känner bra. Om jag vart nyttig och gjort viktiga saker först.

Vad tycker du om konceptet att provocera till sig läsare? Det verkar vara många "nya" bloggare som kör på det konceptet. Och eftersom jag anser att din blogg inte är speciellt provokativ, så skulle det vara kul att höra din åsikt om saken. Läs fråga ett!

Har du bristningar?

Några små på innerlåren men även på skinkorna har jag kommit på nu, hehe. Hade det vart för nått år sedan så hade jag säkert lipat helt förskräckt men faan, vem bryyyr sig?! Jag är ju inte den som tränar, dricker vatten eller äter särkskilt hälsosamt heller så jag ska ju bara vara tyst. Men jag vill faktiskt börja träna nu, snart 22 och det märks att man blir äldre.

Skulle du vilja träffa lisaplace, eller tycker du att du är för gammal ? 😛
Jag har ju träffat henne en snabbis tidigare, verkar urgullig! 🙂

Vad gjorde du på valborgsmässoafton?
Var ute och käkade (och sjöng viiintern raaaaaaaaaaaasaaaar utför våra fjällar..hmm hm hmm, smälta ned och döööör! Texten går säkert inte ens så men så sjunger jag i mitt huvud iaf mohahaha) och tog det allmänt lungt, vad gjorde du?

Måste gå ut med hundarna, Charlie tittar på mig med stora ögon och jag vet vad det betyder…
Fortsätter med svaren sen – jag lovar! 🙂

Kramar

0

42 comments

 1. Svara på mina frågor med. 🙁 jag ställde upp mot 20 st blandade frågor! 🙂

 2. Du har en väldigt jordnära och fin blogg till skillnad från andra som bara ska häva ur sig det ena provocerande efter det andra. Fortsätt så!

 3. Angående vad du vill jobba med. Att hoppa in på olika ställen och tillföra sina kunskaper är absolut inte orealistiskt. Det kallas konsult. Alltså gäller det att lista ut vad du brinner för, till exempel specificera ditt "att hjälpa människor", vilka människor vill du hjälpa mest? Utsatta barn? Ungdomar? Kvinnor? Utsatta på vilket sätt? Våld? Fattigdom? När du sedan hittat det du brinner för mest så är det kunskapsinhämtning som gäller, böcker och internet. Ta reda på vilka organisationer som hjälper dessa människor och ta kontakt med dem. Du har ju ett guld läge med din blogg. Du kan ju till exempel jobba gratis för erfarenhet och för att känna om det är någon du vill. Och tro mig, när du hittat något du verkligen vill så kommer läslusten på köpet! Konsult-Stina! Go for it!:)

 4. Kan du inte visa lite bilder på din nya lägenhet? 🙂 Sulle vara jätte kul att se!

 5. Haha! valborgsvisan sjöng jag i skolan 🙂 måste bara insistera på att nåt så enkelt som att sitta framför tvn med god mat kan vara så himla skönt!

 6. Om du vill börja träna rekomenderar jag starkt sats entré i malmö. Det ligger bra och där är grymt snyggt! + att där är så lite folk att man ibland kan träna helt själv. personalen är dessutom supertrevlig och det ligger jättebra!

 7. Hej tycker att din hårfärg är as fin! Har typ samma bruna nyans du hade förut & skulle vilja bli ljusare.

  du nämde att du färgade massa slingor för att få det ljusare gjorde du det hos frisören eller hemma? =)

 8. måste bara säga att du stör lite, jag är i stort behov av att plugga men så kan jag inte hålla mig borta från din blogg 😉

 9. Till hon som undrade om Mediaprogrammet på De La Gardiegymnasiet var bra:

  Jag går andra året på Media på DLG nu, och jag trivs jättebra där 🙂 Lärarna är jättebra och allting (eller det mesta iaf) är väldigt kul!

 10. Av den bilden du visar av dig själv i bloggen så tror jag att du skulle passa jättebra som psykolog eller barnmorska. 🙂

 11. Hej hopp Stajna! Jag förstår inte vad det är för fel att provocera i sin egen blogg. Jag trodde man som aktiv bloggare hade rätt att skriva om vad som helst, utan att någon skall anse det fel, på detta sätt. Okej om man skriver om saker som inte stämmer, som förta och sådana saker. Allt som är olagligt är inte det jag syftar på . utan att kunna skapa en debatt, ta upp ett engagerande ämne, vad är det för fel med det? Om det då provocerar läsare, so what?

  Ja att älska sig själv är grunden, kan man inte det så förstår jag att det är det enda man gör om dagarna att just stirra på andras bilder och se ner på sig själv, så synd!

  Tack för intresannt frågestund, och kolla inte in på min blogg. Den är helt ointressant ;-D (Detta är inte ett försök att provocera, snarare ironi…)

 12. Åh, jag måste bara säga detta nu, har läst din blogg så länge utan att kommentera, men nu är det dags.

  Din blogg är verkligen extremt bra. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, för du har ju egentligen inte något sådär som kissies provokation osv, men den har verkligen något speciellt. Jag tror att det är att du är så vanlig, och inte döljer det. Hur som helst, det jag skulle säga var bara att din blogg är fantastisk, keep up the good work !

 13. får man fråga vart i malmö du bor? eller på ett ungefär om du inte vill skriva ut det. ser ut som kirsan på bilderna? & du har ju hållt till runt värnhem? (:

 14. hej jag har en fråga och skulle väldigt gärna vilja ha ett svar, vad har du för hårfärg asså vad heter din hårfärg ? färgar du själv eller hos frisören ? men annars kan du väl bara förklara vad det är för färger du använder skulle gärna vilja färga mitt hår ungefär likadant. tacksam om du ville svara ! =D

 15. Det är en grej som jag har tänkt att kommentera om väldigt länge! Att det är så skönt att du inte är ute på så många grejer (uppdrag?) och försöker få något slags kändisskap. Att du bara är du. Att du går på vissa events som har med bloggsammanhang att göra. Det är SÅ skönt att se! Att du inte utnyttjar ditt bloggande till max.

 16. vintern rasat utbland våra fjällar drivans blommor smälta ner och dö, himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. snart är sommarn här i purpur vågor, guld belagda azur skiftande, ligga ängar ner i dagens lågor och i lunden dansa källor ner:D hahaha, sjunger den i skolan:)

Leave a comment